Hero-afbeelding van de 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de PUR-lijm en de voordelen van onze structurele lijm

PUR-lijmen

Drie geweldige eigenschappen: enkelvoudig aanbrengen, snelle verwerkingssterkte en hoge eindsterkte.

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

De kracht van een structurele lijm met de snelheid van een hot melt

  • PUR-lijm (reactief polyurethaan) hebben een samenstelling van één component die de beginsnelheid van een hot melt-lijm combineert met de kracht van structurele lijm. De verbinding wordt in twee fasen tot stand gebracht: de hechtsterkte ontstaat wanneer de lijm afkoelt en stolt zoals een hot melt. Gedurende de volgende 24-48 uur zorgt de vochtuithardende reactie voor de uiteindelijke structurele sterkte. Deze lijm is bestand tegen extreme temperaturen en biedt flexibiliteit voor trilling- en slagbestendigheid.

    3M™ Scotch-Weld™ PUR-lijm heeft verschillende opentijden die afgestemd kunnen worden op uw proces. Bovendien hebben ze weinig of geen vluchtige organische stoffen (VOC's). Deze lijm hecht goed op metaal, glas, keramiek, hout en sommige kunststoffen zoals polystyreen en polyacryl. Dankzij het enkelvoudig aanbrengen, de snelle verwerkingssterkte en de hoge eindsterkte zijn PUR-lijmen bij uitstek geschikt om de doorvoersnelheid te verhogen en de verwerkingstijd te verlagen.


  • Ontdek de belangrijke eigenschappen van PUR-lijm.

    Selectie van PUR-epoxyeigenschappen

Kracht

Wanneer PUR-lijm is afgekoeld, blijft deze nog uren of dagen uitharden met omgevingsvocht voor meer kracht.

Verlijmen

PUR-lijm is bij uitstek geschikt voor het aan elkaar verlijmen van materialen zoals hout en kunststof of aan glas of metaal.

Efficiënte toepassing

PUR-lijm wordt als hot melt aangebracht en koelt snel af tot verwerkingssterkte, zodat ze naar het volgende proces kunnen worden gebracht.

Schokweerstand

Afhankelijk van de chemische samenstelling biedt structurele lijm de kracht en flexibiliteit om bestand te zijn tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

Lichtgewicht

Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

Geluidshinder en trillingen

Stevige hechtingen beperken trillingen en voorkomen dat losse onderdelen geluid maken.

Uiterlijk

Structurele lijmen zorgen voor onzichtbare verbindingen en soepele hechtlijnen voor een betere productuitstraling.

Binnendringend water

Structurele lijmen bieden een doorlopende hechtlijn om binnendringen van vloeistoffen, stof en vuil te voorkomen.

Innovatief ontwerp

Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

  • 3M™ Scotch-Weld™ PUR-lijm TE031
  • 3M PUR-structurele lijmen zijn beschikbaar in een scala aan opentijden met weinig tot geen VOC's. Specifieke samenstellingen hechten goed op metalen, glas, keramiek, hout en bepaalde kunststoffen. Ontdek de opties om de beste lijm te vinden voor uw product en proces.


3M™ Scotch-Weld™ PUR-lijm in actie

Contact opnemen
Wij staan voor u klaar.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.