Hero-afbeelding van de 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de secondelijm en de voordelen van onze structurele lijm

Secondelijmen

Aanbrengen, vasthouden en klaar – zo eenvoudig is het.

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

Razendsnel ongekende kracht

  • Secondelijmen zijn cyanoacrylaten en, zoals de naam doet vermoeden, harden ze razendsnel uit. Secondelijm bestaan uit één component en harden uit door een reactie aan te gaan met vocht. Deze reacties gebeuren zo snel dat de verwerkingssterkte binnen enkele seconden wordt bereikt, waardoor het product maar kort geklemd hoeft te worden.

    Secondelijm is ontwikkeld voor processen waarbij een hoge sterkte op een klein verbindingsgebied, nauwsluitende verbindingen en een korte uithardingstijd vereist zijn. De verschillende samenstellingen maken het mogelijk om te hechten op allerlei materialen, zoals metalen, leer, papier, elastomeren, technische kunststoffen en bepaalde soorten kunststoffen met een lage oppervlakte-energie.


  • Ontdek de belangrijke eigenschappen van secondelijm

    Selectie van secondelijmeigenschappen

Kracht

Secondelijm biedt krachtige verbindingen op kleine oppervlakken, zoals sieraden en elektronica.

Verlijmen

De verschillende samenstellingen maken secondelijm de ideale keuze voor allerlei ondergronden, zoals kunststoffen, rubbers en metalen.

Efficiënte toepassing

Binnen een minuut wordt de hechtsterkte bereikt, waardoor onderdelen snel naar de volgende verwerkingsfase kunnen gaan.

Schokweerstand

Afhankelijk van de chemische samenstelling biedt structurele lijm de kracht en flexibiliteit om bestand te zijn tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

Lichtgewicht

Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

Geluidshinder en trillingen

Stevige hechtingen beperken trillingen en voorkomen dat losse onderdelen geluid maken.

Uiterlijk

Structurele lijmen zorgen voor onzichtbare verbindingen en soepele hechtlijnen voor een betere productuitstraling.

Binnendringend water

Structurele lijmen bieden een doorlopende hechtlijn om binnendringen van vloeistoffen, stof en vuil te voorkomen.

Innovatief ontwerp

Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

  • Fles 3M Secondelijm
  • 3M biedt zowel traditionele eencomponent epoxylijm die uithardt op hoge temperatuur als nieuwere lijmen die op een relatief lage temperatuur uitharden. Ontdek alle opties om de beste lijm te vinden voor uw product en proces.


Contact opnemen
Wij staan voor u klaar.
Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.
Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.