Huid- en lichaamsbescherming voor autoschadeherstelwerkzaamheden

BEKIJK METEEN DE PRODUCTCATALOGUS
 • Onder normale omstandigheden kan uw huid meestal zichzelf goed herstellen, maar dit betekent niet dat uw huid alles aan kan. De beschermende laag heeft altijd een zeker niveau aan vocht en vet nodig om naar behoren te functioneren. Alleen als hiervoor wordt gezorgd, kunnen de elasticiteit en het afgesloten oppervlak voorkomen dat mogelijk schadelijke stoffen voorbij de barrière komen.

 • Zacht reinigen van de huid - huidverzorging

  De huid moet altijd zo goed mogelijk, maar tegelijkertijd ook zo zacht mogelijk, worden gereinigd. Zorg ervoor dat reinigingsmiddelen die uw huid beschermen beschikbaar zijn op uw werkplek, naast producten die de beschermende werking van uw huid ondersteunen.

  Het is ideaal wanneer u uw huid beschermt met een huidcrème (siliconenvrij). Hiermee voorkomt u dat vuil en hars zich hecht aan de huid en maakt u het gemakkelijker om deze later te reinigen.

  Maar ongeacht de bescherming vooraf, een goede huidverzorging na uw werkdag is net zo belangrijk. Nadat u de huid grondig heb gereinigd, droogt u deze volledig, ook tussen de vingers, en brengt u een hydraterende crème aan die snel wordt opgenomen door de huid.

 • Vuil op huid

  1.) Vuil op huid

 • 2) Zeep/reinigingsproduct kapselt het vuil in

  2) Zeep/reinigingsproduct kapselt het vuil in

 • 3) Spoel het vuil weg met water

 • Lichaamsbescherming

  Wanneer u kleding aanschaft die het lichaam moet beschermen, moet u erop letten dat u materiaal van goede kwaliteit koopt, dat de kleding is gemaakt van lichtgewicht, ademende weefsels om oververhitting tegen te gaan en dat deze comfortabel past. Let ook op de juiste productclassificatie voor uw werkzaamheden.

 • Handschoenen

   Voor de meeste taken in de spuiterij zijn handschoenen die zijn gemaakt van (of bekleed met) nitrilrubber of vinyl geschikt als bescherming tegen de meeste oplosmiddelen. Zorg ervoor dat u deze draagt bij werkzaamheden, zoals het mengen van vulmiddel, het wegen en mengen van lak of het aanbrengen van lak/vulmiddel. Bij het werken met in water oplosbare materialen moeten ook altijd handschoenen worden gedragen.

   Werknemers in de carrosseriewerkplaats moeten hun handen beschermen tegen mechanisch letsel, zoals snijwonden, en tegen chemisch letsel van oliën, hechtmiddelen, reinigingsmiddelen, afdichtmiddelen, enz.

   Er is een breed assortiment aan handschoenen beschikbaar voor de diverse taken, zorg er altijd voor dat u het juiste type handschoenen gebruikt en dat u ze verwisselt als u aan een andere taak begint.

 • Veiligheidsschoenen

  Veiligheidsschoenen voor uw werkzaamheden moeten robuust zijn en elektrostatische spanning afvoeren. Met name in spuitcabines of omgevingen met metalen roosters, moeten deze worden gedragen. Wanneer u werkt met zware artikelen die kunnen vallen, wordt geadviseerd schoenen met stalen neuzen te gebruiken.