1. 3M België
 2. Industrie
 3. Productieverhalen
 4. Volledig verhaal
 5. Innovatieve studententeams op training bij 3M
Industrie
 • share

  Innovatieve studententeams op training bij 3M

  share

  Innovatieve studententeams op training bij 3M

  Bekijk hier de video van de trainingsdag in het CTC.

  STUDENTEN STELLEN ZICH VOOR

  • Delft Hyperloop

   Delft Hyperloop is een multidisciplinair studententeam van de TU Delft, bestaande uit 40 studenten. De hyperloop is een innovatief high-speed transportsysteem met buizen die onder lage druk staan waarin capsules met passagiers reizen. Hierdoor is de luchtweerstand zo laag dat men kan reizen met bijna de snelheid van het geluid, terwijl het veel efficiënter en duurzamer is dan alle andere vervoersmiddelen.

   Ons doel is om dit concept in een jaar te ontwikkelen en een prototype te bouwen. Hiervoor doet het team mee aan de SpaceX Hyperloop Pod Competition in Hawthorne, Californië, met als doel topsnelheid. Naast de competitie houden wij ons dit jaar ook bezig met Hyperloop Implementation. Dit onderzoek is gericht op de ontwikkeling van het hyperloop concept zoals deze er in de werkelijkheid uit moet gaan zien. Vraagstukken waar wij ons mee bezighouden hebben bijvoorbeeld betrekking op de economische haalbaarheid of met de veiligheidsrisico's die relevant zijn voor de hyperloop. Bezoek de website voor meer informatie over de Hyperloop.

  • Vattenfall Solar Team

   Het Vattenfall Solar Team is een prestigieus project van de Technische Universiteit Delft. Het doel is om de Bridgestone World Solar Challenge te winnen, een 3000 kilometer lange race dwars door de hete woestijn van Australië met een auto op zonne-energie. Onze visie is om de wereld te inspireren met geavanceerde technologie en een superefficiënt gebruik van duurzame energie. Ons Vattenfall Solar Team heeft de Bridgestone World Solar Challenge zeven keer gewonnen met onze zonnewagen “Nuna” sinds 2001. Sinds 2016 nemen de studenten ook deel aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Dit team bouwt geen nieuwe auto, maar optimaliseert Nuna – de zonnewagen die het jaar ervoor werd gebruikt tijdens de Bridgestone World Solar Challenge - voor de uitdagende omstandigheden in Zuid-Afrika.
   In oktober 2019 neemt het Vattenfall Solar Team deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. Bezoek de website voor meer informatie over ons team en de auto.

  ADVIES OP MAAT

  • De beste oplossing voor uw toekomst

   Wanneer kies ik voor een tape of een lijm in plaats van een bout of een moer? Gebruik ik een dubbelzijdige tape of eerder een structurele lijm? Met welke criteria moet ik rekening houden? Hoe breng ik de tape of lijm het beste aan? Op al deze vraagstukken hebben onze Application Engineers oplossingen kunnen voorleggen aan de studenten van de TU Delft.

   Werkt u aan een specifiek project of wilt u uw productieproces optimaliseren? Onze Application Engineers beschikken over jarenlange ervaring en staan u graag bij in het zoeken naar een geschikte oplossing. Tapes en lijmen kunnen gebruikt worden bij veel verschillende toepassingen in vele industrieën. Tevens kunnen zij ook vaak de klassieke mechanische verbindingen zoals moeren en bouten vervangen. Naast persoonlijk advies van onze Application Engineers kunt u ook gebruiken maken van ons aanbod standaard trainingsmodules. Neem contact op met onze experts via onderstaande knop, of boek een training in het Customer Technical Center in Zwijndrecht (Antwerpen).

   VRAAG HET AAN ONZE EXPERT

  VERBETER UW ONTWERP

  • De voordelen van chemische verbindingen

   Ontwerpen met chemische verbindingen is voor de studenten van de TU Delft een belangrijke toegevoegde waarde om hun projecten te realiseren. Hierbij denken we alleen al aan gewichtsvermindering en het optimaliseren van de aerodynamica en esthetiek.

   Overschakelen naar chemische verbindingen met tapes en lijmen is geen één op één vervanging van de hechtmethode, maar vraagt ook een heel nieuwe aanpak en denkwijze tijdens de ontwerpfase. 3M ontwikkelde korte video’s om u kennis te laten maken met de voordelen van tape- of lijmverbindingen. Benieuwd hoe “Redesign” in zijn werk gaat? Bekijk de video’s.

  BROCHURES