behandeling van lymfoedeem

Verzorging van open been en oedeem

 • Compression Systems

  Oplossingen voor de verzorging van chronisch oedeem en veneuze beenzweren

  Compressietherapie wordt als de goudenstandaardmethode gezien voor de behandeling van oedeem in de onderste extremiteiten en veneuze zweren.1

  3M heeft compressietherapie een belangrijke impuls gegeven door materialen te ontwikkelen met Intelligent Compression Dynamics, ofwel comfortabele, therapeutische compressie voor de verzorging van ulcus cruris. Het 3M™ Coban™ 2-compressiesysteem biedt een comfortabele, stevige zwachtel die voortdurend de juiste compressie geeft om oedeem te verminderen.

  Het gepatenteerde materiaal blijft goed zitten en zorgt ervoor dat patiënten normale kleren en schoenen kunnen dragen. Het 3M™ Coban™ 2-compressiesysteem is veel dunner dan compressiesystemen met vier lagen.

  Het 3M™ Coban™ 2 Layer-compressiesysteem is speciaal ontwikkeld om variaties bij het aanbrengen te verminderen, zodat telkens opnieuw een consistente compressie wordt verkregen.


  1. Harding K, et al. Simplifying venous leg ulcer management. Consensus recommendations. Wounds International 2015.


 • Compressietherapie

  Begrip van veneuze beenzweren

  Veneuze beenzweren kunnen een grote impact hebben op een patiënt. Van alle patiënten met veneuze beenzweren heeft 81 procent last van een verminderde mobiliteit en meldt 50 procent een ernstig beperkte mobiliteit. Bovendien heeft 68 procent van de patiënten met een beperkte mobiliteit ook last van angst, boosheid, depressie en een sociaal isolement.1

  Leer hoe u patiënten met veneuze insufficiëntie kunt helpen door de heling te bevorderen, het comfort te verbeteren, de kosten te verlagen en de kwaliteit van leven met betrekking tot de gezondheid te verbeteren.

  1. Brem H, Kirsner RS, Falanga V. Protocol for the successful management of venous ulcers. Am J Surg 2004 Jul; 188 (1A Suppl):1-8.

  Meer informatie over de verzorging van veneuze beenzweren


 • Behandeling van veneuze beenzweren vereenvoudigen

  Behandeling van veneuze beenzweren vereenvoudigen

  Het is bekend dat veneuze beenzweren aanzienlijk sneller helen en minder vaak terugkomen wanneer ze worden behandeld met compressietherapie.1-2 Toch wordt compressietherapie nog niet vaak genoeg toegepast. Om het begrip en het gebruik van compressietherapie te stimuleren, heeft een internationale groep van deskundigen op het gebied van beenzweren en veneuze ziekte een vereenvoudigde aanpak ontwikkeld in de vorm van een ABC voor de behandeling van veneuze beenzweren.

   

   

   

  1. O'Meara S, Cullum N, Nelson EA, Dumville JC. Compression for venous leg ulcers. Cochrane Database Syst Rev 2012; 11: CD000265.
  2.  Nelson EA, Bell-Syer SE. Compression for preventing recurrence of venous ulcers. Cochrane Database Syst Rev 2014; 9: CD002303.


 • Ulcus Cruris

  Effectieve compressietherapie voor veneuze beenzweren

  In een studie van patiënten met veneuze beenzweren die niet reageerden op het conventionele compressieverband, bleek het 3M™ Coban™ 2 Layer-compressiesysteem bij elke klinische beoordeling tot een snellere afname van oedeem, pijn en exsudatie te leiden dan traditionele compressiesystemen met meerdere lagen. Bij 75 procent van de patiënten werd het oppervlak van de zweren binnen de onderzoekperiode van vier weken 30-40% verkleind.1

  1. Bain G. Evaluation of new bandage system to improve wound healing outcomes for patients with problematic venous leg ulcers. Gegevens geregistreerd. 3M, 2008. Hier beschikbaar (PDF, 1,68 MB)


 • Lymfoedeem in de praktijk

  Lymfoedeem in de praktijk

  Lymfoedeem is een zwelling door een verstoorde werking van het lymfestelsel. Dit kan worden veroorzaakt doordat het lymfesysteem zich niet goed ontwikkelt of door beschadiging of trauma. Lymfoedeem kan overal in het lichaam optreden, op één of meerdere plaatsen. Dit hangt ervan af waar de werking van de lymfevaten is verstoord. Uit recent onderzoek blijkt dat lymfoedeem voorkomt bij ten minste 240.000 mannen, vrouwen en kinderen in het Verenigd Koninkrijk (Lymphoedema Support Network).


Uitgelichte video's