Hero-afbeelding van de tweecomponenten epoxylijm van 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de epoxylijm en de voordelen van onze structurele lijm

Tweecomponenten epoxylijmen

Duurzaamheid voor veeleisende omgevingen.

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

Speciaal samengesteld om aan specifieke prestatie-eisen te voldoen

 • Tweecomponenten epoxylijm met verschillende prestatieniveaus, van stug tot flexibel en heavy-duty samenstellingen voor moeheidsbestendigheid. Net zoals eencomponent epoxylijm zijn ze bestand tegen extreme hitte, kou, luchtvochtigheid, allerlei oplosmiddelen en andere omstandigheden. Tweecomponenten epoxylijm in verschillende samenstellingen voor verschillende prestaties in uw toepassingen:
   

  • Stugge epoxylijm heeft een hogere treksterkte bij minder elongatie voor grotere, langdurige houdkracht.
  • Flexibel epoxylijm heeft een lagere treksterkte bij meer elongatie voor meer bestendigheid tegen beweging van de gehechte delen. Bovendien hebben ze een hogere afpelsterkte en een groter hechtvermogen op de meeste technische kunststoffen.
  • Heavy-duty epoxylijm heeft een hogere treksterkte bij minder elongatie voor moeheidsbestendigheid, bij uitstek geschikt voor dynamische belastingen. Deze lijm heeft een langdurige houdkracht, grote afpelsterkte en uitstekende bestendigheid tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

 • Ontdek de belangrijke eigenschappen van tweecomponenten epoxylijm.

  Selectie van epoxyeigenschappen

Kracht

Van alle structurele lijmen is epoxylijm de krachtigste en duurzaamste lijm.

Verlijmen

Structurele lijmen verbinden ongelijksoortige materialen en zorgen bovendien voor isolatie om corrosie tegen te gaan bij het verlijmen van twee verschillende metalen.

Efficiënte toepassing

De chemische eigenschappen maken verschillende voorbereidingen van het oppervlak, opentijden en sterkte-opbouw mogelijk, zodat u altijd de beste optie voor uw toepassing vindt.

Schokweerstand

Verbindingen met epoxylijm zijn zeer goed bestand tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

Lichtgewicht

Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

Geluidshinder en trillingen

Trillingsbestendigheid zorgt voor minder ongewenst geluid.

Uiterlijk

Structurele lijmen zorgen voor onzichtbare verbindingen en soepele hechtlijnen voor een betere productuitstraling.

Binnendringend water

Structurele lijmen bieden een doorlopende hechtlijn om binnendringen van vloeistoffen, stof en vuil te voorkomen.

Innovatief ontwerp

Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

Hulpmiddelen en producten met tweecomponenten epoxylijm

 • Dit artikel bespreekt enkele voordelen van lijm en waarom industriële productiebedrijven ze gebruiken als vervanging van sommige of alle mechanische bevestigingsmiddelen. Naast een beschrijving van de belangrijkste typen structurele lijm wordt er een kort overzicht van epoxylijmen gegeven. Daarnaast bespreken we de lijmkeuze, verbindingsconfiguratie, oppervlaktevoorbereiding, procesoverwegingen, verbindingstesten en veelvoorkomende faaltoestanden.

 • 3M biedt stugge, flexibele en heavy-duty tweecomponenten epoxylijm om verschillende extreme omstandigheden het hoofd te bieden. Bekijk meer opties om het product te vinden dat op uw behoeften aansluit.


3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm: sterk, stootvast, duurzame hechtingen

Contact opnemen
Wij staan voor u klaar.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.