1. 3M België
 2. Energie
 3. Energieverhalen
 4. Wilt u ook het hele jaar door besparen op energiekosten.
Energie

 

 • share

  Wilt u ook het hele jaar door besparen op energiekosten.

  share

  Wilt u ook het hele jaar door besparen op energiekosten.

  Ramen kunnen tot 30 maal minder isolerend vermogen hebben dan daken en muren. Hoewel ramen vaak slechts een klein aandeel uitmaken van het gebouw, wordt meer dan 30 procent van alle verwarmings- en koelenergie in huizen en gebouwen verbruikt doordat warmte verloren gaat of binnenkomt via ramen. Nu hebben we een kostenefficiënte oplossing om bestaande ramen het hele jaar door op te waarderen.

  3M™ Thinsulate™ Raamfolie van de Climate Control-serie biedt de klassieke voordelen van 3M Zonwerende Raamfolie door hitte af te stoten en schadelijke uv-stralen tegen te houden. Maar het biedt nog betere prestaties, door ook warmteverlies bij koud weer tegen te gaan.

  De folie heeft een gepatenteerde structuur, die helpt om binnen warmte terug naar binnen te weerkaatsen. Zo wordt het persoonlijke comfort verhoogd door koude stromen in de buurt van ramen te verminderen, wat tevens kan bijdragen tot het verminderen van energiekosten. De hoge lichtdoorlatendheid biedt een neutraal uitzicht dat het uiterlijk van uw huis of gebouw niet verandert. Deze raamfolie wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij gebouwen van historische waarde waarvan het uiterlijk niet mag veranderen.

  3M Thinsulate Raamfolie is een zogenaamd “low E” product, het geen staat voor “lage emissiviteit”. Aldus beschermt het tegen warmteverlies in de winter en warmte-opbouw in de zomer. Hierdoor kan er effectief energie worden bespaart in gebouwen en woningen.

   

   

   

   
  Vrijwel onzichtbare isolatie. Verbeter het hele jaar uw comfort en energie efficientie met 3M™ Thinsulate™ raamfolie Climate Control-serie

  • Helpt de isolerende werking te verbeteren, waardoor ramen van enkel glas werken als ramen van dubbel glas, en dubbel glas meer als ramen van drievoudig glas.

  • Verhoogt het comfort tijdens de koude wintermaanden

  • Houdt de warmte buiten, waardoor het comfort verbetert en ook gedurende de zomermaanden energie wordt bespaard

  • Uitstekend lichtdoorlatende folie met een neutrale uitstraling, waarmee de kwaliteit van bestaande gebouwen wordt verhoogd

  • Verlengt de levensduur van het meubilair door de schadelijke UV-stralen, de grootste boosdoeners als het gaat om verbleken, vrijwel volledig te blokkeren

  • Uitgebreide garantie van 3M