Waar kunt u de tandheelkundige oplossingen van 3M kopen

Gecertificeerde 3M-distributeurs voor de tandheelkunde

 • Pictogram met een bord met een vinkteken
  • We verkopen en leveren onze producten uitsluitend via erkende distributeurs.
   Wanneer u bij deze dealers koopt, bent u beschermd door onze beveiligde toeleveringsketen.
   De volgende gecertificeerde 3M-distributeurs kunnen u ons totale tandheelkundige productassortiment leveren volgens onze kwaliteitsstandaarden – allemaal met de totale tevredenheid die u verdient. Koop alleen bij de hieronder genoemde distributeurs voor gegarandeerd authentieke producten en om het risico te vermijden dat u producten van de grijze markt koopt.
   Bescherm uw praktijk en uw patiënten!


Ontdek waar u tandheelkundige 3M-producten kunt kopen in onze productcatalogus


Neem contact op met een 3M-vertegenwoordiger

 • pictogram met iemand met een smartphone tijdens een videogesprek
  • Ons team van deskundigen ondersteunt u graag bij elke stap van de aankoop van 3M tandheelkundige producten.
   We helpen u graag bij het vinden van de juiste 3M-oplossing die past bij uw behoeften en bij het verwijzen naar één van onze gecertificeerde leveranciers. Vul het contactformulier in, zodat wij uw vraag door de juiste persoon kunnen laten beantwoorden.

   De informatie die u in dit formulier vermeldt, wordt gebruikt om op uw aanvraag te reageren. Er wordt via e-mail of telefoon contact met u opgenomen door een vertegenwoordiger van 3M of door een van onze erkende zakenpartners met wie we mogelijk uw persoonsgegevens delen in overeenstemming met het 3M privacybeleid.

   Als u productondersteuning nodig hebt, kunt u contact opnemen met ons tandheelkundig klantenserviceteam.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

  • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

  • Verzenden

Excuses.

Er ging iets fout. Probeer het later opnieuw.

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.


Veelgestelde vragen over de aankoop van tandheelkundige 3M-producten


Vermijd producten uit de grijze markt en bescherm uw patiënten en uw praktijk

 • Tandarts met patiënt

  Als u in de tandheelkundige sector werkt, kan de grijze markt ernstige gevolgen voor uw bedrijf en zelfs de gezondheid van patiënten hebben. U heeft wellicht gehoord van de grijze markt en de bedreiging ervan voor de tandheelkundige sector wereldwijd, maar wat houdt het nu precies in en wat kunt u eraan doen?

  Wanneer de tandheelkundige sector over de 'grijze markt' praat, gaat het om tandheelkundige producten die worden aangeschaft via leveringskanalen die niet zijn erkend door merkfabrikanten. Wat de grijze markt 'grijs' maakt, is dat het vaak moeilijk is om te zien wanneer het gebeurt. Soms realiseren zelfs de mensen die grijze marktproducten verkopen zich dit niet.

Wat is er verkeerd aan producten uit de grijze markt?

Normaal gesproken gebruiken producenten hun erkende distributeurs om hun toeleveringsketen te beveiligen en zo authentieke en hoogwaardige producten te garanderen.
Producten die via grijze marktkanalen worden verkocht, maken geen onderdeel meer uit van een beveiligde toeleveringsketen en daarvoor kan het volgende gelden:

 


 • Ze voldoen niet aan de lokale wetgeving en worden verkocht in een land waar ze niet voor gebruik goedgekeurd zijn.
 • De kwaliteit is aangetast vanwege verkeerde hantering of opslagcondities.
 • Ze zijn opnieuw verpakt of opnieuw gelabeld.
 • De uiterste gebruiksdatum kan zijn gewijzigd, zodat ze na de oorspronkelijke vervaldatum kunnen worden verkocht.

 

 

 

Ze zien eruit als echte producten, maar zijn in feite namaakproducten.

Het streven van 3M naar patiëntveiligheid

3M heeft een zerotolerancebeleid voor activiteiten die risico's met zich meebrengen voor de veiligheid van patiënten en tandartspraktijken.

We hebben ter bescherming van onze klanten vergaande maatregelen genomen om namaakproducten uit de grijze markt tegen te gaan, zoals:


 • Gebruik van een beveiligde toeleveringsketen (erkend distributiekanaal) voor de verkoop en levering van onze producten, zodat tandheelkundige professionals gegarandeerd authentieke materialen en kwaliteitsproducten krijgen.
 • Proactieve controle op niet-erkende verkoop en het afdwingen van onze intellectuele eigendomsrechten via wettelijke en gereguleerde acties om onwettige dealers te ontmoedigen.
 • Samenwerking met de tandheelkundige branche om een nieuwe cultuur te stimuleren, waarin het verkopen van namaakproducten op de grijze markt wordt voorkomen en gestopt.

 

 

 

 

 

 

Het is aan u om uw patiënten én uw praktijk te beschermen

 • Tandarts die een tablet gebruikt

  We zijn allemaal verantwoordelijk voor het behouden van de integriteit van de tandheelkundige branche en voor de bescherming van patiënten.

  Het is zeer eenvoudig – wanneer u 3M-producten koopt, moet u die alleen kopen bij gecertificeerde 3M-distributeurs en niet bij dealers die niet door 3M zijn goedgekeurd.

Tips ter voorkoming van risico's op producten uit de grijze markt en namaakproducten

 • Percentage pictogram
  Lijkt een deal te mooi zijn om waar te zijn?

  Vermijd dit soort deals.

 • Lamp pictogram
  Train uw personeel om slim in te kopen bij erkende leveranciers.

  Train uw personeel, zodat ze weten bij wie ze moeten inkopen. Geef hen een lijst met erkende leveranciers van uw favoriete merk en leer hen aanbiedingen te vinden die bij uw budget passen. Vermijd slechte kwaliteit door pogingen de kosten te verlagen.

 • Pictogram met traditionele weegschaal
  Houd het idee van kostenverlaging in perspectief.

  De besparing op uw voorraadkosten is van ondergeschikt belang wanneer u denkt aan de waarde van uw bedrijf en uw reputatie.

 • Pictogram van bord met vinkteken
  Zoek zorgvuldig naar erkende kanalen.

  Koop producten alleen via door 3M erkende distributiekanalen.

  Weet u niet zeker of een leverancier legitiem is? Neem dan direct contact op met 3M en vraag het.