Hero-afbeelding van de 3M Trifecta, de chemische samenstelling van de acrylaatlijm en de voordelen van onze structurele lijm

Acrylaatlijm

Verbinding op meerdere ondergronden voor ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten die efficiënte verbinding en een grotere ontwerpflexibiliteit nodig hebben.

VRAAG HET EEN 3M-EXPERT

Snelle en gemakkelijke verbinding met uitstekend hechtvermogen

 • Als uw project betrouwbare, langdurige verbinding van ongelijksoortige ondergronden vereist, verbeteren 3M™ Scotch-Weld™ Structurele Acrylaatlijmen aanzienlijk de verwerkingscapaciteit en productiviteit. Deze lijmen zijn bestand tegen extreme temperaturen, bouwen snel hun sterkte op en zijn bestand tegen schokken en lostrekken.

  3M™ Scotch-Weld™ Structurele Acrylaatlijmen zijn gemaakt voor ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten die efficiënte verbinding en een grote ontwerpflexibiliteit nodig hebben. Ze zijn geschikt voor het verbinden van de meeste kunststoffen, aluminium, staal en licht vettige metalen oppervlakken. Onze acrylaatlijmen zijn snel en eenvoudig aan te brengen, bieden hechtingen die metalen bevestigingsmiddelen voor zowel statische als dynamische belastingen vervangen en maken een betere esthetiek mogelijk.

  3M™ Scotch-Weld™ Structurele Acrylaatlijmen bieden ook geurarme en niet brandbare formules om te helpen waar geuren vervelend kunnen zijn of waar ontvlambaarheid een punt van zorg is.


 • Ontdek de belangrijke eigenschappen van acrylaatlijmen.

  Selectie van acrylaateigenschappen

Kracht

Acryl is bijna even sterk als epoxylijm, maar de chemische samenstelling ervan kan worden aangepast zodat het zowel een hoge pelsterkte als afschuifsterkte heeft.

Verlijmen

Acryl hecht aan allerlei materialen, met inbegrip van veel kunststoffen

Efficiënte toepassing

Acryl heeft een kortere uithardingstijd en een hogere tolerantie voor niet-voorbereide oppervlakken dan epoxy en urethaan.

Schokweerstand

Afhankelijk van de chemische samenstelling biedt structurele lijm de kracht en flexibiliteit om bestand te zijn tegen schokken, trillingen en impactbelastingen.

Lichtgewicht

Met lijm die hecht op nieuwe materialen en belasting verdeeld over het volledige hechtingsgebied kunnen ontwerpers dunnere en lichtere materialen gebruiken.

Geluidshinder en trillingen

Stevige hechtingen beperken trillingen en voorkomen dat losse onderdelen geluid maken.

Uiterlijk

Structurele lijmen zorgen voor onzichtbare verbindingen en soepele hechtlijnen voor een betere productuitstraling.

Binnendringend water

Structurele lijmen bieden een doorlopende hechtlijn om binnendringen van vloeistoffen, stof en vuil te voorkomen.

Innovatief ontwerp

Structurele lijmen hechten op een breed scala aan ondergronden, waardoor u de vrijheid krijgt om de beste materialen in uw ontwerp te gebruiken.

Voordelen, toepassingen en producten met acrylaatlijmen

 • In deze whitepaper bespreken we het ontvochtigen en waarom het moeilijk is om te hechten op ondergronden met een lage oppervlakte-energie. Vervolgens zetten we enkele opties voor traditionele oppervlaktebehandeling uiteen die de kosten, complexiteit en veiligheid van een proces kunnen beïnvloeden. Daarna bespreken we twee 3M structurele lijmen op basis van acryl die speciaal zijn samengesteld om te hechten op ondergronden met een lage oppervlakte-energie. We eindigen met een discussie over enkele drukgevoelige tapes en hechtprimers die ook gebruikt kunnen worden om te hechten op ondergronden met een lage oppervlakte-energie.

 • In dit artikel bespreken we enkele belangrijke aspecten van structurele lijmen op basis van acryl, inclusief een vergelijking van structurele acrylaatlijmen met tweecomponenten structurele epoxylijmen, de kenmerken van de drie belangrijkste typen acrylaatlijm (MMA, geurarm en lage oppervlakte-energie) en enkele eigenschappen van nieuwere acrylaatlijmen die meer gebruiksvriendelijkheid bieden in productieomgevingen.

 • Deze brochure bespreekt enkele van de nieuwste 3M™ Scotch-Weld™ Structurele Acrylaatlijmen en hoe ze de productiviteit en prestaties kunnen verbeteren. De nieuwe samenstellingen van de lijmen bieden verschillende voordelen, zoals een snellere sterkte-opbouw, hogere schokweerstand, langere levensduur, gemakkelijkere opslag en minder geur. Er wordt ook een lijm beschreven die metaal verbindt en geschikt is voor poedercoatings en het ovendrogen van verf.

 • 3M structurele acrylaatlijmen zijn eenvoudig aan te brengen en harden snel uit. Ontdek ons uitgebreid productaanbod voor het verbinden op allerlei ondergronden, inclusief de meeste kunststoffen, aluminium, staal en geoliede metalen oppervlakken. Veel producten zijn bovendien geurarm en een niet-brandbare samenstelling.


Zie 3M™ Scotch-Weld™ Structurele Acrylaatlijmen in actie

Contact opnemen
Wij staan voor u klaar.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op als u product-, technisch of gebruiksadvies nodig hebt of wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.