1. België
 2. Alle 3M producten
 3. Lijm, afdichtmiddel en plamuur
 4. Flexibele lijmen
 5. Hot melt-lijmen
 6. 3M™ Smeltlijm 3792Q, Transparant, 16 mm x 200 mm, 5 kg

3M™ Smeltlijm 3792Q, Transparant, 16 mm x 200 mm, 5 kg

 • Artikelnummer 3792Q
 • 3M ID 7000000891
 • UPC 50021200652634

Hard transparant uit voor een schoon resultaat

De open tijd laat herpositionering toe.

Veelzijdige lijm die werkt op hout, stof en andere lichtgewicht materialen

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)
Formaat verpakking (metrisch) 5 kg
Vorm Vloeiende vloeistof
Type Oppervlak Kunststof, Wood

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Laten we samenwerken! 3M-producten zijn voortdurend in ontwikkeling om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste product voor uw project of als u andere vragen heeft over 3M-oplossingen.
 

Details

Hoogtepunten
 • Hard transparant uit voor een schoon resultaat
 • De open tijd laat herpositionering toe
 • Veelzijdige lijm die werkt op hout, stof en andere lichtgewicht materialen
 • 3792LM: low melt-versie voor hittegevoelige oppervlakken zoals gecoat papier en winkeldisplays

We hebben de 3M™ Smeltlijm 3792 vervaardigd met thermoplastische hars die voor 100% uit vaste stoffen bestaat. De lijm geeft een minimale geur af bij verwarming, waardoor een comfortabele werkomgeving wordt ondersteund. Deze lijm biedt snelle en betrouwbare prestaties in combinatie met onze 3M™ Hot Melt-pistolen die zijn ontworpen om te voldoen aan uw behoeften op het gebied van applicatie met de hand.

3M™ Smeltlijm 3792 is een thermoplastische lijm met 100% vaste stof gehalte die geschikt is voor karton, hout, polyolefines, PE, PP, lichte ondergronden, meubels, stoffen. De lijm verbindt vrijwel meteen, vermindert productietijd en is daarom geschikt voor POP assemblage. Deze lijm is bestand tegen thermische schok, warmte, is niet-corrosief en heeft electrisch isolerende eigenschappen 40-50 seconden open tijd voor een druppel van 3mm is voldoende om te kunnen positioneren en voor een groot gamma aan bewerkingen. De lijm kan gebruikt worden in 3M™ Smeltlijmpistolen LT, LT Quadrack of EC, naargelang de versie. De VOC is laag, waardoor geurafscheiding minimaal wanneer de lijm verwarmd wordt. Dit draagt bij tot een aangename werkomgeving. Smeltlijmpistolen zijn gereedschappen die gebruikt worden om thermoplastische lijmen vloeibaar aan te brengen. Ze zijn beschikbaar in versies voor hoge- en lage temperatuur. Lage temperatuur smeltlijmpistolen reiken tot 121°C en zijn nuttig wanneer men warmte-gevoelige materialen met elkaar wil verbinden zoals plastics, electronica of stoffen. Hoge temperatuur smeltlijmpistolen reiken minimaal tot 193°C. Warme smeltlijmen kleven zeer snel en zijn daarom uitermate geschikt voor snell processen zoals verpakking en houtverwerking. Het pistool creëert een vloeibaare lijmstroom wanneer de vaste lijmstick in de warmtekamer wordt gebracht. Daar wordt die gesmolten aan constante temperatuur. De gesmolten lijm wordt dan geëxtrudeerd door een nozzle met pneumatische druk, een mechanisch systeem or door rechtstreeks druk uit te oefenen op de lijmstick. De nozzles kunnen aangepast worden naargelang de noden: een dunne, brede nozzle om dozen te sluiten of een dikkere opening om hout, composieten of metaal te verbinden. De nozzles bestaan meestal uit metaal en worden erg heet tijdens het gebruik. Eenmaal de lijm verspoten is door het pistool, zal het snel afkoelen en verharden, meestal binnen enkele seconden. Daardoor kunnen verbonden substraten vrijwel meteen verplaatst worden en zijn er geen klemmen en dergelijke nodig.

Voorgestelde toepassingen
 • Winkeldisplays
 • Verlijmen van panelen
 • Houtbewerking en meubelfabricage
 • Stoffering

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen