1. België
 2. Alle 3M producten
 3. Lijm, afdichtmiddel en plamuur
 4. Flexibele lijmen
 5. Hot melt-lijmen
 6. 3M™ Smeltlijm 3789Q, Goudgeel, 16 mm x 200 mm, 5 kg

3M™ Smeltlijm 3789Q, Goudgeel, 16 mm x 200 mm, 5 kg

 • 3M ID 7100008737
 • UPC 50021200823690

Impact-resistant design delivers long-term durability

Duurzame lijm die bestand is tegen brandstof en olie.

De open tijd laat herpositionering toe.

Bekijk meer details
Veel bekeken services
Veiligheidsinformatieblad (PDF, 0B)

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Laten we samenwerken! 3M-producten zijn voortdurend in ontwikkeling om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste product voor uw project of als u andere vragen heeft over 3M-oplossingen.
 

Details

Hoogtepunten
 • Impact-resistant design delivers long-term durability
 • Duurzame lijm die bestand is tegen brandstof en olie
 • De open tijd laat herpositionering toe
 • Open bindingstijd zorgt voor aanpassing van de pasvorm en positionering
 • Multifunctionele lijm werkt op verschillende ondergronden, waaronder sommige kunststoffen

3M™ Smeltlijm 3789 is een heldere thermoplastische lijm met 100% vaste stof gehalte die geschikt is voor het verbinden van plastics, hout, PVC en andere substraten. De lijm heeft een hoge weerstand tegen impact, brandstor en olie.

3M™ Smeltlijm 3789 is een thermoplastische lijm met 100% vaste stof gehalte die geschikt is voor karton, hout, polyolefines, PE, PP, lichte ondergronden, meubels, stoffen. 50 seconden open tijd voor een druppel van 3mm is voldoende om te kunnen positioneren en voor een groot gamma aan bewerkingen. De lijm kan gebruikt worden in 3M™ Smeltlijmpistolen PG TC en EC.. Smeltlijmpistolen zijn gereedschappen die gebruikt worden om thermoplastische lijmen vloeibaar aan te brengen. Ze zijn beschikbaar in versies voor hoge- en lage temperatuur. Lage temperatuur smeltlijmpistolen reiken tot 121°C en zijn nuttig wanneer men warmte-gevoelige materialen met elkaar wil verbinden zoals plastics, electronica of stoffen. Hoge temperatuur smeltlijmpistolen reiken minimaal tot 193°C. Warme smeltlijmen kleven zeer snel en zijn daarom uitermate geschikt voor snell processen zoals verpakking en houtverwerking. Het pistool creëert een vloeibaare lijmstroom wanneer de vaste lijmstick in de warmtekamer wordt gebracht. Daar wordt die gesmolten aan constante temperatuur. De gesmolten lijm wordt dan geëxtrudeerd door een nozzle met pneumatische druk, een mechanisch systeem or door rechtstreeks druk uit te oefenen op de lijmstick. De nozzles kunnen aangepast worden naargelang de noden: een dunne, brede nozzle om dozen te sluiten of een dikkere opening om hout, composieten of metaal te verbinden. De nozzles bestaan meestal uit metaal en worden erg heet tijdens het gebruik. Eenmaal de lijm verspoten is door het pistool, zal het snel afkoelen en verharden, meestal binnen enkele seconden. Daardoor kunnen verbonden substraten vrijwel meteen verplaatst worden en zijn er geen klemmen en dergelijke nodig.

Typische Eigenschappen

Hulpmiddelen