3M Science of Safety Webinars - Kennis is Veiligheid

Close  

Vraag demo aan

 • Wanneer u dit formulier indient, kan u via e-mail/telefonisch gecontacteerd worden door een 3M medewerker of door één van onze geauthoriseerde zakelijke partners waarmee wij uw gegevens mogelijk delen in overeenstemming met het privacybeleid van 3M.

 • Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

 • Ontvangt u al informatie van ons? Wij hebben altijd veel nieuwe informatie te melden, dus laat u alstublieft blijken dat u onze communicatie waardeert door het onderstaande vakje aan te vinken.
 •  
 • Verzenden

Bedankt.

We hebben je verzoek ontvangen. 

Helaas.

Er ging wat fout. Probeer het later opnieuw.


Veiligheidsoplossingen voor de metaalindustrie

U kunt vertrouwen op de persoonlijke beschermingsmiddelen van 3M: al meer dan 100 jaar ontwikkelen we effectieve en op maat gemaakte oplossingen voor de metaalverwerkende industrie. Van staalbedrijven tot aluminiumsmelterijen, van laswerkzaamheden tot loodrecycling: wij begrijpen de eisen van de gebruikers en werken met ze samen om een veilige werkomgeving te creëren. Door innovaties zorgen we voor een hoog niveau van veiligheid en comfort in veeleisende werkomgevingen. De metaalindustrie wordt geconfronteerd met een groot aantal gevaren. Het identificeren van deze gevaren en de beste oplossing voor bescherming is niet altijd gemakkelijk. 3M kan u hierbij ondersteunen en u helpen de juiste beslissingen te nemen op basis van uw behoeften.

 • Metaalproductie
  Metaalproductie

  Hier is het echt warm: In ijzerovens wordt uit ijzererts ruwijzer gewonnen. Er heersen extreme werkomstandigheden en het is belangrijk om uw werknemers volledig te beschermen. 3M biedt optimale geïntegreerde oplossingen voor warmtebescherming, zodat uw werknemers veilig en productief kunnen werken.

  Casestudy: Loodfabriek

 • Metaalbewerking (halffabricaten)
  Metaalbewerking (halffabricaten)

  In het metaalproductieproces wordt het vloeibare metaal eerst gegoten tot staven, ingots of plakken. Verdere verwerking van het ruwijzer vindt plaats in gieterijen, waar het ijzer opnieuw wordt gesmolten. Bij dit gietproces komen extreme hitte en rondvliegende vonken vrij: betrouwbare persoonlijke beschermingsmiddelen die voortdurend aan de hoge eisen kunnen voldoen, zijn hierbij onmisbaar.

  PBM-oplossingen in de gieterij

  Casestudy: Gieterij

 • Metaalindustrie (eindproducten)
  Metaalindustrie (eindproducten)

  Van metaal naar eindproduct: het basismateriaal worden vervolgens verwerkt in verschillende bedrijfstakken. Daarbij worden alle gebruikelijke vormen van metaalbewerking toegepast, zoals lassen, snijden, draaien, boren, frezen, schaven, enz. Bij 3M vindt u persoonlijke beschermingsmiddelen die geschikt zijn voor elk van deze bewerkingen en werkplekken en die uw werknemers effectieve en betrouwbare bescherming bieden.

  Casestudy: Auto-industrie

  Casestudy: Productie van goederenwagons


Wees bewust van lasrook & andere gevaren!

Lees meer over de belangrijke feiten: wetgeving, verscheidene process gerelateerde gevaren, hun potentiële gezondheidsrisico‘s en welke maatregelen genomen kunnen worden op gebied van PBM‘s

Download gevaren handleidingen – lasrook en meer
 • Blootstelling aan lawaai
  Blootstelling aan lawaai

  Een hoge mate van blootstelling aan lawaai is de norm op veel werkplekken in de metaalverwerkende industrie. In sommige gevallen is het mogelijk om fabrieken of processen aan te passen om minder lawaai te genereren. Waar dat niet haalbaar is, biedt 3M innovatieve en effectieve gehoorbescherming en communicatie-oplossingen.

  Lawaai barometer - infographic

  Overview of the European Guidance document EN 458:2016

  EARfit Validation Brochure

 • Oogletsel
  Oogletsel

  Oogletsel behoort tot de meest voorkomende arbeidsongevallen in de metaalbewerking en brengt aanzienlijke kosten en arbeidsuitval met zich mee. Rondvliegende deeltjes die vrijkomen tijdens het slijpen of snijden, maar ook gevaarlijke UV- en IR straling bij het lassen, kunnen leiden tot de blijvend oog- en gezichtsletsel.

  3M Oogbescherming

  Oogbescherming met de juiste pasvorm

 • Warmte
  Warmte

  Warmte is een van de grootste problemen op veel werkplekken in de metaalbewerking, van de metaalproductie en verdere bewerking tot de afwerking. De hittestraling van ovens en giet- en smeltprocessen, bijvoorbeeld, zijn een enorme last voor uw werknemers. 3M biedt speciale oplossingen voor hittebescherming voor veilig en efficiënt werken.

  Hoofdbescherming in hoge werktemperaturen - Brochure

 • Vallende voorwerpen en hoofdbescherming
  Vallende voorwerpen en hoofdbescherming

  Werken op veel verschillende werkplekken, bijvoorbeeld tijdens het onderhoud van installaties en machines, kent andere bronnen van gevaar, zoals vallende voorwerpen. Hoofdbescherming (stootpetten of helmen) kan hier nodig zijn. U kunt geschikte PBM's van 3M krijgen die uw personeel effectief beschermen tegen mogelijk letsel.

  3M Hoofdbeschermingsproducten

  Europese standaarden - Hoofdbescherming


Belangrijkste toepassingen in de metaalproductie en -bewerking

Metaalbewerking is het bouwen van metalen structuren door snijden, buigen en assembleren, meestal via lassen. Het is een proces met toegevoegde waarde dat 3M goed begrijpt. Van schuurschijven en -banden tot toonaangevende PBM voor lassen, we zijn er om te helpen.

 • Gieten en afbramen
  Gieten en afbramen

  Afbramen of ontbramen zorgt voor betrouwbare en gelijkmatige verwijdering van bramen op metalen werkstukken. Er vliegen vonken, splinters en deeltjes rond. Persoonlijke beschermingsmiddelen van 3M beschermen uw werknemers op betrouwbare wijze tegen deze gevaren.

  Casestudy gieten

 • Welding
  Lassen

  Er is doeltreffende allround bescherming nodig tegen allerlei verschillende risico's. 3M biedt geïntegreerde persoonlijke beschermingsmiddelen die uitgebreide oog-, gezichts- en ademhalingsbescherming in één systeem combineren. De innovatieve lashelmen van 3M maken goede lasresultaten mogelijk in combinatie met groot draagcomfort en veiligheid.

  Lassen

  Hulp bij het kiezen van de juiste uitrusting

 • Slijpen, snijden, polijsten
  Slijpen, snijden, polijsten

  Vonken vliegen rond, deeltjes verontreinigen de omgevingslucht, om nog maar te zwijgen over het geluid. Bij het snijden en het slijpen van metaal ontstaan verschillende gezondheidsrisico's die om uitgebreide bescherming vragen. 3M kent deze eisen uit de praktijk en heeft geïntegreerde PBM-systemen op maat ontwikkeld.

  PBM-oplossingen voor metaalbewerking: ademhaling, gehoor- en oogbescherming

 • Spuiten en finishen
  Spuiten en finishen

  Nadat de oppervlakken zijn afgewerkt, kan het werk ten slotte worden gespoten en gefinisht.

  Isocyanaten

  Spuiten en finishen


Geselecteerde producten voor de metaalproductie- en metaalbewerkingsindustrie

Geselecteerde producten voor de metaalproductie- en metaalbewerkingsindustrie

Nieuwe producten voor de metaalindustrie


Wilt u de nieuwste producten in uw handen hebben en uitproberen?


 • Met name voor omgevingen met hoge temperaturen (> 150 °C) of met rondvliegende vonken en metaalspetters biedt 3M bescherming tegen grote warmte in de vorm van een industriële helmvariant of geïntegreerde ademhalingsbescherming in combinatie met accessoires voor bescherming tegen warmte.

  Dec 1, 1901
 • Hitte en lasparels zijn belangrijke aandachtspunten bij lassen en snijden, onderhoud op elektrisch gebied en in de buurt van andere warmtebronnen. Onze portfolio Heet werk beschermt u vol vertrouwen: robuust, hittebestendig en vlamvertragend – tot 425 °C. Producten die bestand zijn tegen scherpe randen, tijdelijke of permanente valbeveiligingsoplossingen, veilige toegang en snelle redding uit krappe ruimten, mobiele apparaten voor verankering boven het hoofd voor het werken op grote machines of onderdelen... Uw vereisten, onze oplossingen.

  Dec 1, 1901
 • In extreme situaties moet u op twee zaken kunnen vertrouwen. Uw team en uw uitrusting. Een luchttoevoerapparaat met positieve druk en automatisch omschakelklep voor ademhalingsbescherming en vluchtvermogen in noodgevallen.

  Dec 1, 1901
 • Peltor LiteCom
  Peltor LiteCom

  Communiceren in lawaaierige omgevingen was nog nooit zo makkelijk – of veilig. De PELTOR™ LiteCom headset is een sterke en stevige headset ontworpen om het veeleisende gebruik in veel verschillende werkomgevingen aan te kunnen. De draadloze tweerichtingsradio maakt een tweerichtingsgesprek mogelijk op maximaal 8 kanalen, 38 subkanalen en heeft een bereik van maximaal 2000 meter. Hiermee kunt u handsfree en veilig werken, ongeacht schadelijke geluidsniveaus.

  Dec 1, 1901
 • De 3M™ Aura™ 9300+ Gen3 Serie Onderhoudsvrij stofmaskers is de derde generatie van de best verkopende 3M Aura stofmaskers. Met hun originele, plat vouwbaar ontwerp met 3 panelen bieden ze comfortabele en betrouwbare FFP1, FFP2 en FFP3 ademhalingsbescherming. Ze hebben praktische positioneringslipjes, gevlochten hoofdbanden en een speciaal vormgegeven bovenste paneel met reliëf dat het beslaan van brillen helpt verminderen. Bepaalde modellen van de reeks zijn voorzien van ons nieuwe 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel.

  Dec 1, 1901
 • Op basis van uw behoeften hebben we ons aanbod helmen samengesteld uit een zorgvuldig gekozen mix van bescherming, functionaliteit, persoonlijke voorkeuren en prestaties, om snel vrijblijvende suggesties te kunnen doen die de behoeften van de meeste lassers vervullen.

  Dec 1, 1901
 • 3M™ SecureFit™ Veiligheidsbrillen 600 Serie met 3M™ Scotchgard™ anticondenscoating
  3M™ SecureFit™ Veiligheidsbrillen 600 Serie met 3M™ Scotchgard™ anticondenscoating

  Onze laatste innovatie in oogbescherming – 3M™ SecureFit™ Veiligheidsbrillen 600 Serie. Voorzien van de gepatenteerde drukverspreidingstechnologie PDT (pressure diffusion technology) en de premium 3M™ Scotchgard™ anticondenscoating voor een universele, veilige en comfortabele pasvorm en een betrouwbaar helder beeld, zelfs in extreme werkomstandigheden.

  Dec 1, 1901
 • Robuust en comfortabel, de 3M™ 6500 Serie Halfgelaatsmaskers hebben een sterke frameconstructie en een duurzame, maar zachte gelaatsafdichting. De serie is verkrijgbaar in twee versies; het 6500 standaardmodel en het 6500QL-model met 'Quick Release'-mechanisme voor het eenvoudig en snel verwijderen van het masker tijdens korte pauzes.

  Dec 1, 1901
 • De 3M™ E-A-R™ Ultrafit™ Oordoppen met drie flenzen bieden een betrouwbare gehoorbescherming met een hoge demping; SNR = 29 dB. De oordopjes zijn wasbaar en gemakkelijk in de gehoorgang te plaatsen, passen zich aan de individuele gehoorgangen aan en helpen bij het bereiken van een permanent comfortabele afdichting.

  Dec 1, 1901

Video's voor metaalproductie- en metaalbewerking


Heeft u vragen?

Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Volg ons
Wijzig land
België - Nederlands