Consumenten
 • share

  Vakmensen op weg naar het EK

  november 30, 2016
  share
  • image

   In december vinden in Göteborg de Europese kampioenschappen voor beroepen plaats. Een 2-jaarlijkse wedstrijd voor vakmensen tot 25 jaar.
   Zij strijden met elkaar om de Europese titel ‘beste vakman of vakvrouw’. 3M is dit jaar een van de drie official partners van EuroSkills, samen Volvo en Festo.

   Naar verwachting zal de wedstrijd door zo’n 1000 bedrijfsleiders, trainers en leraren uit meer dan 24 Europese landen en regio’s bezocht worden en er worden 100.000 bezoekers verwacht. De vakgebieden variëren van houtbewerking, lassen, autoschadeherstel en van vliegtuigonderhoud tot grafische vormgeving, het kappersvak en elektronica.

  • Link1

   “Als official partner, zullen verschillende 3M vestigingen in Europa de jonge deelnemers steunen.” zegt 3M’s European business manager for Sustainability, Rich Miles.

   "We bieden jonge mensen die net met hun loopbaan starten de kans om kennis en ervaring op te doen met producten en technologieën van 3M. Er is een tekort aan vakmensen in heel Europa en we willen jongeren aanmoedigen een carrière in deze richting te kiezen en hun een kans te bieden om hierin te excelleren.”

   Hoewel dit het eerste jaar is dat 3M official partner is van EuroSkills, steunt 3M al vele jaren de WorldSkills organisatie. WorldSkills is een wereldwijde wedstrijd die, net als EuroSkills, iedere 2 jaar wordt gehouden. De volgende is in 2017, in Abu Dhabi.

   3M probeert vanuit de Benelux de interesse voor ‘Science’ onder middelbare scholieren, te vergroten door middel van de 3M Science Challenge. De ‘Skills’ wedstrijden zijn hierop een uitgekiende aanvulling: gericht op een iets oudere doelgroep die allerlei technieken perfect toepassen.