Hero-afbeelding van beslag en sierlijsten die zijn bevestigd op een oppervlak

Installatie voor het bevestigen van beslag en sierlijsten

3M productoplossingen voor het bevestigen van beslag en sierlijsten hechten sterker en langer voor slimmere designs.

Vraag het een 3M-expert

De perfecte middelen voor een stijlvolle prestatie

 • Bij het bevestigen van beslag en sierlijsten gaat het meestal op het bevestigen van een klein object op een groter oppervlak om functionaliteit of decoratie toe te voegen. Dit type bevestiging komt veel voor bij transport, apparatuur, meubilair, de bouw en architectuur. Deze toepassingen vereisen vaak kracht voor het dragen van statische belasting, een esthetisch bevredigend aanzicht, gemakkelijke verwijderbaarheid en snelle hechting met weinig of geen bevestigingspunten. ​

 • Persoon die een parkeerbord bevestigt op een betonnen muur

  Montage-installatie

  Voorbeelden zijn kleine borden, spiegels en witte platen en paneel-over-paneelconstructies met gedeeltelijke lijmdekking.

 • Decoratieve sierrand gemonteerd op gelakt oppervlak

  Bevestiging van sierlijsten

  Decoratie of identificatie aangebracht op een oppervlak. Voorbeelden zijn naambordjes, kantranden, afschuiningen, rozetten en tussenstijlen.

 • Afschuifkracht die optreedt in een overlapnaad

  Afschuifkrachten bij het bevestigen van beslag en sierlijsten

  Net als constructies van paneel-op-frame of verstevigingsprofielen-op-paneel ondervinden beslag en sierlijsten vaak afschuifkrachten als gevolg van de zwaartekracht. Omdat de verbinding zelf in veel gevallen al is gebaseerd op afschuifkracht, verdient dit ontwerp intrinsiek de voorkeur voor verlijming. Sommige montagetoepassingen ondervinden echter naast afschuifkrachten ook splijtkrachten, en dan als effect in plaats van als statische belasting. Een voorbeeld hiervan zijn lenzen of behuizingen die zijn gemonteerd op draagbare elektronica of foedralen. Dynamische belasting komt vaak voor en het verdient aanbeveling om de sterkte van lijm of tape te testen met behulp van valtests.

Productcategorieën en overwegingen voor de bevestiging van beslag en sierlijsten

Het zijn de details waardoor uw design er slim uitziet. Daarom hebt u voor het bevestigen van beslag en sierlijsten lijmen nodig die stevig vast blijven zitten als u dat wilt, die eenvoudig kunnen worden verwijderd indien nodig en die niet zichtbaar zijn voor een esthetisch bevredigend aanzicht. 3M tapes en lijmen zijn ideaal voor het onzichtbaar monteren van objecten zoals kleine bordjes, panelen of spiegels, naast tussenstijlen, afschuiningen, rozetten en andere sierelementen.

 • Zeer sterke hechtingstapes zijn een prima alternatief voor schroeven, klinknagels, lasnaden en andere mechanische bevestigingsmiddelen. Kunnen vooraf worden aangebracht op sierelementen voor flexibele productie. Bij uitstek geschikt voor ongelijksoortige ondergronden.

 • Structurele lijmen op basis van acrylaat, epoxy en urethaan hebben een overlap-afschuifsterkte van meer dan 6,8 MPa (1000 psi). Te gebruiken voor zware statische belastingen met relatief kleine verbindingsoppervlakken (voorbeeld: haken op zware panelen, slecht bij elkaar passende onderdelen met hoge terugveringskrachten).

 • Eéncomponent oplosmiddelvrije cyanoacrylaatlijm (CA) die verwerkingssterkte bereikt binnen 5-30 seconden. Vooral geschikt voor kleine, krappe hechtlijnen (<10 cm2). Veel gebruikt op rubbers en kunststoffen.

 • Eéncomponent, warm aangebrachte thermohardende lijm met een grote, directe kleefkracht. Heeft volledig uitgehard een sterkte van meer dan 6,8 MPa (1000 psi). Vooral geschikt voor hout en kunststof.

 • Een drager voor papier, folie of weefsel met drukgevoelige lijm aan beide zijden. Kan met de hand of geautomatiseerd in lagen op een oppervlak worden aangebracht. Kan vooraf worden aangebracht op siermateriaal. Zorgt voor zeer dunne, esthetisch fraaie hechtlijnen. Speciale samenstellingen voor kunststoffen met lage oppervlakte-energie.

 • Een drukgevoelige lijm op een drager. Kan met de hand of geautomatiseerd in lagen op een oppervlak worden aangebracht. Kan vooraf worden aangebracht op siermateriaal. Zorgt voor zeer dunne, esthetisch fraaie hechtlijnen. Speciale samenstellingen voor kunststoffen met lage oppervlakte-energie.

 • Hersluitbare 3M™ Dual Lock™- en 3M™ Klittenbandbevestigingen voor sterke maar gemakkelijk te verwijderen bevestigingsoplossingen. Deze producten zijn bij uitstek geschikt voor snelle bevestiging en vervanging van sierlijsten of borden.

 • 100% vaste, thermoplastische harsen die de vereiste hechtsterkte binnen een paar seconden bereiken. Vooral geschikt voor hout en kunststof.


Prestatiefactoren voor het bevestigen van beslag en sierlijsten

Alle 3M technologieën in de onderstaande tabel worden veel gebruikt voor het bevestigen van beslag en sierlijsten. Aan de hand van onderstaande lijst kunt u de productprestaties met elkaar vergelijken.

 • + = Goed ++ = Beter +++ = Best

Contact opnemen

Wij staan voor u klaar.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op voor productinformatie, technische gegevens of gebruiksadvies, of als u wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van het ideale product voor uw project? Neem contact met ons op voor productinformatie, technische gegevens of gebruiksadvies, of als u wilt samenwerken met een 3M technisch specialist.