Oplossingen voor gehoorbehoud

Oplossingen voor gehoorbehoud

Detectie. Bescherming. Validatie.

Gehoorbehoud

Als wereldwijd marktleider in geluid- en ruisdetectie, gehoorbescherming en pasvormvalidering, biedt 3M eenvoudige en veelomvattende oplossingen voor moeilijke uitdagingen op gehoorbescherming.


Productcatalogus voor gehoorbehoud


Video's


Problemen met gehoorbehoud

 • Detectie
  Detectie

  De eerste stap in het oplossen van het probleem is het meten van de geluidsniveaus waarmee uw werknemers te maken krijgen. 3M Detection Solutions maken het gemakkelijk om schadelijke geluidsniveaus te meten, zodat u de juiste bescherming voor de taak kunt kiezen. Onze detectie-instrumenten leveren nauwkeurige en betrouwbare metingen en detectiebeheersoftware maakt het gemakkelijk om rapporten te maken en gegevens te delen.

  Detectieproduct selecteren

 • Bescherming
  Bescherming

  3M biedt een breed scala aan innovatieve gehoorbeschermers, waardoor het gemakkelijk is om de juiste oplossing voor de taak te selecteren. Er zijn diverse soorten en maten oordoppen en gehoorkappen beschikbaar, zodat uw team de juiste pasvorm voor elke persoon kan kiezen, evenals de juiste gehoorbescherming voor de taak waarin die wordt gebruikt. Onze innovatieve producten zijn ontworpen voor comfortabel, langdurig gebruik en kunnen uw team helpen uw veiligheidsplan voor gehoorbescherming uit te voeren.

  PBM selecteren

 • Validatie
  Validatie

  Iedereen, van nieuwe medewerkers tot werknemers die verhoogd risico lopen, profiteren ervan als u het testen van de gehoorbescherming en pasvorm opneemt in uw actieplan voor gehoorbehoud. Het 3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem vergemakkelijkt het bepalen van de pasvorm, het opleiden en motiveren van werknemers en het beoordelen en beheren van de uitvoering van uw actieplan voor gehoorbehoud op de lange termijn.

  Ga naar producten voor pasvormtest gehoorbescherming


Aanvullende bronnen

 • Waarom gehoorbehoud met 3M?
  40 miljoen werknemers worden blootgesteld aan lawaai en 13 miljoen lijden aan gehoorstoornissen, ondanks branchevoorschriften *. U kunt uw actieplan voor gehoorbehoud stimuleren met een aangepaste en allesomvattende aanpak van de gehoorbescherming. Een oplossing doorvoeren die echt het verschil maakt, begint met inzicht in de gevaren, de regelgeving en de factoren die van invloed zijn op bescherming. * Bron: European Agency for Safety and Health at Work
 • Pasvormtesten zijn essentieel in het programma voor gehoorbehoud, dus zorg ervoor dat u resultaten krijgt die u kunt vertrouwen. Het 3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem meet de effectiviteit van de oordoppen binnen in het oor en levert daarmee nauwkeurige kwantitatieve resultaten. Omdat u beide oren tegelijk kunt testen, heeft u meer tijd over om uw werknemers te informeren over het belang van pasvorm en naleving.

  • Fit

   Laat de werknemers hun gehoorbescherming aanbrengen.

  • Test

   Sluit de microfoons aan en start het geluid voor de luidsprekertest.

  • Assess

   Uitvoering en analyse van persoonlijke dempingsscore (PAR)

 • Op plaats 1 in de lijst van beroepsziekten: uit gegevens van de European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) blijkt dat door lawaai veroorzaakt gehoorverlies de meest gemelde beroepsziekte is in de EU. Een derde van de Europese werknemers loopt mogelijk risico: volgens de EU-OSHA wordt een derde van alle werknemers in Europa blootgesteld aan gevaarlijke geluidsniveaus
 • Thuis en op het werk is het belangrijk te weten welke geluiden gehoorschade kunnen veroorzaken en gehoorbescherming noodzakelijk maken.

  Belangrijkste uitdagingen voor het doorvoeren van een actieplan voor gehoorbehoud: Elke omgeving is anders en werknemers kunnen geconfronteerd worden met een breed scala aan geluidsniveaus gedurende de dag en op verschillende gebieden in dezelfde locatie.

  De menselijke factor: ieder mens heeft een andere vorm, lichaamsgrootte en andere anatomie van de gehoorgang, dus een ´één model geschikt voor allen´-oplossing voor gehoorbescherming is er niet. Voor optimale bescherming is het essentieel dat de pasvorm zo optimaal mogelijk is.

  Communicatie tussen werknemers: als het noodzakelijk is dat werknemers onderling communiceren of dat ze waarschuwingsgeluiden horen, is het cruciaal dat hun gehoor tegelijkertijd wordt beschermd tegen gevaarlijke geluidsniveaus.