1. België
 2. Welding Fall Protection

Krijg het werk gedaan, hoe hoog de hitte ook is.

Lassen op grote hoogte, een risicovolle onderneming. Met 3M valbeveiliging en lasbescherming verminderen wij het risico op gezondheidsschade en bedrijfsongevallen.

STEL UW VRAAG

Veilig lassen op hoogte

 • Vuur en vonken vormen een groot gevaar bij toepassingen die bij hoge temperaturen worden uitgevoerd, zoals lassen. Tel daar het risico van het werken op grote hoogte bij op en er ontstaat een potentieel levensgevaarlijke situatie. Met onze producten voor valbeveiliging en onze 3M™ Speedglas™ lashelmen zorgen wij dat je veilig kan blijven werken.

   

   

  Neem contact op voor een advies op maat

 • De cijfers

  Jaarlijks overlijden 1200 mensen vervroegd door langdurige blootstelling aan gevaarlijke stoffen tijdens hun werk.*

  29% van alle arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door vallen van hoogte.

  Lees meer over de cijfers en de gevaren in onze infographic

  * Bron: Nederlands Centrum voor Beroepsziekten

 • De gevaren

  Hitte, draag om vallen te voorkomen bij lassen dus altijd een hittebestending harnas.

  Lasrook, de verontreinigde deeltjes in lasrook kunnen tot ziektes leiden. Een goed sluitende lashelm is daarom een noodzaak.

  UV/IR-straling, veroorzaakt verbrandingen aan het oog Voorkom een oogbeschadiging door het gebruik van een 3M™ Speedglas™ lasfilter.


 • Voorkom vallen

  Omdat een standaard polyester harnas niet veilig is bij de temperaturen die bij lassen vrijkomen, heeft 3M harnassen voor lassers gemaakt die dankzij hun Kevlar® kwaliteit stof bestand zijn tegen beschadiging door hitte.

  De Vallijnen voor lassers van 3M beschikken over een schokdemper met een hitte- en verkolingsbestendige afdekking die hittebestendig is tot maximaal 371°C en over een versterkte singelband met Nomex®/ Kevlar®-vezels om deze tegen verbranding te beschermen zodat u altijd beveiligd blijft.

  Bekijk onze Lassen op hoogte brochure

 • Bescherm ogen en longen

  Zorg dat je tijdens het lassen altijd beschermd bent tegen UV en IR straling en voorkom dat je lasrook inademt. Met onze innovatie lasbeschermingsproducten verbeteren wij de lasprestaties en maken wij het werk van lassers veiliger en comfortabeler. 3M™ Speedglas™ lashfilters en systemen zijn dé oplossing voor oog-, gezicht- en ademhalingsbescherming tijdens het lassen.

  Bezoek de Speedglas site om meer te leren over lasbescherming


Stuur ons een bericht

Stuur uw vraag of opmerking in via het formulier.
Tenzij is aangegeven dat een veld optioneel is, moeten alle velden worden ingevuld.

 • Verzenden
 • Training

  3M gelooft dat training cruciaal is voor het gebruik van valbescherming. Werken op hoogte is noodzakelijk maar riskant werk. Één verkeerde stap is snel gezet en kan leiden tot een ernstig ongeluk. Zorg daarom dat een werknemer altijd veilig kan werken door de juiste opleiding.

  In het 3de kwartaal van 2017 openen wij in Zwijndrecht ons nieuwe Application Development Center. Hier zullen professionele praktijktrainingen voor onder andere Fall Proctection worden aangeboden aan klanten om zo te leren hoe ongevallen voorkomen kunnen worden.

  Hou onze website in de gaten om meer te weten te komen over onze trainingen