Lijmen composiet


 • Productgewicht verlagen met materiaalbeslissingen

  Omdat overheidsvoorschriften voor zuinig brandstofgebruik steeds strenger worden, lopen autofabrikanten voorop in de toepassing van lichtgewicht technologie. 3M en Automotive Engineering International onderzochten samen welke technologieën en materialen het meest effectief zijn voor autofabrikanten om hun doelen op het gebied van gewichtsreductie te realiseren.


 • 3M solutions for joining and bonding composite parts in lightweight designs
  Lijmen composiet

  Ondergronden zoals metaal en kunststof kunnen sterk verschillende fysieke en chemische eigenschappen hebben waarmee bij nieuwe, lichtere designs rekening moet worden gehouden. Download onze whitepaper voor meer informatie over het verlijmen van composietdelen.

  Lees de whitepaper (PDF, 798,5 KB)

   

 • 3M solutions for joining plastic to metal
  Lijmen kunststof en metaal

  Nu designtechnici zoeken naar meer materialen waarmee ze lichtgewichtdoelen kunnen realiseren, kunnen vaak problemen ontstaan bij het verlijmen van ongelijksoortige materialen vanwege chemische eigenschappen. Download ons artikel 'Nieuwe technieken voor het verlijmen van kunststof aan metaal' om te zien hoe fabrikanten tapes en lijmen gebruiken om ongelijksoortige materialen te verlijmen.

  Lees het artikel (PDF, 553,6 KB)

  Lijmen ongelijksoortige materialen

 • 3M tapes and adhesives for lightweighting
  Tapes en lijmen voor lichtgewicht materialen

  Kracht. Duurzaamheid. Lange levensduur. Veelzijdigheid. 3M lijmen en tapes zijn de ideale oplossing voor het verlijmen van composieten, kunststoffen en andere lichtgewicht materialen.

  Alle producten bekijken


Vier uitdagingen om rekening mee te houden bij het verlagen van het productgewicht van materialen.

 • Lawaaierige materialen
  Het lichte gewicht van materialen zorgt vaak voor geluid met een grotere frequentie en hogere intensiteit, wat helaas leidt tot een verkeerde indruk over de kwaliteit en veiligheid. U kunt dit lawaai verminderen door geluidsisolatieproducten van 3M te gebruiken.
 • Lichtgewicht materialen kunnen vaak flexibeler zijn, maar ook zwakker, waardoor sommige producten moeten worden versterkt om de vereiste sterkte te bereiken. De versterkingsmaterialen moeten echter voldoende lichtgewicht zijn om het nettogewicht van het product te verlagen. Om dit te bereiken, kan lijmtechnologie van 3M worden gebruikt bij vele verschillende toepassingen, inclusief kleine apparaten, handgereedschap, elektronica en signage-producten.
 • Warmte- en vuurbestendigheid zijn kritieke overwegingen bij het ontwerp van verschillende producten zoals föhns, stofzuigers tot aan accukabels in voertuigen. Sommige toepassingen moeten volledig warmtebestendig zijn, terwijl andere slechts eenmalig tegen vuur moeten worden beschermd aan het eind van hun levensduur. Bij lichtgewicht materialen kunnen 3M folietapes de noodzakelijke bescherming bieden.
 • De omschakeling naar lichtgewicht materialen, vooral van metaal naar kunststof, kan de uitstraling van producten aanzienlijk veranderen en de indruk van lagere kwaliteit wekken. Dit probleem kan echter worden opgelost door het aanbrengen van een 3M decoratieve folie.

Contact opnemen

Kunnen we u helpen?

Hulp nodig het juiste product te vinden voor uw project? Neem gemakkelijk contact met ons op wanneer je op zoek bent naar een product, technisch advies wenst of wilt samenwerken met een van onze technisch specialisten.