Verkeersborden

Verkeer veilig naar huis leiden

 • Verkeersborden

  De infrastructuur moet optimaal rijcomfort en -veiligheid bieden door de weg dag en nacht zichtbaar te maken en de bestuurder de goede weg op te leiden. Oudere bestuurders hebben meer tijd en licht nodig om borden te lezen en beslissingen te nemen, vergeleken met andere bestuurders. Vrachtwagenbestuurders, die vaak uren op de weg doorbrengen, zitten veel hoger boven de koplampen van hun voertuig. Dit betekent dat de verkeersborden alleen goed zichtbaar zijn voor alle bestuurders als de gereflecteerde lichtkegel breder is.

  De eerste retroreflecterende folie op de markt bestond uit glasparels met een reflecterende laag achter de parels.  Hierbij werd 6 tot 8% van het licht van koplampen teruggekaatst naar de bron.  75 jaar later en dankzij de nieuwste technologie is het rendement nu zo'n tien keer groter.  Sinds de komst van de microprismatechnologie zijn verkeersborden steeds beter geworden.  Het gebruik van sterkere polymeren zorgt er bovendien voor dat de retroreflecterende folies duurzamer en weerbestendiger zijn.

  De reflecterende prismatische folies van 3M zijn niet alleen meer retroreflecterend, maar bieden ook een aantal milieuvoordelen ten opzicht van folies met glasparels: 97% minder vluchtige organische stoffen, 77% minder energieverbruik en 46% minder vast afval tijdens het productieproces.


Wat is een effectief verkeersbord?

 • Een effectief en efficiënt verkeersbord trekt dag en nacht de aandacht van bestuurders. 's Nachts hebben bestuurders voldoende helderheid nodig, terwijl overdag de kleur en het contrast bepalend zijn. In gebieden met veel risicofactoren en hoge ongevalcijfers, zoals schoolomgevingen en wegenwerkzones, zorgt het gebruik van fluorescerende kleuren voor een betere zichtbaarheid overdag.

  Hoe belangrijk zijn heldere verkeersborden 's nachts? Een onderzoek door de University of Iowa heeft een directe relatie aangetoond tussen de helderheid van een verkeersbord en het vermogen van de bestuurder om het verkeersbord en de boodschap te zien. Deelnemers aan het onderzoek konden heldere borden aanzienlijk sneller lezen en interpreteren. Dit onderzoek suggereert dat de bestuurder zijn blik minder lang van de weg hoeft te halen naarmate de borden helderder zijn. Zo kunnen ze zich concentreren op het rijden, wat met name 's nachts heel belangrijk is.


Uitgelicht product:

3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folie voor verkeersborden

 • Wees het donker te slim af.

  Wees het donker te slim af.

  DG³ folie is onze meest hoogwaardige reflecterende folie voor verkeersborden. Met retroreflectiewaarden die bijna twee keer zo hoog zijn als onze folies van lagere klasses, helpt 3M Diamond Grade-folie om borden beter zichtbaar te maken. Beter zichtbare borden zorgen ervoor dat er tot 46% minder nachtelijke ongevallen zijn.*

  Lees op de volgende pagina meer over 3M™ Diamond Grade™ DG³ en hoe dit zich verhoudt tot andere soorten folie.

  * Ripley, DA, Howard R. Green Company, ITE AB04H313, Quantifying the Safety Benefits of Traffic Control Devices - Benefit-Cost Analysis of Traffic Sign Upgrades, 2005 Mid-Continent Transportation Research Symposium Proceedings.


CE-markering

 • CE-markering is een verklaring van de fabrikant dat het product voldoet aan alle geldende regels van de relevante wetgeving ter uitvoering van specifieke Europese richtlijnen (zoals gecontroleerd door een derde partij).

  CE-markering biedt bedrijven sneller toegang tot de Europese markt om hun producten te verkopen zonder aanpassingen of extra controles.

  Sinds 2009 zijn alle typen retro-reflecterende folies van 3M in overeenstemming met de Europese regelgeving voor bouwproducten. De CE-markering en aanvullende productgegevens (lotnummer en houdbaarheid) zijn opgenomen in de retroreflecterende folie als watermerk.


Uitgebreide garantie

 • Gemoedsrust

  We stellen alles in het werk om innovatieve veiligheidsoplossingen te leveren die maximale zichtbaarheid en veiligheid op de weg bieden.

  In het kader van dit streven bieden we een uitgebreide garantie op alle permanente verkeersborden via ons netwerk van goedgekeurde verkeersbordenfabrikanten, die jaarlijks worden gecontroleerd en gecertificeerd door specialisten van de technische dienst van 3M.

  Onze door 3M goedgekeurde verkeersbordenfabrikanten zijn gemachtigd om de voordelen van de uitgebreide 3M-garantie voor permanente verkeersborden aan te bieden aan hun klanten. Deze goedgekeurde verkeersbordenfabrikanten moeten jaarlijks training volgen en een auditprocedure doorlopen, en moeten zich daarnaast houden aan strenge productievoorschriften van 3M.


Digitale productie van verkeersborden

 • Digitale technologie zorgt voor een revolutie bij de productie van verkeersborden dankzij snelheid, flexibiliteit en afdrukkwaliteit die niet kan worden geëvenaard door traditionele methoden. 3M vervult een pioniersrol bij deze technologie in samenwerking met de toonaangevende printerfabrikant Durst. De productie van verkeersborden kost nu minder stappen en levert minder afval op dan traditionele productiemethoden en het voldoet aan alle voorschriften.

  Alle 3M folieproducten met microprisma's zijn geschikt voor digitaal printen, wanneer er gebruik wordt gemaakt van onze speciale inkten. Hiermee kunnen grote vlakken effen kleuren en transparante kleuren in specifieke tinten worden geprint die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

  Digitaal afdrukken levert snelheid, gebruiksgemak en afdrukken op aanvraag en biedt de mogelijkheid om borden te nesten en zo verspilling te voorkomen. Daarnaast kunnen verkeersbordenfabrikanten hiermee gemakkelijker innovatieve en eenmalige ontwerpen creëren.


Productcategorieën

 • 3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folies

  3M™ Diamond Grade™ DG3 retroreflecterende folie biedt optimale reflectie vanuit alle hoeken, op alle afstanden en in alle weers- en daglichtomstandigheden. Met een gegarandeerde levensduur van 12 jaar wordt uw investering verzekerd. U kunt ook energie besparen, want DG3 is in bepaalde situaties toegestaan zonder externe verlichting te gebruiken.

  Producten

  3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folies 3M™ Diamond Grade™ DG³ reflecterende folies
 • 3M™ High Intensity Prismatic reflecterende folies

  3M™ High Intensity Prismatic (HIP) retroreflecterende folies voldoen aan of overtreffen de voorschriften van BS En 12899-1:2007 en Bs 8408:2005 voor retroreflecterende folie van Klasse RA2.

  Producten

  3M™ High Intensity Prismatic reflecterende folies 3M™ High Intensity Prismatic reflecterende folies
 • 3M™ Engineer Grade reflecterende folies

  3M™ Advanced Engineer Grade Prismatic (AEGP) retroreflecterende folie is zeer geschikt voor algemene verkeersborden die ten minste moeten voldoen aan de specificatie voor Klasse RA1.

  Producten

  3M™ Engineer Grade reflecterende folies 3M™ Engineer Grade reflecterende folies
 • Onderdelen van verkeersborden

  We hebben aan alles gedacht bij het maken van het perfecte verkeersbord: hoe goed het verkeersbord werkt, hoe makkelijk het verkeersbord is te maken en te onderhouden, en hoe we de milieugevolgen van onze productiemethoden kunnen beperken.

  Producten

   

  Onderdelen van verkeersborden Onderdelen van verkeersborden

Productcategorieën