Hero-afbeelding van de 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de anaerobe lijm en de voordelen van onze structurele lijm

Anaerobe lijmen

Degelijke bescherming tegen lekkages en losraken door trillingen

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

Strakke afdichtingen tegen binnendringen van vloeistof

  • Anaerobe lijm, ook wel schroefdraadborgmiddel of borgpasta genoemd, is eencomponent lijm die uithardt op actieve metalen oppervlakken wanneer de hechtlijn vrij van zuurstof is. Omdat deze lijm een zuurstofvrije omgeving vereist, hecht deze niet goed op glas, kunststof en rubber. Met deze lijm is er minder onderhoud nodig en worden lekkages voorkomen, zodat fabrieken efficiënt kunnen blijven draaien.


  • Ontdek de belangrijke eigenschappen van anaerobe lijm

    Selectie van anaerobe eigenschappen

Kracht

Schroefdraadborgmiddel zorgt voor krachtige verbindingen die bestand zijn tegen zowel directe belasting als langdurige trillingen.

Verlijmen

Structurele lijmen verbinden ongelijksoortige materialen en zorgen bovendien voor isolatie om corrosie tegen te gaan bij het verlijmen van twee verschillende metalen.

Efficiënte toepassing

De chemische eigenschappen maken verschillende voorbereidingen van het oppervlak, opentijden en sterkte-opbouw mogelijk, zodat u altijd de beste optie voor uw toepassing vindt.

Schokweerstand

Afhankelijk van de chemische samenstelling biedt structurele lijm de kracht en flexibiliteit om bestand te zijn tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

Lichtgewicht

Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

Geluidshinder en trillingen

Stevige hechtingen beperken trillingen en voorkomen dat losse onderdelen geluid maken.

Uiterlijk

Structurele lijmen zorgen voor onzichtbare verbindingen en soepele hechtlijnen voor een betere productuitstraling.

Binnendringend water

Buisafdichtingen gaan lekkages tegen door te voorkomen dat vloeistoffen over schroefdraadfittingen stromen.

Innovatief ontwerp

Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

  • Flessen Scotch-Weld RT20 Hogetemperatuurborgpasta
  • 3M Anaerobe lijm zorgt voor een krachtige hechting zelfs bij trillingen en sijpelende vloeistoffen, zodat uw assemblages optimaal blijven werken. Ontdek hoe wij u kunnen helpen met betere verbindingen.


Contact opnemen
Wij staan voor u klaar.
Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.
Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.