1. 3M België
 2. Consumenten
 3. Verhalen over consumenten
 4. Volledig verhaal
 5. Diversiteit is essentieel voor onze innovatie
Consumenten
 • share

  Diversiteit is essentieel voor onze innovatie

  share
  Samenwerking Festool en 3M van start

  3M krijgt Catalyst Award voor vooruithelpen vrouwen in management

   

  3M krijgt Catalyst Award voor vooruithelpen vrouwen in management

   

  3M krijgt Catalyst Award voor vooruithelpen vrouwen in management

   
   
  • Dit jaar ontvangt 3M de prestigieuze Catalyst Award en wordt zo beloond voor het uitgevoerde beleid op gebied van diversiteit en inclusie. Een onderdeel van dit succesvolle beleid is gericht op het wereldwijd vooruithelpen van vrouwelijke medewerkers in management en technische functies.

   “Als technologisch en innovatief bedrijf is het voor 3M extra belangrijk om aandacht te besteden aan diversiteit. Het zorgt voor meer creativiteit,” aldus Marina Fernhout, Managing Director van 3M in de Benelux: “Dat geldt voor technische en R&D functies even sterk als voor commerciële en administratieve. Daarop voeren we al jaren intensief beleid. We zijn er dan ook trots op dat onze talent-pijplijn inmiddels evenveel vrouwen als mannen omvat. Dat is uniek voor een van oorsprong industrieel bedrijf.”

   In de bedrijfscultuur van 3M is cruciaal dat medewerkers wereldwijd met elkaar samenwerken en daarom is het belangrijk dat iedereen elkaar op basis van gelijkheid en respectvol behandelt. Door structureel beleid zijn de afgelopen jaren vooral de carrièremogelijkheden voor vrouwen in management en STEM-functies (Science, Technology, Engineering and Mathematics) verbeterd.

  • Samenwerking Festool en 3M van start

   Het succes is over de hele wereld duidelijk zichtbaar:

   • De Benelux regio wordt geleid door een vrouwelijke directeur. Het directieteam bestaat voor bijna de helft uit vrouwen.
   • 50% van de talentenpijplijn in Nederland en België bestaat uit vrouwen.
   • Van de 7 regio’s waarin 3M Europa heeft opgedeeld, worden er 3 door een vrouw geleid.
   • Wereldwijd is het percentage van vrouwen die leidinggeven aan vestigingen van 3M zelfs gestegen van 2,4 naar 22,7 procent. Het aantal vrouwen in de bovenste bestuurslaag dat rechtstreeks aan de CEO rapporteert, is bijna verdubbeld.
  • Over Catalyst

   Catalyst Inc. is een organisatie zonder winstoogmerk die zich al 30 jaar inzet voor het vooruithelpen van vrouwen op de werkplek. De Award wordt jaarlijks uitgereikt voor buitengewone concepten die zich richten op het rekruteren, ontwikkelen en vooruithelpen van vrouwen. Sinds 1987 heeft Catalyst inmiddels 85 initiatieven van 79 organisaties bekroond.

   Meer informatie vindt u op www.catalyst.org/awards-practices

  • Over 3M

   Het multitechnologieconcern 3M is in 1902 opgericht in Minnesota (VS) en is een van de innovatiefste ondernemingen ter wereld. 3M is met bijna 90.000 medewerkers vertegenwoordigd in 200 landen en behaalde in 2015 een omzet van 30,3 mld. Amerikaanse dollar. De basis van de innovatiekracht is de veelzijdige toepassing van de 46 eigen technologieplatforms. De portefeuille omvat tegenwoordig meer dan 50.000 verschillende producten voor bijna elk aspect van ons leven. 3M is houder van meer dan 100.000 octrooien en behaalt ongeveer een derde van zijn omzet met producten die minder dan vijf jaar op de markt zijn. Meer informatie vindt u op:
   Nederland: www. 3M.nl, Twitter, Facebook België: www.3M.be, Twitter, Facebook
   en in de 3M Newsroom.