1. 3M België
 2. Energie

Energie

Luchtfoto van hoogspanningskabels op het platteland
Wij helpen bij het leveren, besparen en herzien van de energie van de wereld.
Bekijk de Energieproducten

Energiemarkten

Minder verbruiken en tegelijkertijd meer mogelijk maken voor een succesvollere wereld.

Wij helpen bij het opvangen van zonlicht. Wij ontwikkelen en leveren een betrouwbare verbinding met het energienet. Wij reduceren het gewicht van hoogspanningskabels en verhogen de transportcapaciteit. 3M helpt over de hele wereld om energie te besparen, de kosten per watt te drukken en nieuwe manieren te ontdekken om een meer duurzame toekomst te scheppen. 


Energieproducten

Zie alle energieproducten

 

 • Minder verbruiken, meer mogelijk maken, voor een florerende
  wereld.

  Wij helpen bij het opvangen van zonlicht. Wij ontwikkelen en leveren een betrouwbare verbinding met het energienet. Wij reduceren het gewicht van hoogspanningskabels en verhogen de transportcapaciteit. 3M helpt over de hele wereld om energie te besparen, de kosten per watt te verminderen en nieuwe manieren te ontdekken om een duurzamere toekomst te scheppen. Wij werken samen met hen die energie beschermen, winnen en conserveren in elke industrie en op elk continent. Wij zijn gedreven om nieuwe manieren te ontdekken om de energie van de aarde te benutten en het gebruik van de waardevolle natuurlijke rijkdommen te optimaliseren.

 


Innovatie in actie

 • Perfectie in één oogopslag

  Met de 3M™ Scotchcast™ hars 4 GS zie je als installateur meteen of je werk goed gegaan is. Door de van kleur veranderende indicator wordt de hars groen als hij goed gemengd is en blauw na uitharding. Ook verkrijgbaar als onderdeel van de 92-serie gietmofpakketten.

  Perfectie in één oogopslag Perfectie in één oogopslag
 • Krimpkousen uit Amersfoort: Voor elke klus de juiste kous

  3M biedt elektrotechnische producten voor de veeleisende moderne installateur. Ook krimpkousen. En die komen ‘gewoon’ uit Nederland. De beste kwaliteit, voor elke toepassing.

 • Wilt u ook het hele jaar door besparen op energiekosten.

  Een huis of gebouw isoleren is niets nieuws. Velen onder ons kennen de dak, muren en vloerisolatie technieken die vaak gebruikt worden om huizen of commerciële gebouwen te isoleren. Het zijn alledaagse oplossingen om de warmte vast te houden in een gebouw tijdens de wintermaanden. Dergelijke oplossingen zijn geschikt voor de muren en daken van gebouwen, maar wat met de ramen?

 • Hou de energie in de muziek, gooi het niet het raam uit

  De metaalvrije nano-technologie in de 3M™ Window Film Prestige Exterior serie weert tot 97 procent van de warmteproducerende infrarode straling en tot 99 procent van de ultraviolette straling van de zon waardoor de Rock N’ Roll Hall of Fame jaarlijks 8 tot 12 procent aan energiekosten bespaart.

Innovatie in actie


Over energiemarkten bij 3M

 

 • 3M helpt u op deskundige wijze een betere wereld te scheppen om in te leven. Van raamfolies voor tot krimpkousen, onze energieproducten helpen u een ruimte te scheppen waar mensen willen wonen, werken, leren en spelen. Onze alternatieve en zonne-energietechnologieën helpen u te voldoen aan strenge normen inzake duurzaamheid terwijl de esthetische vorm van gebouwen behouden blijft.