Aanbrengen van een beschermende coating op een auto

Antisteenslag- en bodembeschermingscoatings

Antisteenslag- en bodembeschermingscoatings kunnen eenvoudig worden aangebracht met 3M-technologie

In elke carrosseriebedrijf is het soms nodig om materialen met een hogere viscositeit aan te brengen, zoals high build primers of functionele coatings. Dit proces is meestal niet erg gebruiksvriendelijk en leidt tot veel schoonmaakwerk - en schoonmaak is een taak die niet kan worden gefactureerd.

 • Aanbrengen van een beschermende coating met 3M Accuspray

  Bekijk hoe u beschermende coatings aanbrengt met ons 3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistool

  • Het 3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistool en de 3M™ PPS™ Pressure Cups zijn ontworpen voor het gemakkelijk aanbrengen van coatings met een hoge viscositeit, zoals high-build primers en antisteenslag- en bodembeschermingscoatings. Met dit systeem kunnen laagdikte en finish worden geregeld en ontstaat minimale verspilling van product en tijd, waardoor het zowel efficiënt als effectief is; bovendien wordt schoonmaken tot een minimum beperkt.

   Met de 3M™ Accuspray™-spuitkoppen/nevelspuitmonden, inclusief druk- en materiaalstroomregeling, kunnen de coatings met verschillende texturen worden aangebracht, zodat u verschillende OEM-texturen eenvoudig op elkaar kunt afstemmen voor de door u gewenste finish. De 3M™ PPS™ Pressure Cup haalt lucht uit het spuitpistool en zet deze onder druk waardoor materiaal met hoge viscositeit gelijkmatig kan worden gespoten. Door de beker onder druk te zetten, wordt de zak in elkaar gedrukt en wordt het materiaal met de vereiste textuur door het 3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistool en de 3M™ PPS™ Pressure Cups afgegeven.

   Klik op de afspeelknop in de afbeelding om de video te bekijken

   Neem contact op met een 3M expert


Voordelen van het gebruik van het 3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistool voor beschermende coatings.

 • Antisteenslagcoating
  Verkort de spuittijd om de productiviteit te verhogen
  • Geen laag op laag meer - kies gewoon de juiste instelling.
  • Bereik snel de vereiste finish, waardoor de applicatietijd wordt verkort en meer taken kunnen worden voltooid.
  • Snel en gemakkelijk schoon te maken dankzij het gemakkelijk verwijderbare wegwerpmondstuk.
 • Accuspray HGP in gebruik
  Verlaag de kosten door verspilling te minimaliseren
  • De 3M™ Accuspray™ HGP biedt meer controle over het aanbrengen van coatings vergeleken met het conventionele Schutz-pistool, waardoor materiaalverspilling wordt verminderd.
  • Minimale overlapping.
  • Minder oplosmiddel nodig om schoon te maken dankzij verwijderbare wergwerponderdelen (mondstuk en binnenbeker).
 • 3M Accuspray-pistool
  Verbeter de finish
  • Met de vloeistofregeling kunt u de gewenste textuur en laagdikte kiezen.
  • Het pistoolontwerp en de onder druk staande beker zorgen voor een volledige en gelijkmatige dekking.
  • Regelbaar spuitpatroon.
  • Repareerbare steenslagschade (we raden aan om de antisteenslagcoatings te primen voordat de basislak wordt aangebracht).

Antisteenslag- en bodembeschermingsproducten

Ontdek ons assortiment antisteenslag- en bodembeschermingsproducten om u te helpen bij het uitvoeren van hoogwaardige, efficiënte reparaties in uw schadeherstelbedrijf.


Instellen van het 3M™ Accuspray™ HGP-pistool

Stapsgewijze proceshandleiding voor het instellen en aanbrengen van uw beschermende coatings

 • De luchtregelaar op het Accuspray-pistool bevestigen

  Stap 1 - Bevestig de luchtregelaar

  • Bevestig de luchtregelaar op het 3M™ Accuspray™ HGP-pistool. Er moeten twee sleutels worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de koppeling goed vastzit.

   Aanbevolen producten:

   3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistoolkit

 • Het mondstuk aan het Accuspray-pistool bevestigen

  Stap 2 - Bevestig het mondstuk

  • Kies uw 3M™ Accuspray spuitkop/mondstuk op basis van de gewenste finish.

    
   • 1,4 mm spuitkop/mondstuk vlakke/fijne coatings.
   • 1,8 mm spuitkop/mondstuk voor vlakke en medium gestructureerde coatings.
   • 2,0 mm spuitkop/mondstuk voor medium en sterk gestructureerde coatings.

   Trek de trekker terug op het pistool en houd deze vast. Plaats het mondstuk en zorg dat de ontgrendelingsknoppen zijn uitgelijnd met de vergrendelingsopeningen. Een dubbel klikgeluid geeft aan dat het mondstuk goed vastzit.

   Aanbevolen producten:

   3M™ Accuspray™-mondstukken

 • De Pressure Cup aan het Accuspray-pistool bevestigen

  Stap 3 - Bereid de Pressure Cup voor en bevestig deze

  • Plaats de 3M™ PPS™-binnenbeker in de 3M™ PPS™ Pressure Cup en giet de benodigde hoeveelheid coating in de binnenbeker. Zodra de binnenbeker is gevuld, trekt u aan het filterlipje en verwijdert u deze van het 3M™ PPS™-deksel. Bevestig het deksel op de binnenbeker en duw het op zijn plaats zodat deze goed vastzit. Schroef de zwarte 3M™ PPS™-sluitring op de 3M™ PPS™ Pressure Cup.

   Aanbevolen producten:

   3M™ PPS™ Pressure Cups

   3M™ PPS™-deksels en -binnenbekers

 • De flexibele slang op het Accuspray-pistool aansluiten

  Stap 4 - Sluit de flexibele slang aan

  Sluit de flexibele slang aan op de behuizingskant van het 3M™ Accuspray™ HGP-pistool en sluit vervolgens de luchtleiding aan op de regelaar. Stel de luchtdruk in op 1,4 bar (20 psi) wanneer de trekker wordt geactiveerd en zet de ventilatorregeling van de gesloten in de open stand door deze een kwartslag of halve slag te draaien. Het pistool is nu klaar voor gebruik.


Wilt u een expert spreken?

Niet gevonden wat u zoekt? Of misschien wilt u een demonstratie regelen? Klik hier om contact op te nemen!


Hoe krijg je de textuur die je wilt?

Het 3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistool biedt uitstekende controle over structuuropbouw. Kies de juiste maat mondstuk en pas de pistoolinstellingen aan om de gewenste textuur te krijgen.

 • Accuspray-mondstukken
  Mondstukmaat
  • 1,4 mm: Lichte texturen - dunnere vloeistoffen
  • 1,8 mm: Gemiddelde texturen
  • 2,0 mm: Zware texturen - hogere viscositeiten
 • Vloeistofregeling van het Accuspray-pistool aanpassen
  Vloeistofregeling

  Met elke kwartslag verandert u het vloeistofvolume en de materiaalafgifte - en dus de structuur.


Het 3M™ Accuspray™ HGP-pistool schoonmaken

Stapsgewijze proceshandleiding om uw 3M™ Accuspray™-pistool schoon te maken voor continu hoge prestaties voor uw beschermende coatings

 • Luchtslang loskoppelen van het Accuspray-pistool

  Stap 1

  Koppel de luchtslang los, trek de trekker terug en laat de vloeistof weer in de beker stromen.

 • Verwijder de luchtslang en de PPS-beker

  Stap 2

  Verwijder de luchtslang en de 3M™ PPS™-beker. Gebruik indien nodig de afsluitdop om het voor later gebruik op te slaan.

 • Spoel het Accuspray-mondstuk uit

  Stap 3

  Spoel eventuele coatingresten met een geschikt oplosmiddel (of water voor coatings op waterbasis) uit de/het 3M™ Accuspray™-spuitkop/mondstuk.

 • Mondstuk van het Accuspray-pistool verwijderen

  Stap 4

  Als u zeker weet dat het mondstuk helemaal schoon is, trekt u de trekker terug en verwijdert u het mondstuk recht uit de pistoolbehuizing. Door het mondstuk op deze manier te verwijderen, voorkomt u dat de vloeistofnaald wordt verbogen.

  Veeg de naald schoon en inspecteer het mondstuk op schade. Als het mondstuk kapot of versleten is, gooi het dan weg en gebruik een nieuw mondstuk. Als het mondstuk weer gebruiksklaar is, kan het weer worden bevestigd en voor uw volgende klus worden gebruikt.

  Het is belangrijk dat het 3M™ Accuspray™ HGP-drukspuitpistool goed wordt schoongemaakt om een lange levensduur en continu hoge prestaties te garanderen.


Technische tips voor het repareren van beschadigde antisteenslag- en bodemcoatings

Hier zijn enkele waardevolle inzichten in specifieke uitdagingen bij het repareren van beschadigde steenslag- en bodemcoatings, inclusief handige tips om veelvoorkomende problemen te voorkomen, zoals ...

 • Uitdaging voor de klant:

  Het is moeilijk om een bijpassende lak voor de fijnere texturen van moderne voertuigen te vinden. Het aanbrengen van meerdere lagen om een definitieve en fijne textuur te verkrijgen is lastig en leidt vaak niet tot het gewenste resultaat.


  Technische tip:

  Een lichte textuur kan worden bereikt door de verschillende kleinere 3M™ Accuspray™-spuitkoppen van 1,8 mm of 1,4 mm te gebruiken bij de aanbevolen spuitdruk van 1,4 bar. Draai de ventilatorregeling een halve slag, draai de vloeistofregeling een 3/4 slag en u kunt onder elke hoek spuiten, waardoor u zeer fijne patronen krijgt.

 • Uitdaging voor de klant:

  Om de verschillende texturen van een voertuig of geleidelijk veranderende texturen op één paneel te bereiken, hebben gebruikers vaak meerdere bewerkingsstappen nodig en soms een extra tussenschuurbeurt.


  Technische tip:

  De 3M™ Accuspray™ HGP biedt meer controle over het aanbrengen van antisteenslag- en bodembeschermingscoatings vergeleken met het conventionele Schutz-pistool. U hoeft alleen de gebieden af te dekken en de instellingen van het pistool stap voor stap te wijzigen om geleidelijk een fijnere textuur te krijgen. Dankzij de vloeistofregeling en het regelbare spuitpatroon kunt u nu de verschillende texturen in één werkstap bereiken.

 • Uitdaging voor de klant:

  In een schadeherstelbedrijf worden regelmatig een reeks zeer viskeuze materialen gebruikt zoals antisteenslagcoatings, bodembeschermingscoatings of spuitbare plamuren, die allemaal hun eigen toepassingsgereedschap vereisen. Naast uitdagende toepassingsomstandigheden kost het ook veel tijd om deze gereedschappen schoon te maken.


  Technische tip:

  Door de hoge materiaaloverdrachtssnelheid van het Pressure Cup-systeem kunt u met een groot aantal materialen met een hoge viscositeit werken en dit met slechts 1 pistool voor alle toepassingen: spuitbaar plamuur, antisteenslagcoatings of bodembeschermingsmaterialen.

  Begin met een klein mondstuk voor fijnere texturen - van klein (mondstuk 1,4 mm) tot groot (mondstuk 2,0 mm). Het gewenste patroon kan worden gecreëerd met behulp van de pistooltechnologie (varieer de mondstukmaat en/of instellingen van het spuitpatroon). Alle materialen moeten altijd bij omgevingstemperatuur worden verwerkt.


Ontdek meer van 3M


Raadpleeg een autoschadeherstelexpert

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden Verzenden

Hartelijk dank voor uw verzoek.

Een van onze Rail Industry Solutions experts zal binnenkort contact met u opnemen.

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.