Bespaar energie

 • Terugverdiend in 3 jaar

  Met 3M™ raamfolies houdt u de zonnewarmte buiten en verlaagt u de energiekosten van uw gebouw. Naar schatting is 33% van de koelingskosten te herleiden naar zonnewarmte die door de ramen naar binnen komt.

  Kosteneffectieve, energiebesparende oplossingen, zoals 3M™ raamfolies, zijn dan ook cruciaal om energiekosten te besparen: ze houden de zon buiten en zorgen voor een gelijkmatige, aangename binnentemperatuur.


Zichtbare besparingen.

 • Een video laat gebouwen over de hele wereld zien die energie besparen met 3M™ raamfolies.

  Een korte terugverdientijd met forse besparingen.

  Het Amerikaanse Department of Energy beschouwt raamfolie als een van de belangrijkste technologieën voor energiebesparing met een van de kortste terugverdientijden: ongeveer drie jaar. U kunt aanzienlijk besparen door uw ramen te voorzien van 3M™ raamfolie. Het is mogelijk om € 10 tot € 20 te besparen per vierkante meter aangebrachte folie, of wel 190 kWh per vierkante meter glas. Eigenaren van gebouwen over de hele wereld profiteren al van deze besparingen. Dat kunt u ook!

  • Verminder opwarming door de zon in de zomermaanden met wel 79%
  • Bespaar tot 190 kWh per vierkante meter glas
  • Korte terugverdientijd: niet meer dan 3 jaar
  • Het is aangetoond dat 3M™ raamfolies energie besparen in alle klimaatzones

Energiebesparing.

 • Een video laat de buitenkant zien van hoge gebouwen die helemaal zijn voorzien van 3M raamfolie.

  Verlaag uw energiegebruik en koolstoofemissie.

  Uw toepassing van 3M™ raamfolies is beter voor ons milieu. Door de zonnewarmte buiten te houden, gebruikt u minder energie. Zonder iets voor u ramen gebruikt u minder stroom voor verlichting en bespaart u op energiekosten. Uw bestaande ramen gaan nog lang mee als u ze van een upgrade voorziet.

  • Houd uw bestaande ramen
  • Verminder lichtvervuiling
  • Laat natuurlijk licht binnen maar houd de warmte buiten
  • Verlaag uw energieverbruik
  • 3M™ raamfolies kunnen al na zes maanden na het aanbrengen koolstofnegatief worden

Aanbevolen producten


Upgradecyclus om het energieverbruik te verlagen

 • Diagram van de upgradecyclus om het energieverbruik te verlagen

  Optimaliseer uw gebouw met verbeteringen aan de schil.

  Er zijn veel technologieën voor energiebesparing waarmee u geld bespaart. De juiste producten en de juiste volgorde zijn daarbij echter essentieel. Op die manier bespaart u het meest. Eigenaars denken vaak meteen aan het optimaliseren van hun HVAC-systeem, terwijl upgrades van de schil vaak over het hoofd worden gezien.

  Als u, voordat u met HVAC-verbeteringen begint, de schil van het gebouw efficiënter maakt, dan kunt u uw HVAC-apparatuur naderhand wellicht verminderen. Op die manier krijgt u de maximale winstprestaties.


Energiebesparing is goed voor elk bedrijf.

Met 3M™ raamfolie profiteert u van energiebesparing en nog veel meer.


Waar kunt u 3M™ raamfolies kopen?


Neem contact op met een erkende 3M™-dealer. Deze bespreekt met u wat uw wensen zijn, plant een bezoek op de locatie, beveelt een of meer producten aan, neemt de maten op en legt uit hoe het aanbrengen in zijn werk gaat.

Onze dealers zijn door 3M erkend. U kunt er dus op vertrouwen dat ze een uitstekende service en installatie leveren, waarbij de tevredenheid van de klant voorop staat. Wanneer u raamfolie bij een erkende 3M™-dealer koopt, krijgt u de garantie op de folie en het werk rechtstreeks van 3M, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Neem vandaag nog contact op met een dealer en vind de oplossing die u zoekt.

Vragen? Wij zijn er om u te helpen.

Onze erkende 3M™-dealers beantwoorden graag al uw vragen over raamfolie, het aanbrengen ervan en eventuele zorgen die u hebt.


 • Gouden embleem voor 50 jaar expertise

  3M™ raamfolie. Zo bijzonder dat het niet opvalt ...

  En daar gaat het juist om. 3M™ raamfolie biedt bijna onzichtbaar bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. De folie houdt tot 97% van de warmteproducerende infraroodstraling tegen en tot wel 99% van de schadelijke UV-stralen. U hebt geen last meer van warme plekken, u bespaart energie en u beschermt de mensen en de spullen die u dierbaar zijn.

  50 jaar expertise.


Dealer worden?

Klik op de link en vul het online formulier in. Een vertegenwoordiger neemt dan snel contact met u op.