Banner: onderzoek en het verwijderen van de pleister

Pleister verwisselen. Een fluitje van een cent met 3M™ Opticlude™ Silicone.

Ondersteuning en het verwijderen van de pleister.

 • Ondersteuning

  Hoe meer u als ouder uw kind kunt ondersteunen en bemoedigen, des te beter de occlusietherapie werkt.


   Hier zijn enkele tips om de therapie te laten slagen:


  1. Zorg ervoor dat uw kind altijd z'n bril draagt - als de oogarts een bril heeft voorgeschreven. Dit is een effectieve manier om de therapie te ondersteunen. De oogpleister is geen vervanging voor het dragen van een bril.

  2. Zorg ervoor dat uw kind altijd z'n oogpleister draagt, rekening houdend met de intervallen die de arts heeft voorgeschreven.

  3. Tijdens het dragen van de pleister zijn de zogeheten 'activiteiten vlakbij' nuttig om sneller therapeutisch resultaat te boeken. Uw kind heeft baat bij alle activiteiten waarbij het moet focussen en iets "van dichtbij" moet bekijken. Geschikte bezigheden zijn bijvoorbeeld: verven, schrijven, lezen, knutselen of puzzels maken; ook handwerken, zoals borduren of een kralenketting maken is nuttig, evenals gezelschapsspelletjes. Meer informatie

  4. Als uw kind behoefte heeft aan additionele huidbescherming onder de kleeflaag van de oogpleister, kunt u 3M™ Cavilon™ Niet-prikkende barrièrefilm gebruiken. U hoeft alleen de film aan te brengen en te laten drogen en daarna de 3M Opticlude oogpleister op te plakken!
 • Als de oogpleister wordt gedragen volgens het voorschrift van de arts, zijn er diverse bewezen technieken beschikbaar voor de afzonderlijke varianten van de 3M Opticlude oogpleisters. Het gebruik van de pleisters zorgt ervoor dat kleine patiëntjes bereid zijn de occlusietherapie te ondergaan en graag de oogpleister dragen:

  3M Opticlude oogpleister van siliconenkwaliteit

  De pleister kan met minimaal risico op pijn worden verwijderd (niet traumatisch). Dankzij de innovatieve siliconenkleefstof wordt de huid veel minder opgerekt en gespannen tijdens het verwijderen van de pleister dan bij een conventionele hechting het geval is. Soepele verwijdering zonder kracht te hoeven uitoefenen; u hoeft slechts de pleister onder een lichte hoek vanaf de neus naar buiten te trekken.

  3M Opticlude oogpleister van standaardkwaliteit

  De pleister wordt verwijderd door deze aan de kant van de neus vast te pakken en voorzichtig onder een kleine hoek naar buiten te trekken.

  Het maakt niet uit welke 3M Opticlude oogpleister uw oogarts heeft voorgeschreven. U kunt er in ieder geval op vertrouwen dat de pleister met minimaal risico op pijn of huidschade kan worden vervangen en het behandelingsproces derhalve goed zal verlopen.