Vaattoegang

Hoe stopt u bloedbaaninfecties voordat ze beginnen

 • Het infectierisico aan alle inbrengpunten verminderen

  Elke IV‑insteekplaats kan te maken krijgen met infectie, losraken, huidbeschadiging en andere complicaties. Deze complicaties kunnen de patiënt ongemak en pijn bezorgen. Ze kunnen leiden tot een langer verblijf in het ziekenhuis, extra therapie en chirurgische ingrepen, en zelfs tot een hogere sterfte onder patiënten.

  Met de unieke innovaties van 3M Science krijgt u alles wat u nodig hebt om elke IV-katheter te fixeren en te beschermen, van het moment van inbrengen tot het verwijderen.

  Ons brede assortiment maakt het u gemakkelijk om het juiste product te kiezen en te gebruiken: van transparante barrièrefilms en fixatieoplossingen, tot antimicrobieel verband en desinfectiedopjes.

  Wij helpen u goede zorg te leveren met evidence based oplossingen om de veiligheid van zowel patiënt als clinicus te beschermen, de risico's op kostbare complicaties te voorkomen en de tevredenheid van de patiënt te verhogen.

 • Stop bloedbaaninfecties voordat ze beginnen

  Stop bloedbaaninfecties voordat ze beginnen

  Als uw partner in het beschermen van patiënten, willen we er alles aan doen om u te helpen uw doel van nul bloedbaaninfecties te bereiken. Lees meer over gratis educatie en evidence based producten om u te helpen bloedbaaninfecties te stoppen voordat ze beginnen.

 • 3M™ PEAK™ Clinical Outcomes Program

  Begin vandaag nog met leren

  Leer met uw team over de verschillende kathetertypen en anatomische plaatsing. Ga nu naar de gratis cursussen van de 3MTM Health Care Academy.


Bronnen van vasculair-gerelateerde bloedbaaninfecties

Bloedbaaninfecties kunnen ontstaan op het moment van inbrengen of op elk moment van de duur van de vasculaire toegang. De meeste ontstaan na plaatsing.2 Microben kunnen via extraluminale of intraluminale inbrengpunten in de bloedbaan terechtkomen. Blijf op de hoogte van de beste werkwijzen voor het voorkomen van bloedbaaninfecties. Selecteer groene hotspots voor meer informatie

 • Selecteer groene hotspots voor meer informatie

Intraluminale contaminatie

Bacteriën migreren in de katheter, meestal via contaminatie van het lumen door de katheterpoort

Extraluminale contaminatie

Wanneer huideigen bacteriën langs de buitenkant van de katheter migreren en via de insteekplaats binnendringen

Drie sleutels tot het terugdringen van het risico op bloedbaaninfecties

 • Als uw vertrouwde partner in het beschermen van patiënten, delen wij uw doel om het aantal bloedbaaninfecties op nul te houden. En we willen er alles aan doen om u te helpen dit te bereiken.

  We geloven dat er drie sleutels zijn om dit doel te bereiken: mensen, standaarden en technologie. Het is een inspanning die veeleisende zorgstandaarden vereist, een toezegging van het zorgteam om methodisch vast te houden aan die standaarden en technologie die een extra laag antimicrobiële bescherming toevoegt.

 • Diagram met drie sleutels tot infectiepreventie

   


Getrainde en toegewijde mensen

Het voorkomen van bloedbaaninfecties vraagt om training en toewijding. Lees meer over 3M-hulpmiddelen waarmee clinici ervoor kunnen zorgen dat de juiste protocollen voor elke patiënt worden gevolgd, elke keer weer.

 • Complicaties bij perifere en centrale lijnen

  Complicaties bij perifere en centrale lijnen

  Deze module geeft een overzicht van enkele van de meer algemene complicaties gerelateerd aan katheters en bespreekt de methoden om ze te voorkomen, te herkennen en erop te reageren als ze zich voordoen.

 • Bescherming insteekopening, Fixatie en Huidintegriteit: Overwegingen van Huidverzorging bij Vasculaire Toegang

  Bescherming insteekopening, fixatie en huidintegriteit: overwegingen van huidverzorging bij vasculaire toegang

  Bescherming insteekopening, fixatie en huidintegriteit zijn de belangrijkste behandelde onderwerpen inclusief overwegingen van huidverzorging bij vasculaire toegang

 • Kathetertypen en anatomische plaatsing

  Kathetertypen en anatomische plaatsing

  Deze module van 20-30 minuten geeft u informatie over de verschillende typen Vascular Access Devices (VAD's) en hoe deze het best kunnen worden gebruikt.


Huidige best practice-standaarden

Veel gerenommeerde organisaties bieden evidence based standaarden en richtlijnen voor de beste werkwijzen voor het voorkomen van bloedbaaninfecties.

 • Nationale Evidence based richtlijnen voor het voorkomen van aan gezondheidszorg gerelateerde infecties (HAI's)

  Epic3: Evidence based richtlijnen voor het voorkomen van ziekenhuis gerelateerde infecties (HAI’s)

  Overweeg het gebruik van een met 2%-chloorhexidine geïmpregneerde spons of gelverband bij volwassen patiënten met een centrale veneuze katheter als strategie om kathetergerelateerde bloedbaaninfecties te verminderen.1

 • NICE Accreditation, Medical technologies guidance (2015)

  NICE Accreditation, Medical technologies guidance (2015)

  De 3M™ Tegaderm™ CHG IV Fixatieverband moet worden overwogen voor gebruik bij ernstig zieke volwassenen die een centrale veneuze of arteriële katheter nodig hebben op de intensive care of op afdelingen voor hoge complexiteit.2


Effectieve en bewezen technologie

Evidence based producten van 3M helpen u om goede zorg te leveren, de veiligheid van zowel patiënt als clinicus te beschermen, de risico's op kostbare complicaties te voorkomen en de tevredenheid van de patiënt te verbeteren.Referenties

 • 1. Loveday H.P et al epic3: revised recommendation for intravenous catheter and catheter site care. Journal of Hospital Infection (Guideline addendum) 92 (2016) 346-348, 2016
  2. National Institute for Health and Care Excellence (NICE), Medical technologies guidance (MTG25), juli


Bedankt

Uw formulier is verzonden.

TOEGANG

Bedankt

Uw formulier is verzonden.

TOEGANG

Helaas...

Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden. Probeer het later opnieuw…

Volg ons
Wijzig land
België - Français | Nederlands