1. België
 2. Commerciële oplossingen
 3. Verhalen over commerciële oplossingen
 4. Filmtechnologie maakt vensters functioneel
Commerciële oplossingen
 • Share

  Filmtechnologie maakt vensters functioneel

  Share
  • image

    

   Zonwerende raamfolie is een gepatenteerde uitvinding van 3M die 50 jaar geleden op de markt kwam. Sindsdien heeft raamfolie een enorme technologische ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig houdt raamfolie in de winter ook warmte binnen.

   Tot 1966 werd voor zonwering een metallic coating op glas gespoten. Een moeilijke klus. De zonwerende folie van 3M bood daar een oplossing.

   In reactie op de terroristische aanslagen in Europa, bracht 3M drie jaar later heldere veiligheidsraamfolies op de markt. Deze producten voorkomen dat glasscherven bij een aanslag in het rond vliegen.

   Sinds de energiecrisis van de jaren 1970, waar raamfolie met name ontwikkeld was om de warmte in de zomer buiten te houden, zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Tegenwoordig produceert 3M transparante metaal-vrije glasfolies met hoge isolerende prestaties die vrijwel onzichtbaar is. Bovendien worden telefoonsignalen onbelemmerd doorgestuurd.

   

  Huidige producten voor woningen, zakelijk gebruik en de automarkt:

  • Met 3M™ Sun Control Window Film laat u het licht binnen, terwijl de warmte en de schadelijke UV-stralen buiten blijven. En wat het mooiste is: u geniet van dezevoordelen zonder dat daarvoor het uiterlijk van uw onroerend goed hoeft te veranderen.
  • 3M Thinsulate™ Raamfolie van de Climate Control-serie biedt de klassieke voordelen van 3M™ Zonwerende Raamfolie door hitte af te stoten en schadelijke uv-stralen tegen te houden. Maar het biedt nog betere prestaties, door ook wamteverlies bij koud weer tegen te gaan. De uiterst speciale folie heeft een gepatenteerde structuur, die helpt om binnenwarmte terug naar binnen te weerkaatsen. Zo wordt enkelglas nagenoeg dubbelglas.
  • 3M™ Dichroic Glass Finishes Film biedt de uitstraling van hoogwaardig, tweekleurig glas zonder de bijbehorende hoge kosten.
  • 3M™ Safety & Security Window Film & Attachment Systems beschermen u tegen tegen de ongewenste nare gevolgen van  zoals inbraken en de gevolgen van natuurgeweld en explosies.
  • 3M™ Scotchshield™ Safety & Security Window Films leveren in vergelijking met standaard polyesterfolies een excellent resultaat bij ontploffingen en inslagen, terwijl toch een hoge mate van optische helderheid gehandhaafd blijft.
  • 3M™ Automotive Window Film verbetert het comfort en de bescherming van bijvoorbeeld auto-interieurs en hun inzittenden.

  Miljoenen en miljoenen vierkante meters raamfolies zijn inmiddels wereldwijd geïnstalleerd. De vele toepassingsgebieden, waaronder zonwering, klimaatbeheersing en veiligheid voor huizen, bedrijfspanden, mobiliteit en de mensen die daar gebruik van maken, hebben als doel: mensen en waardevolle objecten vrijwel onzichtbaar te beschermen en energie te besparen.

  Klik op deze link voor meer informatie of een vrijblijvende raamfolie analyse.

  Meer informatie over 3M Window Films vindt u op 3M.com/Remarkable.