3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm DP460

  • Beschikbare opties
  • | Selecteer productopties voor IDs.

Opentijd is 60 minuten bij kamertemperatuur

Taai elastisch maakt de lijm impact resistent

Zeer hoge afschuif en afpelkracht.

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Laten we samenwerken! 3M-producten zijn voortdurend in ontwikkeling om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste product voor uw project of als u andere vragen heeft over 3M-oplossingen.
 

Details

Hoogtepunten
  • Opentijd is 60 minuten bij kamertemperatuur
  • Taai elastisch maakt de lijm impact resistent
  • Zeer hoge afschuif en afpelkracht
  • Hoge afpel- en afschuifsterkte voor stevige hechting in kritieke toepassingen
  • Levensduur van 60 minuten, bereikt sterkte in ongeveer 4-6 uur

3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm 460 is een heavy-duty tweecomponenten-epoxylijm met een mengverhouding van 2:1 en een verwerkingstijd van 60 minuten die zijn verwerkingssterkte bereikt binnen ongeveer 4 uur bereikt. Dit product biedt een sterke, duurzame hechting op vele oppervlakken.

3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm 460 biedt een uitstekende afschuif- en afpelsterkte en daarnaast een goede schokbestendigheid. Deze lijm hecht op vele oppervlakken, zoals keramiek, hout en bepaalde kunststoffen. Wanneer het aankomt op voorbereiding en applicatie, is 3M™ Scotch-Weld™ Epoxylijm 460 eenvoudig en gebruiksvriendelijk. U hoeft enkel de componenten te mengen met een mengverhouding van 2:1 op basis van volume en de lijm vervolgens aan te brengen overeenkomstig de instructies om een sterke, duurzame hechting te krijgen. De componenten zijn gemakkelijk te mengen en met de verwerkingstijd van 60 minuten hebben gebruikers de tijd om aanpassingen aan hechtoppervlakken te verrichten voordat een duurzame, langdurige hechting wordt bereikt. Voor gemakkelijker mengen en aanbrengen gebruikt u 3M™ Scotch-Weld™ EPX Handpistolen met een Duo-Pak patroon. Aanbevolen gebruik Hechten Verbinden Lijmen Bevestigen Monteren Inkapselen Ingieten Afdichten Wat zijn epoxylijmen? 3M™ epoxylijmen maken deel uit van de lijmklasse die 'Structurele Lijmen' wordt genoemd en die daarnaast polyurethaan, acrylaat, cyanoacrylaat en andere lijmen omvat. Epoxylijmen worden samengesteld als vloeibare reactieve polymeren die een chemische reactie aangaan wanneer ze worden gemengd. Vervolgens harden ze uit tot een vast kunststofmateriaal. Zodra de twee componenten zijn gemengd in de opgegeven verhouding, begint het uithardingsproces waarbij u een beperkte verwerkingstijd hebt waarin de lijm kan worden aangebracht en de twee oppervlakken in de gewenste positie moeten worden gebracht. Deze verwerkingstijd varieert van enkele minuten tot 48 uur of langer. Deze structurele lijmen bieden een hoge afschuifsterkte en pelsterkte, afhankelijk van de formule, en een betere bestendigheid tegen hitte en chemicaliën dan andere veelgebruikte lijmen. Over het algemeen bieden epoxylijmen de hoogste algehele sterkte en de beste prestaties en bestendigheid tegen hoge temperaturen, oplosmiddelen en weersomstandigheden buitenshuis. Epoxylijmen worden veelal gebruikt in de commerciële- en woningbouw, de vliegtuig- en auto-industrie, militaire toepassingen, de montage van fietsen, boten, golfclubs, ski's en snowboards en vele andere toepassingen; in vrijwel elke toepassing waarbij hechting met hoge sterkte in combinatie met bestendigheid tegen omgevingsomstandigheden vereist is.

Voorgestelde toepassingen
  • Te gebruiken wanneer taaiheid en hoge kracht nodig zijn
  • Verlijmen van elektronische componenten
  • Transporttoepassingen zoals spoor en auto

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen

Vergelijkbare producten