3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem

Pasvormtest van gehoorbescherming

Gemakkelijk bepalen van de gehoorbeschermingsbehoefte.

3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem

E-A-Rfit™ systeem werkt met een beproefde techniek, FMIRE (Field Microphone in Real Ear) genaamd, om te bepalen hoe goed de gehoorbescherming voor elke werknemer werkt. De geluidsreductie waar de gehoorbescherming voor zorgt, wordt direct en objectief gemeten, zonder dat de werknemer moet luisteren naar of reageren op de testsignalen.

Nu duurt het met het 3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem enkele seconden om de geluidsreductie te meten op zeven verschillende frequenties voor beide oren tegelijkertijd. Wanneer de meting is voltooid, berekent en toont de software voor elke werknemer de totaalscore. Dit wordt de persoonlijke dempingsscore of PAR (Personal Attenuation Rating) genoemd.

Kenmerken:

 

 • Beide oren worden tegelijkertijd in minder dan 5 seconden getest.
 • Gehoorkappen en oordoppen kunnen worden getest
 • Testen worden uitgevoerd op 7 standaardfrequenties van 125 Hz tot 8000 Hz
 • Wetenschappelijk verantwoorde, objectieve, kwantitatieve test

 


Aanbevolen video: pasvormtest van gehoorbescherming


 • Stap 1: Werknemers plaatsen zelf hun oordoppen of gehoorkappen.

  In minder dan 5 seconden genereert het systeem een persoonlijke dempingsscore die voor de werknemer het gehoorreductieniveau aangeeft bij een bepaalde plaatsing van de gehoorbescherming Voordeel: laat zien hoe de individuele werknemer de gehoorbescherming plaatst en geeft aan of extra training nodig is in het plaatsen van gehoorbescherming.

 • De microfoon meet over een groot bereik van industriële geluidsfrequenties de geluidsreductie van elke oordop of gehoorkap zoals die wordt gedragen door de werknemer.
  Voordeel: objectieve test met 7 frequenties (125 Hz - 8 kHz) binnen 5 seconden per oor, dus u hoeft niet af te gaan op subjectieve antwoorden op de test.
 • Met behulp van een gepatenteerd systeem en zelf ontwikkelde algoritmen worden in het oor gemeten, zogeheten ´real-ear´-gegevens snel geanalyseerd om te resulteren in de persoonlijke dempingsscore (PAR) en plaatsingsvariabiliteit.
  Voordeel: mede aan de hand van PAR´s kan worden bepaald of het gehoorbeschermingsniveau van uw werknemers geschikt is voor hun werkomgeving.
  Gedocumenteerde resultaten: de testresultaten van elke geteste persoon zijn gemakkelijk te begrijpen en worden voor toekomstige doeleinden in elektronische en gedrukte vorm gedocumenteerd.

 • Vraag een demo aan
  Vraag een demo aan

  Als u het 3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem op uw locatie wilt uitproberen, kunt u het formulier invullen om een demonstratie aan te vragen.

 • Productcatalogus
  Productcatalogus

  Zie voor meer informatie en details over het 3M™ Dual E-A-Rfit™ Validatiesysteem onze online productcatalogus.

  Bekijk productcatalogus