Aanmeetsysteem voor oogbescherming

Oogbescherming met de juiste pasvorm

4 aspecten van passende oogbescherming

In 6 stappen naar de juiste pasvorm

 • Zoals bij alle persoonlijke beschermingsmiddelen, is comfort nauw verbonden met naleving. Niet goed passende oogbescherming zal tekortschieten om oogletsel te voorkomen. Daarom is kwaliteit en een goede pasvorm uiterst belangrijk. In tegenstelling tot ademhalingsbescherming, waarbij testen van de pasvorm op het gezicht verplicht is, zijn er geen voorschriften voor de pasvorm van brillen.

  Terwijl de huidige standaarden (bijvoorbeeld BS 7029:1999) aangeven dat er veel aandacht moet worden besteed aan de pasvorm van brillen, zijn er geen specifieke richtlijnen voor de evaluatie van de individuele aanmeting.

  Een evaluatie op basis van grootte en instelbare opties is niet altijd voldoende om goede pasvorm en veiligheid van een bril te bepalen. Het innovatieve 3M™ Eyefit systeem voor oogbescherming is een eenvoudige methode bestaande uit 6 stappen, die een evaluatie op basis van meting voor een pasvorm mogelijk maakt. Met behulp van deze methode, die werkt met tools voor de meting van dekking en open ruimten, kunnen 4 aspecten van de pasvorm van een bril worden geëvalueerd.

 • Zicht

  Een evaluatie om er zeker van te zijn dat de drager zijn of haar ogen in alle richtingen kan draaien zonder dat een grote belemmering van het gezichtsveld het zicht op te verrichten taken zou blokkeren.

 • Stabiliteit

  Een evaluatie om er zeker van te zijn dat de bril op zijn plaats blijft op het hoofd van de drager en er bij een hoofdbeweging niet afvalt.

 • Dekking

  Met de dekkingsmeter wordt bepaald hoe goed de veiligheidsbril het zachte weefsel rond de ogen afdekt.

 • Open ruimten

  Aan de hand van de open-ruimtemeters kan worden bepaald of er te grote openingen zijn tussen bril en gezicht. Via grote openingen hebben wegvliegende deeltjes gemakkelijk toegang.

Afbeelding 3M™ Oogbescherming Fit Test

Meer informatie over 3M Oogbescherming