3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folie voor verkeersborden

Het streven naar de best mogelijke verkeersveiligheid begint met 3M™ Diamond Grade™ DG³ folie. Deze biedt helderheid en zichtbaarheid met de hoogste optische efficiëntie van alle 3M-folies door meer licht te reflecteren naar bestuurders in een reeks voertuigtypen.

Diamond Grade

Wees het donker te slim af.

Maximaal totaal gereflecteerd licht

DG³ folie is tweemaal zo helder als de 3M-folies van lagere klasses.

De kubusvormige prismatechnologie van 3M vergroot de zichtbaarheid van tal van verkeersborden in verschillende vormen en opstellingen voor chauffeurs van diverse voertuigtypes. Deze betere prestaties worden mogelijk gemaakt door kubusvormige reflectoren met een oppervlak dat 100% actief retroreflecterend is waardoor de folie meer licht reflecteert dan conventionele retroreflecterende folies. Zelfs borden en bewegwijzering op de meest lastige locaties presteren beter met Diamond Grade DG³ folie.

Vergelijk prismafolies met hoge intensiteit met Diamond Grade

contact opnemen

Hoe kunnen wij u helpen?

Vragen over normen en specificaties voor verkeersveiligheid? Of over onze technologieën en nieuwste productinnovaties? Vraag het ons team.

CONTACT OPNEMEN

DG³ folie demonstratievideo's

Bekijk het zelf

 • demonstratie van fluorescentietechnologie
  Demonstratie van fluorescentietechnologie

  Bekijk hoe de fluorescentietechnologie van DG³ folie onzichtbaar licht transformeert naar zichtbaar licht.

 • zichtbaarheid van stopborden
  Demonstratie van de zichtbaarheid van stopborden

  Verhoogde zitposities resulteren in een grotere hoek ten opzichte van de koplampen. In deze demonstratie ziet u hoe verhoogde zitposities de zichtbaarheid van borden beïnvloeden en hoe beter presterend verkeersbordfolie kan helpen.

 • Laserlichtdemonstratie
  Laserlichtdemonstratie

  Deze demonstratie laat zien hoe de 3M fluorescerende folie met microprisma's de zichtbaarheid van cruciale borden onder nachtelijke omstandigheden aanzienlijk kan verbeteren. De grotere retroreflectiekegel illustreert hoe bestuurders van zowel grote als kleine voertuigen meer zien door Diamond Grade DG³ folie.

 • vergelijking van verkeersbordfolies
  Vergelijking van de prestaties van verkeersbordfolies

  De demonstratie in deze video laat zien hoe 3M DG³ reflecterende folie zich verhoudt tot folie van ingenieursklasse en prismafolie met hoge intensiteit.

expert

Deskundigheid, slechts één klik verwijderd

Maak gebruik van de technische expertise en kennis over toepassingen van onze technische Application Engineers (AE's).

NEEM CONTACT OP MET EEN 3M APPLICATION ENGINEER

Extra voordelen van 3M™ Diamond Grade™ DG³

Met een verwachte levensduur van 12 jaar biedt Diamond Grade DG³ langer bescherming dan de 3M verkeersbordfolies van lagere klasses.

 • langere reactietijd
  Langere reactietijd voor chauffeurs

  Helderdere borden geven bestuurders meer tijd om te reageren. Overdag, en vooral 's nachts, kan DG³ reflecterende folie een verschil maken door bewegwijzering helderder en zichtbaarder te maken in vergelijking met onze prismafolie met hoge intensiteit, waardoor chauffeurs meer tijd hebben om te reageren.

  Helderdere folie is beter zichtbaar voor chauffeurs en het is aangetoond dat het de veiligheid verhoogt door nachtelijke ongevallen met 25 tot 46 procent te verminderen.*

  * Ripley, DA, Howard R. Green Company, ITE AB04H313, Quantifying the Safety Benefits of Traffic Control Devices - Benefit-Cost Analysis of Traffic Sign Upgrades, 2005 Mid-Continent Transportation Research Symposium Proceedings.

 • verlichtingskosten verlagen
  Kan bijdragen aan lagere verlichtingskosten

  "Met de hoogste helderheids- en retroreflectiegraad in de branche kan Diamond Grade DG³ de kosten voor geïnstalleerde wegverlichting veilig verlagen met bedragen tot $150.000 per km, en jaarlijks verlichtingsonderhoud met maximaal $15.000 per km."

  – The Handbook of Road Safety Measures, 2e editie. Rune Elvik, 2009.

 • lange levensduur
  Lange levensduur en minder onderhoudskosten

  Met een verwachte levensduur van 12 jaar biedt het langer bescherming dan verkeersbordfolie van lagere klasses. Het vraagt mogelijk minder onderhoud en kan de energiekosten verlagen.