1. 3M België
 2. Industrie
 3. Productieverhalen
 4. Volledig verhaal
 5. Nieuw! 3M krachtige tweecomponenten acrylaatlijmen
Industrie
 • share

  Nieuw! 3M krachtige tweecomponenten acrylaatlijmen

  share

  De nieuwe generatie structurele tweecomponenten acrylaatlijm: geurarm, bestand tegen extreme omstandigheden en langere open tijd! Ook geschikt voor gegalvaniseerde oppervlakken.

  Kortere doorlooptijden in het productieproces en een betere productkwaliteit - dat zijn de uitdagingen waar verschillende bedrijven voor staan. Tweecomponenten acrylaatlijmen zijn steeds meer de eerste keuze bij het implementeren van nieuwe projecten in verschillende markten en toepassingen. En terecht: acrylaatlijmen hechten goed op zowel kunststof als metaal en bieden een snelle opbouw van structurele kracht, zelfs op olieachtige of verontreinigde oppervlakken. Zo werken ze uitstekend bij toepassingen zoals onder andere hechten van panelen aan frames in de markt van signalisatie, HVAC en vervoer.

  • HVAC
  • Signalisatie
  • Vervoer

  Toen de onderzoekers van 3M een nieuwe generatie tweecomponenten acrylaatlijm ontwikkelden, wilden ze oplossingen creëren voor verschillende uitdagingen. Hierdoor bieden de nieuwe generatie tweecomponenten acrylaatlijmen van 3M vaste open tijden, snelle uitharding, een bijna geurloze formule en extreme temperatuurbestendigheid. Dat maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in metalen structuren die voor het poedercoaten gelijmd moeten worden. Een vaak voorkomende praktijk en een beslissende factor voor snel, betrouwbaar en vooral kostenefficiënt lijmen bij het ontwerp van voertuigen, machines en fabrieken. Bovendien zal iedereen de vernieuwde en verbeterde 8800-serie formule appreciëren. Ze maken uw werkomgeving immers veiliger dankzij de niet-brandbare formule en ook uw gezondheid baat bij de verminderde geurafgifte.

  • Snellere uitharding
  • Hogere impactbestendigheid
  • Zeer weing geurhinder
  • Bewaartijd van minstens
   18 maanden, zonder koeling

  De sterke en duurzame DP 8405 NS evenals de geurarme DP 8805 NS en DP 8810 NS werden onderworpen aan burn-in tests op aluminium en walsstaal. Laboratoriumtests van 3M hebben een typische poedercoatinglijn gesimuleerd, met een doorlooptijd van bijna 30 minuten op 200°C en een kathodische dompellak met gelijkaardige blootstellingswaarden. Er werden tests uitgevoerd op P2 geëtst aluminium en ingevet walsstaal - oppervlakken die vaak gebruikt worden bij afwerkingsprocessen. Na een uithardingstijd van 30 minuten, en na twee en vier uur bij 23°C, werden de lijmvoegen blootgesteld aan hoge temperaturen. De resultaten toonden dat de sterkte van de lijmen hoog bleef, ook bij blootstelling aan hitte en zware belasting. Het temperatuurbereik van 40°C tot 100°C is dus absoluut geen probleem voor een stabiele duurzame hechting - de geteste producten doorstonden zelfs temperaturen tot 200°C, met trek- en afschuifsterktes tussen 1,6 MPa en 1,8 MPa.

  DP 8407 NS is speciaal geoptimaliseerd voor de hechting van ruwe en reactieve metalen. Het product is olietolerant, elastisch en bevat een corrosieremmer. DP 8407 NS is daardoor niet alleen geschikt voor gebruik op zuivere en gecoate metalen, maar ook voor het hechten van gegalvaniseerde oppervlakken. Het hechten van deze materialen met conventionele lijmen kan corrosie- en hechtproblemen veroorzaken.

  Het thema lichtgewichtconstructie speelt momenteel een belangrijke rol in de metaalverwerkende industrie. DP 8407 NS is hier interessant omdat deze krachtige acrylaatlijm een snelle en efficiënte hechting van metaal op metaal mogelijk maakt - en ook van metalen op andere materialen. Compatibele niet-lichtgewicht constructieprocessen zoals lassen of vastklinken kunnen perfect vervangen worden door het gebruik van lijmen.

  Voor meer informatie rond onze nieuwe acrylaatlijmen:

  Download onze brochure en whitepaper en neem gerust contact op met ons voor meer informatie.