Uitgebreide infectiepreventie

Omdat elk moment telt

Oplossingen en ondersteuning waar u die het meest nodig heeft.

Infectiepreventie op intensivecareafdelingen

De wereldwijde pandemie heeft een enorme impact gehad op intensivecareafdelingen. De zorg voor ernstig zieke patiënten bracht grotere risico's met zich mee, waardoor het belang van infectiepreventie nog meer onder de aandacht is gebracht.

Elke dag opnieuw gaat u de uitdaging aan om het risico op de overdracht van virussen en bacteriën in uw instelling te verkleinen.

3M kan u helpen met wetenschappelijk onderbouwde en klinisch bewezen oplossingen voor het verhogen van de efficiëntie, het voorkomen van infecties en het verbeteren van de resultaten voor uw patiënten.


Preventie van CRBSI gezien vanuit de Covid-19-gezondheidscrisis.

Luister naar wat dr Eggimann te zeggen heeft over het belang van het in stand houden van IC-protocollen om CRBSI’s te voorkomen tijdens een pandemie.

Hulpmiddelen voor de huidige uitdagingen op het vlak van infectiepreventie en -bestrijding.

U moest creatief zijn in uw aanpak van infectiepreventie en -bestrijding en meer gedaan zien te krijgen met minder middelen. We blijven nieuwe hulpmiddelen, opleidingen en informatie toevoegen om u te helpen bij het aanpassen aan de steeds veranderende dynamiek van de pandemie.

 • Chirurg met persoonlijke beschermingsmiddelen
  Omdat uw welzijn telt

  Door de aanhoudende pandemie moet u met uw beperkte tijd dingen doen die voorheen niet haalbaar leken. De emoties lopen hoog op. Een burn-out loert om de hoek.
  Het is belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt voordat u anderen helpt.
  3M biedt hulpmiddelen aan voor het bevorderen van de veiligheid en het welzijn van teams op intensivecareafdelingen.

 • Medewerkers met adembescherming op de intensivecareafdeling
  Infectiepreventie op de intensivecareafdeling

  Het voorkomen van infecties bij ernstig zieke patiënten is belangrijker dan ooit en elke patiënt wordt behandeld als een hoog risico.
  Een veel voorkomende bron van infectie is de overdracht door kruis-of residubesmetting door medische apparatuur en benodigdheden.

  3M biedt op wetenschap gebaseerde oplossingen die het risico op bloedbaaninfecties en postoperatieve wondinfecties verkleinen en de verspreiding van besmettingen helpen verminderen.

 • Health Care Academy
  Praktijk en opleiding

  Infectiepreventie vergt training en inzet van het hele team. Wij staan klaar om u en uw team te helpen met de meest actuele technieken en aanbevelingen op het gebied van infectiepreventie.


Praktijk en opleiding

 • Foto van dr. Eggiman voor webinar
  Evidence-based IC-protocollen voor de preventie van CRBSI en het in stand houden ervan tijdens pandemieën
 • Uitgebreide Infectiepreventie(CIP)-aanbevelingen ter ondersteuning van de praktijk
  Aanbevelingen ter ondersteuning van de praktijk

  CRBSI verminderen tijdens de COVID-19-pandemie.

  Recente richtlijnen voor CRBSI-preventie
  Deskundig advies

 • Health Care Academy
  Opleiding en scholing

  Wij bieden ondersteuning in de vorm van relevante opleidingen om u te helpen bij het beschermen van uw patiënten. Ontdek ons aanbod aan webinars van experts in uw vakgebied.
  3M™ Health Care Academy: u kunt u inschrijven voor educatieve cursussen en webinars over onderwerpen die relevant zijn voor uw klinische praktijk.

  3M℠ Health Care Academy


 • Bescherming van de insteekplaats, fixatie en integriteit van de huid: huidverzorgingsoverwegingen bij vasculaire toegang
  Bescherming van de insteekplaats, fixatie en integriteit van de huid: huidverzorgingsoverwegingen bij vasculaire toegang

  Bescherming van de insteekplaats, fixatie en integriteit van de huid zijn de belangrijkste onderwerpen die aan bod komen inclusief huidverzorgingsoverwegingen bij vasculaire toegang.

 • Bloedbaaninfecties: Klinische uitdagingen op het gebied van extraluminale contaminatie het hoofd bieden
  Bloedbaaninfecties: klinische uitdagingen op het gebied van extraluminale contaminatie het hoofd bieden

  Deze module behandelt de klinische uitdagingen bij katheteronderhoud met een focus op extraluminale contaminatie.

 • Bloedbaaninfecties: klinische uitdagingen op het gebied van intraluminale contaminatie het hoofd bieden
  Bloedbaaninfecties: klinische uitdagingen op het gebied van intraluminale contaminatie het hoofd bieden

  Deze module behandelt de klinische uitdagingen bij katheteronderhoud met een focus op intraluminale contaminatie.


Omdat uw welzijn telt


MSD-webinarmodules over Covid-19

 • Controle van patiënt met persoonlijke beschermingsmiddelen
  Hoe u een veilig gebruik van adembeschermingsmaskers in klinische omgevingen kunt garanderen.
 • Patiënt die de handen wast
  Uw huid beschermen tijdens de zorgverlening.

Infectiepreventie op intensivecareafdelingen

Richtlijnen en protocollen zijn snel geëvolueerd om bronnen van besmetting en pathogenen aan te pakken die tot een infectie kunnen leiden. We hanteren een holistische benadering om het risico op infectie te verminderen en werken met u samen om de kwetsbaarheden voor uw patiënten en personeel, klinische omgeving en praktijk te identificeren en te helpen beschermen. Selecteer elke hotspot voor meer informatie.


Mensen

Focus op mensen als besmettingsbron en manieren waarop infectieuze agentia zich tussen en binnen mensen verplaatsen: Verspreidingswijzen.

 • Luchtwegen
 • Huid
 • Incisies/wonden
 • Katheters/tubes
 • Slijmvliezen
 • Lichaamsvloeistoffen
Werkwijze

Verlaag het risico op infecties door wetenschappelijk onderbouwde protocollen te implementeren en de medewerkers te trainen op richtlijnen en best practices.

 • Richtlijnen en protocollen
 • Klinische scholing
 • Training voor het personeel
 • Audits
Apparatuur en omgeving

Verminder het risico van besmetting en overdracht in gebieden met een hoog risico voor patiënten , waar instrumenten en apparaten voor meerdere patiënten worden gebruikt.

 • Medische apparatuur, instrumenten en benodigdheden
 • Omgevingsoppervlakken

Infectiepreventie op intensivecareafdelingen

 • Adembescherming voor medisch personeel
  Het risico op bloedbaaninfecties verminderen

  60% van de in het ziekenhuis opgelopen bloedbaaninfecties is afkomstig van een of andere vorm van vasculaire toegang. 1 op de 5 patiënten1 die een CLABSI krijgen, overlijdt. Getroffen patiënten moeten langer in het ziekenhuis blijven, waardoor de zorgkosten aanzienlijk toenemen.
  65-70% Van de CRBSI's kan echter worden voorkomen2 door klinisch bewezen oplossingen te implementeren.

 • PBM in de operatiekamer
  Het risico op postoperatieve infecties verminderen

  Tot 5% van de patiënten die een operatie ondergaan, lopen een SSI op waardoor een langere opname in het ziekenhuis noodzakelijk is. Ongeveer 60% van de SSI's kan echter worden voorkomen met behulp van evidence-based maatregelen5-7.


Onze 3M specialisten willen u graag helpen en de uitdagingen op het gebied van infectiepreventie met u bespreken. Wij staan voor u klaar.


Sluit  

Referenties

 1. Cassini A et al. Burden of Six Healthcare-Associated Infections on European Population Health: Estimating Incidence-Based Disability-Adjusted Life Years through a Population Prevalence-Based Modelling Study. PLoS Med. 18 okt 2016;13(10):e1002150.
 2. Septimus EJ, Moody J. Prevention of device-related healthcare-associated infections [version 1; referees: 2 approved]. F1000Research. 2016; 5(F1000 Faculty Rev):65. doi: 10.12688/f1000research.7493.1
 3. Smyth ET et al. (2008) Four Country Healthcare Associated Infection Prevalence Survey 2006: Overview of the results. Journal of Hospital Infection; 69:230-48.
 4. Coello R, et al. (2005) Adverse impact of surgical site infections in English hospitals J. Hosp. Infect 60: 93–103.
 5. Meeks DW, Lally KP, Carrick MM et al. Compliance with guidelines to prevent surgical site infections: As simple as 1-2-3? Am J Surg 2011; 201(1):76-83.
 6. Anderson, Deverick J., et al. Strategies to Prevent Surgical Site Infections in Acute Care Hospitals: 2014 Update. Infection Control and Hospital Epidemiology. 2014; 35(6): 605–627
 7. Umscheid CA, Mitchell MD, Doshi JA et al. Estimating the proportion of healthcare-associated infections that are reasonably preventable and the related mortality and costs. Infect Control Hosp Epidemiology 2011; 32(2):101-114.