1. België
 2. Informatie voor klanten
 3. Informatie voor klanten

Vragen en antwoorden.

 • 1. Wat houdt "Business Transformation" bij 3M in – Ik dacht dat 3M al een nieuw ERP-systeem in gebruik had genomen?

  Inderdaad, onze European Distribution Centers (EDCs) hebben de transitie al gemaakt. Maar dat geldt nog niet voor alle landen en alle sites. Dit zal stap voor stap gebeuren overeenkomstig een wereldwijd implementatieplan.

  Business Transformation houdt echter meer in dan enkele de overschakeling naar andere bedrijfssoftware. We werken tegelijkertijd ook aan een vereenvoudiging en standaardisering van tal van processen zodat we onze gezamenlijke zaken nog gemakkelijker en efficiënter kunnen afhandelen.

 • In de toekomst zal u de meeste informatie ontvangen uit een enkele bron - inclusief de voorwaarden en informatie over de beschikbaarheid van producten. Het centrale systeem zal u alle nodige gegevens bieden.

 • U zal de meeste informatie ontvangen uit een enkele bron. De kwaliteit van de gegevens zal voortdurend verbeterd worden. U zal bestellingen kunnen traceren en producten kunnen vergelijken. Wij zullen snel antwoorden op uw vragen. Bovendien zal de leveringskwaliteit verbeteren en zal het systeem een beter zicht bieden op voorraden en op het voorraadbeheer.

  Misschien zal u niet al die voordelen merken vanaf dag 1. Maar geleidelijk aan zal dit wel gebeuren en de verbeteringen zullen blijvend zijn - zoals onze ervaringen in andere landen getoond hebben.

 • Ons wereldwijde implementatieplan is van start gegaan en zal in fases voltooid worden in de komende jaren. Het is moeilijk om zo lang op voorhand te bepalen in welk land het systeem op welk moment precies geïmplementeerd zal worden. Het is een zeer complex plan dat ook flexibel moet blijven en in de loop der tijd geoptimaliseerd zal worden.

  De transitie zal enkel van toepassing zijn op producten die in specifieke landen gefabriceerd worden. Wij zullen de impact op uw leveringsketen zo veel mogelijk beperken.

 • We plannen de transitie op dit moment voor de tweede helft van 2016. We kunnen nog geen exacte datum geven. We blijven het project namelijk voortdurend verder afregelen en optimaliseren. We houden u in ieder geval op de hoogte van de vorderingen, zodat we samen voor een vlotte transitie kunnen zorgen.

 • Het is mogelijk dat een aantal van onze dagelijkse interacties zullen veranderen. Zo zullen onze verzendingsdocumenten bijvoorbeeld anders gestructureerd worden dan de huidige versie. We zullen de veranderingen die u treffen natuurlijk zo minimaal mogelijk houden en u bijstaan indien u aanpassingen moet maken.

 • We spelen op veilig: elke verandering zal zorgvuldig en vaak gecontroleerd worden voor we overgaan tot de implementatie. Dit verzekert de best mogelijke voorbereiding.

  We kunnen ook iets anders garanderen: we zullen alle mogelijke inspanningen leveren om levering te garanderen - we zullen onze voorraden verhogen zodat we voorbereid zijn op alle onverwachte problemen.

  Bovendien kunnen we steunen op de ervaringen van de succesvolle implementatie in onze andere distributiecentra. Dit alles verzekert een vlotte transitie.

 • Dit initiatief kan een kleine impact hebben op bestellingen en levertijden. Die zal echter slechts tijdelijk en zeer kort zijn. Het is onze hoogste prioriteitom om de impact voor u tot een minimum te beperken. We zullen u niettemin op de hoogte houden van onze plannen zodat we potentiële problemen open en transparant kunnen aanpakken. Als u uw eigen veiligheidsmaatregelen wenst te treffen - naast de maatregelen die wij zelf al treffen - zullen we u daar met plezier bij steunen.