Carwrapping tips & tricks

Tips & Tricks

 • Deze gids is samengesteld door onze technische specialisten om je te voorzien van hints, tips en vragen die je zou moeten stellen wanneer je van plan bent om je auto te wrappen. De belangrijkste tip is dat je krijgt waarvoor je betaalt. Het succes van een goede carwrap zit in de details, het voorbereiden van het design en het aanbrengen van de wrap.

 • Zijn ze specialisten in carwrappen?
  Carwrapping vraagt om deskundige en ervaren carwrappers. Vraag naar foto's en bewijs van carwraps die zij eerder hebben gedaan, beoordelingen van klanten of contacten waarmee je kunt spreken.
  Hebben ze verwarmde en overdekte werkplekken?
  De optimale temperatuur om een carwrap aan te brengen is rond de 22°C. De folie is dan beter vervormbaar en minder broos en de lijm kan beter en sneller vloeien. De omgeving waarin je auto wordt gewrapt is cruciaal voor de levensduur van de carwrap.
  Is de omgeving schoon en stofvrij?
  De auto moet stofvrij zijn om een volledige binding tussen de folie en de auto te verzekeren. Elke verontreiniging op het oppervlak van de auto zal de binding tussen de lijm en de auto verminderen.
  Hebben de carwrappers 3M-training gevolgd?
  Als jouw auto gewrapt wordt in bepaalde 3M-folies zijn er speciale technieken nodig om het materiaal toe te passen. Deze moet de carwrapper weten.
  Geven ze je vertrouwen?
  Neem vandaag contact op met een van onze gecertificeerde carwrappers.
 • Een auto goed wrappen kan tot 15 uur duren. Aan elk volledige wrap van een middelgrote auto die korter dan een dag duurt, moet worden getwijfeld.
  Welk materiaal gebruiken ze?
  Als je hebt gevraagd om en betaald voor 3M-materialen, wees er dan zeker van dat je die ook krijgt. Zorg ervoor dat je een voorbeeld krijgt te zien van de folie en de kleur die je wilt.
  Als je auto volledig wordt gewrapt, moet er een gegoten vinyl gebruikt worden om de noodzakelijke vervormbaarheid te hebben bij het uitrekken om de autopanelen.
  Heeft de carwrapper je geadviseerd dat een carwrap bij sommige verzekeraars als een aanpassing aan het voertuig wordt gezien en de kosten dus kunnen oplopen?
  Wat is de staat van je carrosserie?
  Elke carwrapper zou vragen moeten stellen over de kwaliteit van de autolak van je auto, om er zeker van te zijn dat car-wrapping mogelijk is. Nieuwe autolak moet goed zijn uitgehard.
  Wanneer je een digitaal geprinte afbeelding wilt, zorg er dan voor dat logo's, afbeeldingen, letters etc. precies zitten op de plaats waar je ze wilt hebben. Houd in gedachte dat tekst of logo's die op rondingen worden geplaatst er vervormd uit kunnen komen te zien als ze op de auto worden aangebracht. Wij raden aan om logo's, belettering en belangrijke afbeeldingen op vlakke oppervlakken te positioneren. Vraag een van onze 3M-gecertificeerde carwrappers om advies voor aanvang van het wrappen. Zorg ervoor dat de randen van de deur, motorkap en kofferbak allemaal zijn schoongemaakt.
 • Als je hebt gekozen voor een metallic carwrap, controleer dan of de metallic vlokken overal in dezelfde richting zitten; is dit niet het geval, dan zal de kleur er verschillend uitzien. Kun je de originele kleur autolak van buiten zien met alle deuren gesloten?
  Controleer tussen de deursluitlijnen en op plaatsen waar de carwrap grenst aan lichtclusters of plastic sierdelen.
  Als er aansluitingen zijn - zijn ze netjes en onopvallend?
  Is de wrap krasvrij?
  Is er een onaanvaardbare verkleuring of vervorming waar de folie is uitgerekt?
 • Wanneer de verkeerde folie is gebruikt of de folie onjuist is aangebracht kan deze loslaten en omhoog komen op plekken waar hij is uitgerekt. Kijk uit voor:
  Carrosserienaden en randen van panelen
  Deur-, motorkap- en kofferbakranden
  Zijspiegelranden
  Wielkasten
  Nummerplaatuitsparingen
  Naden en overlappingen waar twee stukken folie zijn gebruikt
  Printvervorming kan voorkomen wanneer de folie is uitgerekt of wanneer de folie te dik is en daarom niet gebruikt kan worden voor carwrappen. Let goed op:
  Te veel vervorming van een afbeelding of logo in uitsparingen en sterk gebogen oppervlakken. Enige vervorming kun je verwachten maar niet in grote mate.
  Kleurverlies van de afbeelding in uitgerekte gedeeltes; kleur kan verdwijnen of wit worden in uitgerekte oppervlaktes.
  Als je een matte kleur hebt gekozen, in het bijzonder matzwart, let dan op onregelmatigheden in het glansniveau. Er is hitte nodig om de folie te vervormen in lastige hoeken. Als er te veel hitte is gebruikt, kan de matte afwerking glanzende oppervlakken opleveren. Als er te veel hitte is gebruikt, kan de matte afwerking glanzend worden.
 • Gebruik een pH-neutrale zeep, een emmer warm water en een zachte spons.
  Spoel de auto eerst grondig af om van al het stof af te komen. Dit minimaliseert het risico om de wrap te beschadigen tijdens het wasproces.
  Maak de auto schoon zoals je normaal gesproken zou doen met een emmer en een spons.
  Wax of polijst de wrap niet, in het bijzonder de matte carwraps: je kunt een glanzende afwerking veroorzaken.
  Probeer geen hogedrukreiniger te gebruiken op plekken waar een rand van de folie zichtbaar is.
  Vermijd automatische wasstraten: de borstels kunnen de wrap beschadigen, zeker op een warme dag wanneer het vinyl zachter is dan normaal.
Vind een gecertificeerde carwrapper bij jou in de buurt
Zoek een gecertificeerde en erkende carwrapper bij jou in de buurt.