Vaattoegang

Vaattoegang

Het infectierisico bij alle toegangspunten verminderen

 • Bij elke IV-insteekopening bestaat het risico op infectie, losraken, huidbeschadiging en andere complicaties. Deze complicaties kunnen de patiënt ongemak en pijn bezorgen. Ze kunnen leiden tot de noodzaak tot een langer verblijf in het ziekenhuis, extra therapie en chirurgische ingrepen, en zelfs tot een hogere sterfte onder patiënten.

  Met de unieke innovaties van 3M Science krijgt u alles wat u nodig hebt om elke IV-katheter te beschermen, van het moment van inbrengen tot het verwijderen.

  Met onze uitgebreide portfolio kunt u eenvoudig de juiste producten kiezen: van transparante barrièrefilms en fixatiehulpmiddelen, tot antimicrobieel verband en desinfectiedopjes.

  Wij helpen u goede zorg te leveren met evidence-based oplossingen om de veiligheid van zowel patiënt als clinicus te beschermen, de risico's op kostbare complicaties te voorkomen en de tevredenheid van de patiënt te verhogen.


 • IV-therapie

  Wat is IV-therapie?

  IV-therapie wordt normaal gesproken gebruikt voor de toediening van vloeistof, anesthesie, antibiotica, chemotherapie, voedingsondersteuning en pijnbeheersing, om uitdroging te voorkomen en ter ondersteuning van diagnostische tests (zoals centraal veneuze druk, hartminuutvolume, arteriële druk).

  De toegangspunten zijn perifere en subclaviane bloedvaten, halsslagaders en femorale bloedvaten, afhankelijk van de leeftijd van de patiënt, de diagnose, de geschiktheid van de bloedvaten, het doel van de infusie, de duur van de therapie en het type geneesmiddel.

 • Waarom is het beheer van IV-therapie van cruciaal belang?

  Waarom is het beheer van IV-therapie van cruciaal belang?

  Bij IV-therapie kan een onjuiste inbrenging en verzorging tot complicaties leiden, zoals trombose, flebitis en bloedbaaninfecties. Deze kunnen ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van de patiënt en bovendien tot extra behandelingskosten leiden.


Waarom is IV-verband van belang?

 • IV-verband

   

  IV-verband maakt deel uit van de IV-verzorging. Het voorkomt trauma aan de wond en het bloedvat, het houdt de katheter op zijn plaats en het voorkomt besmetting. Deze zelfklevende, transparante, halfdoorlatende, polyurethaan filmverbanden maken visuele inspectie van de katheterplaats mogelijk, zorgen voor stabiliteit en fixatie, beschermen wonden tegen bacteriën en vloeistoffen en laten de huid ademen.

  Selector voor IV-verband downloaden


Hoe pakt 3M deze uitdagingen aan?

 • 3M™ Tegaderm™ Infuusverbanden

  3M biedt betrouwbare, klinisch bewezen oplossingen voor de verzorging van infuusfixatie. De oplossingen van 3M voor vaattoegang zijn speciaal ontworpen om het fixeren van hulpmiddelen en de beoordeling van toegangsplaatsen te vereenvoudigen, om de plaatsen te beschermen tegen externe verontreinigingen en om de gezondheid van de huid te verbeteren. Er zijn 3M™ Tegaderm™ Infuusverbanden voor het fixeren en beschermen van alle mogelijke typen katheters, zoals perifere, PICC, CVC (met of zonder tunnel), geïmplanteerde poorten, arteriële en epidurale katheters.


Kathetergerelateerde bloedbaaninfecties terugdringen

 • Bloedbaaninfecties

  Patiënten die intraveneuze medicatie krijgen, hebben minder kans om een bloedbaaninfectie te krijgen als de insteekplaats is afgedekt met Tegaderm CHG IV-fixatieverband, dat wordt aanbevolen door het National Institute for Health and Care Excellence (NICE).

  NICE heeft op basis van een beoordeling van medische technologie onder het Medical Technologies Evaluation Programme richtlijnen gepubliceerd waarin het gebruik van Tegaderm CHG-verband wordt ondersteund voor het afdekken en beschermen van centraal veneuze en arteriële katheterinsteekplaatsen bij IC-patiënten.

  Als het Tegaderm CHG-verband als standaardoplossing zou worden gebruikt, zou de NHS in Engeland jaarlijks tussen €4,9 miljoen en €12,7 miljoen kunnen besparen, op basis van gegevens die zijn bestudeerd door de adviescommissie van NICE. (Geschatte kostenbesparing per patiënt €85 op basis van een CRBSI-cijfer van 1,48 per 1000 katheterdagen, bij populaties van 80.000 tot 260.000).1

  Alle producten voor vaattoegang bekijken


3M Science. Applied to Life.™ - Gezondheidszorg


Referenties

  1. The 3M Tegaderm CHG IV securement dressing for central venous and arterial catheter insertion sites (2015) NICE medical technologies guidance MTG25

Volg ons
Wijzig land
België - Français | Nederlands