Help 3M zowel patiënten als tandartspraktijken te beschermen

Wees bedacht op de dreiging van de grijze markt en namaakproducten, en onderneem acties om risico's te vermijden

De grijze markt en tandheelkundige namaakproducten zijn ernstige internationale kwesties die tandheelkundige professionals wereldwijd in stilte teisteren. 3M vat de veiligheid van patiënten zeer serieus op, en wij vinden het onze plicht om op te komen voor patiëntenzorg, en om de hoogst mogelijke normen te handhaven binnen de tandheelkunde ondanks de dreiging vanuit de grijze markt en namaakproducten.

Een ernstige bedreiging voor de veiligheid van de patiënt

 • Het gevaar van de grijze markt voor de gezondheid van patiënten binnen de tandheelkunde

  Het gevaar van de grijze markt voor de gezondheid van patiënten binnen de tandheelkunde

  Net als e-commerce steeds meer invloed krijgt op de tandheelkundige markt, geldt dat ook voor de grijze markt, een term die vaak wordt gebruikt voor het beschrijven van de import en verkoop van goederen door niet-erkende dealers. Een stijging van het aantal gewetenloze websites die vermeende tandheelkundige 3M-producten verkopen, maakt het heel gemakkelijk om niet-erkende 3M-producten zonder nauwkeurig onderzoek op de markt te zetten.

  Deze tandheelkundige producten zijn lastig te onderscheiden van de authentieke, en het is vaak verleidelijk die te kopen omdat ze minder kosten in vergelijking met producten die worden verkocht via een beveiligde toeleveringsketen. Het gebruik van producten die via de grijze markt zijn verkregen, brengt substantiële nadelen met zich mee, zoals het risico van productfouten als gevolg van onjuiste opslag, levering of vervalste houdbaarheidsdata, om nog maar niet te spreken van het risico van het gebruik van namaakproducten van slechte kwaliteit.


De inzet van 3M voor de veiligheid van de patiënt

 • 3M heeft een zerotolerancebeleid voor activiteiten die risico's met zich meebrengen voor de veiligheid van patiënten en tandartspraktijken

  3M heeft een zerotolerancebeleid voor activiteiten die risico's met zich meebrengen voor de veiligheid van patiënten en tandartspraktijken

  3M heeft een zerotolerancebeleid voor activiteiten die een gevaar vormen voor de veiligheid van patiënten en voor tandartspraktijken. We hebben geavanceerde maatregelen getroffen ter bescherming tegen dreigingen vanuit de grijze markt en namaakproducten, en ter bescherming van onze klanten, zoals:

  - Het gebruik van een beveiligde toeleveringsketen (erkend distributiekanaal) voor de verkoop en levering van onze producten ter garantie dat tandheelkundige professionals authentieke materialen en kwaliteitsproducten krijgen.

  - Proactieve controle op niet-erkende verkoop die wordt uitgeoefend om onze intellectueel-eigendomsrechten via wettelijke en gereguleerde handelingen af te dwingen om onwettige dealers te ontmoedigen.

  - Ons partnerschap met de tandheelkundige branche en gemeenschap, die ons helpt bij het stimuleren van een cultuur waarin de grijze markt en namaakproducten worden voorkomen en afgewezen.


U hebt de macht om uw patiënten en uw praktijk te beschermen

 • Fabrikanten, distributeurs en tandheelkundige professionals zijn allemaal verantwoordelijk voor het in stand houden van de integriteit van onze branche en de bescherming van patiënten.

  Fabrikanten, distributeurs en tandheelkundige professionals zijn allemaal verantwoordelijk voor het in stand houden van de integriteit van onze branch

  Tandheelkundige professionals hebben de macht om te voorkomen dat de grijze markt en namaakproducten hun praktijken binnendringen. Het is heel eenvoudig: koop onze producten alleen via gecertificeerde 3M-distributeurs en mijd dealers die niet rechtstreeks door 3M zijn erkend. 

  3M heeft een missie namens de tandheelkundige branche en zijn patiënten om de integriteit van de toeleveringsketen te bevorderen als een nieuwe branchenorm.