Een close-up van een clinicus die een 3M™ Cavilon™ Advanced Skin Protectant applicator vasthoudt.

3M™ Cavilon™ Advanced

Laten we samen de zorgstandaard veranderen

Vraag een demonstratie aan
De uitdagende wereld van wond- en huidzorg

Moisture Associated Skin Damage (MASD), of ‘vochtgerelateerd huidletsel’ kan complicaties met zich meebrengen zoals infectie, pijn, discomfort en een slechte patiëntervaring. Bovendien verhoogt MASD de arbeidstijd en de zorgkosten. Blootstelling aan factoren zoals irriterende stoffen, vocht, kleefstoffen en wrijf- en schuifkrachten kan leiden tot huidbeschadiging, waaronder:

 • Incontinentie Dermatitis
  Incontinentie-geassocieerde dermatitis (IAD - 'Incontinence-associated dermatitis')

  Ernstige irritatie veroorzaakt door vloeibare ontlasting, gemengde incontinentie of urine, die kan leiden tot beschadiging van de huid.

 • Peristomale huidbeschadiging
  Peristomale huidbeschadiging

  Problematische stoma’s, een slechte stomalocatie en grote hoeveelheden ontlasting, met name vloeibare ontlasting, leiden tot huidirritatie die zich snel kan ontwikkelen tot erosie.

 • Maceratie van wondranden/wondomgeving
  Maceratie van wondranden/wondomgeving

  Dit type huidbeschadiging wordt vaak in verband gebracht met wonden die grote hoeveelheden wondvocht produceren, zoals veneuze ulcera of geïnfecteerde wonden.

 • Intertrigineuze dermatitis
  Intertrigineuze dermatitis (ITD)

  Letsel tussen huidplooien ontstaat door een combinatie van wrijving en vocht.


 • Cavilon Advanced Huidbescherming gebruikt op een patiënt

  Omgaan met de vele uitdagingen van MASD

  Het is aangetoond dat 3M™ Cavilon™ Advanced ernstige gevallen van MASD (Moisture Associated Skin Damage) aanzienlijk verbetert¹. Cavilon Advanced creëert een zeer duurzame, ultradunne, transparante barrière en hoeft niet te worden verwijderd.

  De ultradunne maar zeer duurzame filmlaag kan zich hechten aan natte, vochtige oppervlakken en creëert een beschermende omgeving die irriterende stoffen afweert en de genezing ondersteunt, waardoor de hoog-risico huid van de patiënt en/of het huidletsel als nooit tevoren wordt beschermd.


MASD Beslissingstool
MASD Beslissingstool

Ontdek hoe deze bekroonde tool uw MASD-protocol kan vereenvoudigen.

Aanvraag MASD BESLISSINGSTOOL

Een unieke barrière

 • Vermindert de pijn voor de patiënt

  Creëert een beschermende omgeving die de genezing ondersteunt en helpt bij het verminderen van de pijn die gepaard gaat met IAD¹

 • Cavilon™ Advanced Skin Protectant - Slechts twee keer per week aanbrengen

  Dient slechts tweemaal per week aangebracht

 • Cavilon™ Advanced Skin Protectant - Hecht aan natte, huilende beschadigde huidoppervlakken

  Hecht zich aan natte, vochtige, beschadigde huidoppervlakken (d.w.z. oppervlakkig huidverlies)³

 • Dient niet verwijderd te worden

  Maakt een eenvoudige, zachte reiniging mogelijk zonder dat het product hoeft te worden verwijderd


Cavilon Advanced Skin Protectant is nu verkrijgbaar in twee maten

Nu beschikbaar in twee maten

Cavilon Advanced is nu beschikbaar in twee maten. De 0,7 ml applicator
is ideaal voor kleinere oppervlakken zoals de huid rond stoma's, wonden en tubes.

DEMO AANVRAGEN

Introductie: Cavilon Advanced

Introductie van 3M™ Cavilon™ Advanced Huidbeschermer

Lees meer over hoe 3M™ Cavilon™ Advanced de praktijk heeft getransformeerd.


Brochures en Downloads

 • Ontdek hoe het beschermen van risicopatiënten tegen IAD en de bijbehorende complicaties gemakkelijker is dan ooit tevoren.

 • Lees meer over de ervaringen van artsen met 3M™ Cavilon™ Advanced.


De wetenschap van geavanceerde huidbescherming

3M™ Cavilon™ Advanced heeft een formule die niet te vergelijken is met huidbeschermingsmiddelen of vochtbarrières die momenteel verkrijgbaar zijn. Het laat u toe de beschadigde of risicovolle huid te behandelen als nooit tevoren. Maar wat maakt het zo anders dan traditionele huidbeschermingsmiddelen?

 • Uniek, elastomeer polymeer
  Uniek, elastomeer polymeer

  3M's polymeer vormt een rekbare, aanpasbare coating waardoor scheurtjes - die bij andere vochtbarrièreproducten wel voorkomen - worden vermeden. Dit zorgt voor een grotere integriteit en duurzaamheid van de huidbarrière en een betere bescherming tegen uitdagende irriterende stoffen, zoals vloeibare ontlasting en maagvloeistoffen.

 • Revolutionair polymeer-cyanoacrylaatsysteem
  Revolutionair polymeer-cyanoacrylaatsysteem

  In tegenstelling tot vochtbarrièreproducten die zich niet betrouwbaar kunnen hechten aan de onderliggende huid, maakt 3M's polymeer-cyanoacrylaat het mogelijk om zich te hechten aan een natte, vochtige, beschadigde huid.¹ Eenmaal op de risicovolle huid en, creëert 3M™ Cavilon™ Advanced een omgeving die irriterende stoffen afweert en de genezing en het comfort van de patiënt ondersteunt.

 • Niet-prikkend oplosmiddel
  Niet-prikkend oplosmiddel

  Het polymeer-cyanoacrylaatsysteem wordt op de en/of risicovolle huid aangebracht met een niet-prikkend oplosmiddel in een disposable applicator die de kans op kruisbesmetting verkleint. Bovendien hoeft 3M™ Cavilon™ Advanced niet te worden verwijderd, wat makkelijker is voor patiënt én zorgprofessional.


Referenties

 1. Brennan MR, Milne CT, Agrell-Kann M, Ekholm BP. Clinical Evaluation of a Skin Protectant for the Management of Incontinence-Associated Dermatitis: An Open-Label, Nonrandomized, Prospective Study. J Wound Ostomy Continence Nurs. 2017;44(2):172-180. doi:10.1097/WON.0000000000000307
 2. 3M data on file. EM-05-013924.
 3. Been RA, Bernatchez SF, Conrad-Vlasak DM, Asmus RA, Ekholm BP, Parks PJ. In vivo methods to evaluate a new skin protectant for loss of skin integrity. Wound Repair Regen. 2016;24(5):851-859. doi:10.1111/wrr.12455