3M™ Scott™ Flite COV Airline ademhalingsapparaat 2031077, met CEN-koppeling, 1 st./doos

  • 3M ID XP100148376

Een ademluchttoestel met positieve druk dat ook noodademhalingsbescherming biedt en vluchten mogelijk maakt

Hiermee kan de gebruiker IDLH-omgevingen binnentreden (Immediate Danger to Life and Health, direct gevaar voor leven of gezondheid)

Als de primaire luchttoevoer wordt onderbroken, schakelt het apparaat automatisch over op luchttoevoer vanuit de noodcilinder

Bekijk meer details

Details

Hoogtepunten
  • Een ademluchttoestel met positieve druk dat ook noodademhalingsbescherming biedt en vluchten mogelijk maakt
  • Hiermee kan de gebruiker IDLH-omgevingen binnentreden (Immediate Danger to Life and Health, direct gevaar voor leven of gezondheid)
  • Als de primaire luchttoevoer wordt onderbroken, schakelt het apparaat automatisch over op luchttoevoer vanuit de noodcilinder
  • Een fluitsignaal waarschuwt de gebruiker dat het apparaat is overgeschakeld op cilinderlucht
  • Goedgekeurd voor gebruik met de 3M™ Scott™ Vision 3 en 3M™ Scott™ Promask PP volgelaatsmaskers
  • Eenvoudig te bedienen en te onderhouden

De 3M™ Scott™ Flite COV (Change Over Valve of overschakelventiel) is een ademhalingsapparaat met positieve druk dat ook noodademhalingsbescherming biedt en ontsnappen mogelijk maakt in noodsituaties. Dit stelt de gebruiker in staat ruimten met een schadelijke atmosfeer te betreden, waaronder die welke zijn aangeduid als een direct gevaar voor leven of gezondheid (IDLH).

De 3M™ Scott™ Flite COV biedt ademhalingsbescherming in omgevingen met direct gevaar voor leven of gezondheid (IDLH). Het is een open-circuit overdruk airline ademhalingsapparaat dat automatisch noodademhalingsbescherming biedt en ontsnappen mogelijk maakt als de luchttoevoer uit de primaire bron wordt onderbroken. Flite COV is uitgerust met een koppeling die wordt bevestigd aan de automatische omschakelklep (COV) en die aansluiting mogelijk maakt op een onafhankelijke luchttoevoer met een ontsnappingsduur van 10 tot 15 minuten afhankelijk van de cilindergrootte. Als de luchtstroom van de primaire toevoerbron wordt onderbroken, schakelt het automatische omschakelventiel direct over naar de noodcilinder zodat de ruimte veilig kan worden verlaten. Een waarschuwingsfluitje informeert de gebruiker dat er is overgeschakeld op cilinderlucht. De airlinekoppeling heeft een terugslagklep zodat lucht uit de bevestigde cilinder niet kan ontsnappen als het apparaat wordt losgekoppeld van de airlineleiding. De ontsnappingscilinder is voorzien van handwiel met vergrendeling om de toevoer open te houden en onbedoeld sluiten te voorkomen. De Flite COV kan worden gebruikt met gelaatsmaskers uit de Vision 3- en Promask PP-serie, ook als het apparaat alleen voor ontsnapping wordt gebruikt. Kan ook worden geïntegreerd met diverse andere 3M™ Scott™ Fire & Safety producten om een compleet systeem voor adembescherming te bouwen. Het apparaat is voorzien van een vlamvertragend polyester harnas met roestvaststalen gespen, een gecombineerd cilinder- en drukreduceerventiel, en een robuuste op het masker gemonteerde ademhalingsautomaat met automatische activering bij de eerste ademhaling. CE-gemarkeerd in overeenstemming met de normen EN 14593-1:2005 en EN 402:2003.

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen