Hoeveel kost het een auto te wrappen?

Hoeveel kost het een auto te wrappen?

ZOEK EEN 3M SELECT PARTNER
 • Het wrappen van auto's heeft alles te maken met iets creëren dat zowel uniek als persoonlijk en mooi is. Carwraps zijn allemaal verschillend en daarom is de vraag 'hoeveel kost het wrappen van een auto' moeilijk te beantwoorden. De kosten van een carwrap zijn op de eerste plaats afhankelijk van het type auto en de specifieke wrapfolie die u wilt gebruiken. Maar er bestaat geen standaard prijskaartje voor een hoogwaardige, professionele carwrap. Zie het als het geven van een opdracht voor het maken van een kunstwerk; de prijsvariatie kan enorm zijn, afhankelijk van uw specificaties.

 • De kosten van carwrapping kunnen oplopen van € 500 tot € 5,000

  Als uw budget voor carwrapping ongeveer € 550 is, kan dit meestal worden bereikt door het wrappen van deurklinken, spiegels en zelfs de bumpers en dorpels achterwege te laten. Voor deze prijs mag u echter niet de hoogste kwaliteitsniveaus verwachten. De wrapfolie wordt dan gewoon gesneden en rond de randen van de carrosserie gevouwen. De auto ziet er op het eerste gezicht totaal anders uit, maar niet als u goed kijkt. De duurzaamheid en houdbaarheid van de wrapfolie kunnen in dit prijssegment ook beperkt zijn.

  Als u € 3500 tot € 4500 uitgeeft aan een carwrap zit u in de topklasse. Hier mag u carwrapping van het hoogste niveau verwachten, met uitzonderlijke aandacht voor detail.

  Als u op zoek bent naar iets wat ruwweg in het midden ligt, kunt u een zeer goede carwrap realiseren voor ongeveer € 1700.

  In de meeste gevallen liggen de kosten van carwrapping ergens tussen deze gemiddelde en de hoge bedragen. Vanaf € 1700, met mogelijke extra's van € 250 tot € 350 afhankelijk van het type auto en de gebruikte carwrapfolie, eindigt u met een zeer goed gewrapte auto. Deze mogelijke kosten van een carwrap omvatten in het algemeen de materialen, het huren van een ruimte voor de oppervlaktevoorbereiding en de arbeidsuren. Er zou ook een strenge beoordeling en definitieve schoonmaak moeten plaatsvinden voordat u de gewrapte auto terugontvangt.

  Tip: Praat met uw 3M Select Partner voordat u een besluit neemt. Zij kunnen u adviseren en u een nauwkeurige offerte sturen op basis van uw persoonlijke behoeften en het gewenste eindresultaat.

 • Carwrapping: Wat zijn de vervolgkosten?

  Carwrapfolie dient dezelfde zorg te krijgen als autolak. Regelmatig reinigen is essentieel aangezien vuil anders vast komt te zitten op het voertuig. Daarom adviseren we u regelmatig een borstelloze autowasserij (zonder hot wax) te bezoeken of zorgvuldig met de hand te wassen.

  Raadpleeg voor meer informatie onze veelgestelde vragen: Hoe maak ik mijn carwrap schoon?

  Matte en gestructureerde wrapfolies vereisen meer zorg dan glanzende oppervlakken, doordat fijnstof zich gemakkelijker kan vastzetten vanwege de ruwheid en de structuur. Schoonmaken van deze oppervlakken duurt ook langer. Uw 3M Select Partner kan u tegen extra kosten voorzien van speciale reinigingsproducten.

Zoek een gecertificeerde 3M Select Partner bij u in de buurt

Neem voor vragen over de mogelijkheden van 3M Car Wrapping contact met ons op. Wij horen graag van u. Voor een gecertificeerde carwrap partner bij u in de buurt klik op de button "Zoek een 3M partner"