Hero-afbeelding van de 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de urethaanlijm en de voordelen van onze structurele lijm

Urethaanlijmen

Flexibiliteit voor als u meer nodig hebt dan alleen kracht.

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

Krachtige verbinding die buigt maar niet breekt

  • Tweecomponenten structurele urethaanlijm verschilt van vochtuithardende eencomponent urethaanlijm. Structurele Urethaanlijmen bestaan uit twee componenten die reageren wanneer ze worden gemengd en hebben geen vocht nodig om uit te harden. Als ze zijn uitgehard, zijn ze relatief flexibel en zijn daarom vaak uitstekend bestand tegen schokken en trillingen. Structurele Urethaanlijmen hechten goed op de meeste soorten kunststof, hout, beton en rubbers, maar zijn minder goed bestand tegen oplosmiddelen en hoge temperaturen. Tweecomponenten structurele urethaanlijm is een uitstekende keuze voor het verbinden van ongelijksoortige materialen, dankzij de combinatie van flexibiliteit en de krachtige verbinding op allerlei ondergronden.


  • Ontdek de belangrijke eigenschappen van urethaanlijm

     

     

    Selectie van urethaaneigenschappen

Kracht

Structurele lijmen bieden veel kracht maar houden het gewicht laag, waardoor u minder of geen metalen bevestigingsmiddelen nodig hebt.

Verlijmen

Urethaan hecht aan allerlei materialen, zoals hout, beton, rubber en allerlei kunststoffen.

Efficiënte toepassing

De chemische eigenschappen maken verschillende voorbereidingen van het oppervlak, opentijden en sterkte-opbouw mogelijk, zodat u altijd de beste optie voor uw toepassing vindt.

Schokweerstand

Afhankelijk van de chemische samenstelling biedt structurele lijm de kracht en flexibiliteit om bestand te zijn tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

Lichtgewicht

Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

Geluidshinder en trillingen

Urethaan is flexibel waardoor het schokken kan absorberen en de thermische dilatatie van ongelijksoortige materialen kan opvangen.

Uiterlijk

Urethaan verbindt verschillende materialen zonder dat de hechtlijn zichtbaar is op de ondergrond, voor een betere productuitstraling.

Innovatief ontwerp

Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

Binnendringend water

Structurele lijmen bieden een doorlopende hechtlijn om binnendringen van vloeistoffen, stof en vuil te voorkomen.

Voordelen, toepassingen en producten met urethaanlijm

  • In dit artikel bespreken we de eigenschappen en voordelen van structurele lijmen bij het verlijmen van polymeermatrixcomposieten – zowel thermisch vormbare als thermoplastische vezelversterkte kunststoffen – aan elkaar en aan andere materialen. Ook de voordelen van composietmaterialen, de typische assemblages en de toepassingen van composietmaterialen komen aan bod, zodat u de juiste lijm kunt kiezen om uw assemblage optimaal te benutten. Daarnaast gaan we in op het testen en ontwikkelen van prototypes voor het verlijmen van composietonderdelen.

  • 3M Structurele Urethaanlijmen bieden flexibiliteit wanneer u niet alleen kracht nodig hebt. Deze tweecomponentenlijm hecht goed op de meeste kunststoffen, hout, beton en rubber, waardoor ze de ideale keuze zijn voor het verbinden van ongelijksoortige ondergronden. Ontdek de mogelijkheden.


Urethaanlijmen in actie


Contact opnemen
Wij staan voor u klaar.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.