Veiligheid voor de agrarische sector

Veiligheid voor de agrarische sector

Veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor de agrarische sector

Werken in de agrarische sector brengt gevaren met zich mee. De mate waarin medewerkers in de agrarische sector dagelijks worden blootgesteld aan lawaai, stof, gas en schadelijke vloeistoffen zorgt ervoor dat deze sector behoort tot die met de slechtste reputatie wat betreft ongevallen en beroepsziekten (HSE, Health and Safety Executive), 2013).

Gelukkig werken de topwetenschappers van 3M al ruim 40 jaar aan de ontwikkeling van een grote variëteit aan middelen voor ademhalings-, gehoor-, hoofd-, oog-, gezicht- en lichaamsbescherming, die niet alleen beschermen, maar ook comfortabel en eenvoudig zijn om te dragen.


 • Ademhalingsbescherming

  Aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, boerenlong en de schadelijke gevolgen van blootstelling aan chemicaliën die bij gewasbesproeiing worden gebruikt, kunnen gemakkelijk worden voorkomen als de juiste ademhalingsbescherming wordt gedragen.

  3M heeft een heel scala aan hoogwaardige, comfortabele stofmaskers ontwikkeld, die doeltreffende bescherming bieden tegen gassen, dampen en deeltjes, variërend van onderhoudsvrije maskers tot herbruikbare maskers en motoraangedreven ademhalingssystemen.

  Bekijk ademhalingsbeschermingsproducten voor de agrarische sector


 • Gehoorbescherming

  Gehoorschade als gevolg van blootstelling aan lawaai kan moeilijk worden bevat en de effecten hangen van een aantal factoren af, zoals:


  • Feitelijk lawaainiveau: hoe hoger het geluidsniveau des te groter het risico op gehoorschade
  • Duur van de blootstelling, d.w.z. hoe lang iemand aan een gevaarlijk geluidsniveau is blootgesteld
  • Medische aandoeningen, bijvoorbeeld een geschiedenis van oorontstekingen

  Vaak moet iemand langdurig harde geluiden hebben ondergaan voordat er tekenen van permanente gehoorschade zijn, maar soms kan het zich voordoen als die persoon wordt blootgesteld aan een krachtig impulsgeluid, zoals van een keiharde explosie. Gezien het bovenstaande, is het belangrijk om degenen die worden blootgesteld aan gevaarlijke geluidsniveaus te controleren en beschermen. Werkers in de agrarische sector behoren hiertoe.

  Bekijk gehoorbeschermingsproducten voor de agrarische sector


 • Bescherming voor hoofd, gezicht en ogen

  3M heeft een scala aan ademhalings-, gehoor-, hoofd-, oog-, gezicht- en lichaamsbescherming ontwikkeld om u te beschermen in elke agrarische werkomgeving. Onze lichtgewicht helmen zijn ideaal als er tijdens zwaar tillen risico is op vallende voorwerpen. Onze gezichtsschermen zijn bedoeld om te beschermen tegen rondvliegende houtsnippers en andere gevaren. Voorts bieden we diverse brillen om irritatie door stof en spetters te voorkomen.

  Bekijk hoofd-, gezichts- en oogbeschermingsproducten voor de agrarische sector


 • Lichaamsbescherming

  Omdat u en uw werknemers in de agrarische sector direct in aanraking kunnen komen met een aantal mogelijk gevaarlijke soorten fijnstof en vloeistoffen, is het belangrijk dat u de juiste bescherming heeft om blootstelling te minimaliseren. 3M heeft diverse hoogwaardige overalls die u en uw werknemers de bescherming bieden die nodig is.

  Bekijk veiligheidskleding voor de agrarische sector