Lymfoedeem in de Praktijk

Behandelen van lymfoedeem voor een actief leven

Patiënten met lymfoedeem helpen een zo gezond mogelijk en kwalitatief goed leven te laten leiden.

Lymfoedeem en chronisch oedeem zijn aandoeningen die worden gekenmerkt door zwellingen onder de huid die ontstaan door lymfevocht dat zich in de weefsels net onder de huid ophoopt. De zwellingen komen het vaakst voor in armen en benen, maar kunnen zich ook ergens anders voordoen. Deze aandoeningen veroorzaken pijn en ongemak, hebben invloed op de mobiliteit en het uiterlijk van de patiënt en kunnen de geestelijke gezondheid van de patiënt nadelig beïnvloeden wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van leven van de patiënt.

Onze doelstelling is om dergelijke problemen te verlichten en de patiënt in staat te stellen een meer mobiel en vitaal leven te laten leiden. Compressietherapie is wereldwijd geaccepteerd als een effectief onderdeel van de behandeling van lymfoedeem en chronisch oedeem.

Lees onze artikelen over de aandoening, kom meer te weten over de 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen-compressiesystemen, bekijk onze educatievideo's en blader door onze informatiebronnen, oplossingen en ondersteuningsmaterialen.

  • Lymfoedeem is een abnormale zwelling in de weefsels die langer dan drie maanden duurt en die niet 's nachts of met rust minder wordt. Zie onze artikelen of bekijk onze video's voor meer informatie over de behandeling van lymfoedeem en het lymfestelsel.

  • 3M heeft de technologie achter de compressietherapie voor het behandelen van lymfoedeem een belangrijke impuls gegeven door materialen voor een comfortabele, therapeutische compressie te ontwikkelen. Ontdek hoe het 3M™ Coban™ 2 Twee Lagen Compressiesysteem oedeem effectief vermindert, de genezing bevordert, wonden kleiner laat worden en de pijn in de benen vermindert.
  • Zie wat deskundigen hebben te vertellen en lees de aanbevelingen van zorgverleners en patiënten.


Contact opnemen met 3M voor meer informatie

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij uw organisatie kunnen helpen.

  • Lees de antwoorden op de veelgestelde vragen over de producten en oplossingen van 3M voor de gezondheidszorg

  • Breid uw professionele kennis uit met de 3MSM Health Care Academy

  • Neem contact met ons op als u een vraag hebt over de producten of diensten van 3M voor de gezondheidszorg