Success Simplified in de tandheelkundige indirect restauratieve workflow

Success Simplified in de tandheelkundige indirect restauratieve workflow

Best practice aanbevelingen voor kroon- en brugwerk procedures

Vereenvoudiging en standaardisatie van de indirecte restauratie procedures

 • beste oefening

  Indirect restauratieve procedures zijn uiterst complex. Ze bestaan uit veel verschillende stappen, zowel klinisch als in het laboratorium en elke afzonderlijke stap bevat een aantal klinische uitdagingen. Daarom is 3M gaan samenwerken met vijf internationale deskundige om een consensus te ontwikkelen voor best practice aanbevelingen in de prosthodontie. Deze zijn gebaseerd op de nieuwste bevindingen in het wetenschappelijk onderzoek en op persoonlijke langdurige ervaring in een klinische omgeving.

  Ons doel is u als tandarts een richtlijn te geven bij de indicatiespecifieke keuze van kroonmateriaal en u klinische tips te geven voor een succesvol en zo efficiënt mogelijk gebruik daarvan, waarbij foutloos werken het uiteindelijke doel is.

  • Het resultaat is een begeleiding van 7 procedurestappen, waarin elke fase aan bod komt, van de keuze van restauratief tandheelkundig materiaal tot verzorging, samengevat in een brochure die u een voorproefje geeft van wat u kunt verwachten. Een grondige scholing wordt geboden in onze Success Simplified blog, live webinars, persoonlijke lezingen en workshops.


Success Simplified - De 7 stappen van de indirecte workflow

Bij elke specifieke procedurestap worden de belangrijkste opties, selectiecriteria en relevante factoren voor de te maken keuze(s) besproken.
Het is de bedoeling dat de tandarts de onderscheidende factoren selecteert voor elk individueel geval, hetgeen resulteert in een voor dat specifieke geval aanbevolen tandheelkundig klinisch protocol.

Materiaalkeuze Restauraties van de onderstructuur (wortelstift) Ontwerp van de preparatie Tijdelijke voorziening Nemen van een afdruk Cementering Verzorging

Ontmoet de gecertificeerde leden van Success Simplified

Dit concept begon met een team van vijf internationale deskundigen dat zowel uit tandartsen als uit academische onderzoekers bestaat. Gezamenlijk zijn ze tot een consensus gekomen die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke bevindingen, maar ook rekening houdt met de uitdagingen en restricties van een moderne tandartspraktijk.


JJan-Frederik Güth bekleedt de functie van adjunct-directeur van de afdeling Prosthodontie bij het Universitair Ziekenhuis van de Ludwig-Maximilians Universiteit in München.
Hij behaalde zijn Dr. med. dent. titel in 2018 en zijn postdoctorale habilitatie ('Habilitation') in 2014 aan dezelfde universiteit.
In 2013 was hij gastonderzoeker aan de Universiteit van Zuid-Californië (met Pascal Magne). Hij is een specialist op het gebied van de prosthodontie (DGPro, de Duitse vereniging voor prosthodontie) en de implantologie (in het bijzonder impantaatprothetiek; DGI).
Zijn belangrijkste aandachts- en onderzoeksgebieden zijn de digitale afdruktechnologie en workflows, CAD/CAM, esthetiek en prothetische materialen.

Paulo Monteiro verkreeg zijn titel Doctor of Dental Medicine aan het Instituto Superior de Ciências da Saúde in Caparica (ISCSEM), Portugal.
Hier ontwikkelde hij zijn passie voor de esthetische tandheelkunde. In 2005 voltooide de auteur post-universitaire programma's in Esthetische en Restauratieve Tandheelkunde aan het ISCSEM.
Tevens behaalde hij aan hetzelfde instituut zijn masterdiploma in de Tandheelkundige Geneeskunde.
Hij is coördinator en professor bij het restauratieve post-universitaire programma Esthetische en Restauratieve Tandheelkunde bij het Instituto Universitário Egas Moniz en heeft een exclusieve tandheelkundige praktijk in Lissabon die zich richt op esthetische en cosmetische tandheelkundige behandelingen.

Akit Patel is in 2002 afgestudeerd aan het Guy’s Hospital Dental Institute.
Daarna voltooide hij een programma voor specialisten in de prosthodontie aan het UCL (University College London) Eastman Dental Hospital and Institute en ontving in 2008 zijn masterdiploma in de Klinische Tandheelkunde (Vaste en Verwijderbare Prosthodontie) met een onderscheiding en prijs voor klinische en academische uitmuntendheid.
Het Royal College of Surgeons of England kende hem in 2009 het Membership in Restorative Dentistry toe.
Dr. Patel is een gespecialiseerde tandprotheticus en werkt in een specialistische privépraktijk die zich richt op implantaten, esthetiek en esthetische & reconstructieve tandheelkunde.
Tevens is hij een Clinical Senior Teaching Fellow bij UCL Eastman Dental Institute, docent aan de Bristol University en een ITI Fellow.

Carlos Eduardo Sabrosa behaalde zijn DDS in 1992 aan de State University of Rio de Janeiro Dental School (Brazilië) en de Clinical Advanced Graduate Studies (CAGS) in Prosthodontics van de Boston University Goldman School of Dental Medicine in 1996.
Hij won de Steven Gordon Research / Clinical Award in 1995 en 1996 en in 1993 de Tylman Research Grant Award van het American College of Prosthodontics.
Dr. Sabrosa behaalde ook zijn MSD en DScD in Prosthodontie/Biomaterialen aan de Boston University Goldman School of Dental Medicine in respectievelijk 1997 en 1999.
Hij heeft een privépraktijk die is gericht op Orale Rehabilitatie en Implantologie in Leblon, Rio de Janeiro, Brazilië en is gastprofessor aan het Instituto Universitário Egas Moniz in Portugal.

Stefan Vandeweghe voltooide zijn tandheelkundige studie aan de Universiteit van Gent in 2006 en specialiseerde zich daarna in orale implantologie.
In 2010 promoveerde hij met zijn proefschrift 'Factors affecting bone remodeling around surface-modified Southern Implants'.
Van 2010 tot 2011 werkte Dr. Vandeweghe als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Malmö, Zweden, voordat hij terugkeerde naar België, waar hij met zijn vrouw Charlotte zijn privépraktijk startte.
Verder zette hij zijn onderzoek aan de Universiteit Gent voort, waar hij in 2017 professor en hoofd van de afdeling Reconstructieve Tandheelkunde werd.

 • U bent van harte welkom op de Brain Floss blog

  U bent van harte welkom op de Brain Floss blog

  We nodigen u uit onze Success Simplified blog te bezoeken, waar we voortdurend tandheelkundige tips en trucs, aanbevelingen en nieuw ontwikkelde richtlijnen delen. Elk bericht dat op het platform wordt gepubliceerd houdt zich aan de principes die onze deskundigen hebben vastgelegd: eenvoud, minimaal invasief en kostenefficiënt. Abonneer u op onze blog voor een maandelijkse update en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

  Neem een kijkje en abonneer op de blog


Introductie van 3M™ Impregum™ Super Quick Polyether Afdrukmateriaal
Introductie van 3M™ Impregum™ Super Quick Polyether Afdrukmateriaal

Impregum Super Quick afdrukmateriaal combineert de uitstekende prestaties en betrouwbaarheid van een polyether met de snelheid van een VPS.

 • Nieuwe en verbeterde formule
 • Supersnelle uithardingstijd van twee minuten
 • Aanzienlijk verbeterde smaak en geur

Ontdek meer over Impregum Super Quick polyether afdrukmateriaal

Woon onze live Success Simplified evenementen bij

U beslist hoe u het liefst wilt leren. Wilt u een live online webinar bijwonen zodat u uw vragen direct aan de deskundigen kunt richten? Gewoon aanmelden, achterover leunen, ontspannen en leren.

Wilt u liever een grondige scholing in de vorm van persoonlijke lezingen en workshops? We zien u graag op een van onze live evenementen.

 • Live online webinar - Success Simplified
  Live online webinar - 11/12 mei 2020

  In dit webinar gaat oprichtend lid prof. dr. Stefan Vandeweghe met u alle 7 stappen door van de indirecte tandheelkundige procedure Success Simplified door deze te demonstreren op patiënten in zijn praktijkruimte. Hij leidt u door alle stappen, van materiaalkeuze tot het nemen van een afdruk waarna ten slotte tandheelkundige cementering en verzorging volgt voor het bereiken van een betrouwbaar eindresultaat.

 • Leren tijdens uw lunchpauze
  Leren tijdens uw lunchpauze

  Uw dagelijkse tandheelkundige uitdagingen zijn ons niet vreemd. Wij helpen u graag om deze te overkomen door bij u in de praktijk compacte Lunch & Learn trainingen te voorzien. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan compacte, diverse tandheelkundige trainingen met altijd een hands-on gedeelte inbegrepen. In uw eigen praktijk voorzien wij u van tips & tricks, die u helpen om gemakkelijker en efficiënter te werken.

 • Evenementen bij u in de buurt - 2020
  Evenementen bij u in de buurt - 2020

  Om u de gelegenheid te geven dicht bij huis te leren van lokale deskundigen, nodigen we u uit om lokale Success Simplified evenementen bij te wonen. Deze live evenementen variëren van effectieve 1-uur lezingen die uw interesse zullen wekken tot 2-daagse workshops waar u alle bijzonderheden zult leren kennen van de Succes Simplified workflow.


Dicht  
 • Alle velden zijn vereist tenzij is aangegeven dat ze optioneel zijn

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen.

Download de brochure

Helaas...

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw...

Laten we in contact blijven

U wilt het laatste nieuws van 3M Oral Care niet missen? Abonneer u op onze eNewsletter zodat u als een van de eersten wordt geïnformeerd.
Heeft u vragen aan ons? We helpen altijd graag! Gebruik de knop 'Neem contact met ons op' en we zullen u zo snel mogelijk benaderen.