1. België
 2. Alle 3M producten
 3. Lijm, afdichtmiddel en plamuur
 4. Flexibele lijmen
 5. Hot melt-lijmen
 6. 3M™ Smeltlijm 3779Q, Goudgeel, 16 mm x 200 mm, 5 kg

3M™ Smeltlijm 3779Q, Goudgeel, 16 mm x 200 mm, 5 kg

 • 3M ID 7000000888
 • UPC 50021200857992

Hoge warmebestendigheid voor een duurzame verbinding

Lijm die bestand is tegen brandstof en olie. Impactbestendig.

Veelzijdige lijm die werkt op vele substraten, inclusief enkele plastics

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Laten we samenwerken! 3M-producten zijn voortdurend in ontwikkeling om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste product voor uw project of als u andere vragen heeft over 3M-oplossingen.
 

Details

Hoogtepunten
 • Hoge warmebestendigheid voor een duurzame verbinding
 • Lijm die bestand is tegen brandstof en olie. Impactbestendig
 • Veelzijdige lijm die werkt op vele substraten, inclusief enkele plastics
 • Open bindingstijd zorgt voor aanpassing van de pasvorm en positionering
 • Geurarm, wat helpt een comfortabele werkomgeving te behouden

3M™ Smeltlijm 3779 is een amberkleurige thermoplastische lijm met hoge prestaties, heeft een hoge weerstand tegen warmte, impact, brandstof en olie. De lijm is nuttig voor gebruik in electronische toepassingen zoals potting en wire tacking

3M™ Smeltlijm 3779 is een thermoplastische lijm met 100% vaste stof gehalte die geschikt is voor karton, hout, polyolefines, PE, PP, lichte ondergronden, meubels, stoffen. Hij voldoet aan UL 94 listing VO. 25 seconden open tijd voor een druppel van 3mm is voldoende om te kunnen positioneren. De lijm kan gebruikt worden in 3M™ Smeltlijmpistolen PG TC en EC.. Smeltlijmpistolen zijn gereedschappen die gebruikt worden om thermoplastische lijmen vloeibaar aan te brengen. Ze zijn beschikbaar in versies voor hoge- en lage temperatuur. Lage temperatuur smeltlijmpistolen reiken tot 121°C en zijn nuttig wanneer men warmte-gevoelige materialen met elkaar wil verbinden zoals plastics, electronica of stoffen. Hoge temperatuur smeltlijmpistolen reiken minimaal tot 193°C. Warme smeltlijmen kleven zeer snel en zijn daarom uitermate geschikt voor snell processen zoals verpakking en houtverwerking. Het pistool creëert een vloeibaare lijmstroom wanneer de vaste lijmstick in de warmtekamer wordt gebracht. Daar wordt die gesmolten aan constante temperatuur. De gesmolten lijm wordt dan geëxtrudeerd door een nozzle met pneumatische druk, een mechanisch systeem or door rechtstreeks druk uit te oefenen op de lijmstick. De nozzles kunnen aangepast worden naargelang de noden: een dunne, brede nozzle om dozen te sluiten of een dikkere opening om hout, composieten of metaal te verbinden. De nozzles bestaan meestal uit metaal en worden erg heet tijdens het gebruik. Eenmaal de lijm verspoten is door het pistool, zal het snel afkoelen en verharden, meestal binnen enkele seconden. Daardoor kunnen verbonden substraten vrijwel meteen verplaatst worden en zijn er geen klemmen en dergelijke nodig.

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen