Levensmiddelenindustrie

Dranken- en levensmiddelenindustrie

Een beetje spenderen aan PBM in de levensmiddelenindustrie kan later grote besparingen opleveren.

Veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor de levensmiddelenindustrie

Talrijke processen en toepassingen in de levensmiddelenindustrie kunnen diverse mogelijke gezondheidsrisico´s voor werknemers opleveren. Bij wegen, doseren, mengen, snijden, schoonmaken, vervoer intern en opslagtaken. Het is belangrijk dat werknemers afdoende zijn beschermd tegen dergelijke gevaren. 3M heeft doelmatige producten ontwikkeld om te vrijwaren van en beschermen tegen dergelijke gevaren.

 


VIDEO´S


PBM-producten voor de levensmiddelenindustrie om te overwegen

 • Gehoorbescherming

  Gehoorbescherming

  Voorloper in gehoorbehoud

  In de meeste levensmiddelenfabrieken vinden processen plaats waarbij gevaarlijke geluidsniveaus van 85 dB(A) tot 95 dB (A) worden voortgebracht. Typische voorbeelden van werkomgevingen zijn de bakkerij-, zuivel- en zoetwarensectoren. In de meel-, dranken- en vleesindustrie kan het geluidsniveau oplopen tot 100 dB(A). 3M biedt een brede keuze aan producten die speciaal zijn bedoeld voor de levensmiddelenindustrie, zoals oordoppen, gehoorkappen en communicatiehoofdsets als bescherming tegen gevaarlijke geluidsniveaus.

  Om te weten te komen welke gehoorbescherming elke individuele werknemer nodig heeft, gebruikt u het 3M™ Dual E-A-R Fit™ Validatiesysteem.

  Bekijk gehoorbeschermingsproducten


 • Oogbescherming

  Oogbescherming

  3M heeft twee hoofdproducten voor oogbescherming die ideaal zijn voor gebruik in de werkomgevingen in de levensmiddelenindustrie. Dergelijke omgevingen brengen mogelijke risico´s met zich mee, daarom is het essentieel dat de ogen afdoende zijn beschermd. Bij het onderhoud van machines komen vaak vuil of stofdeeltjes vrij die wegvliegen. Bekijk de producten die 3M beschikbaar heeft om zulke gevaren tegen te gaan.

  Bekijk oogbeschermingsproducten


 • Ademhalingsbescherming

  Ademhalingsbescherming

  Werknemers in de voedselindustrie lopen door veelvuldige blootstelling aan stofdeeltjes uit bijvoorbeeld meel, kruiden of koffie risico op het ontstaan van aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, een aandoening die veel ongemak bezorgd en mogelijk levensbedreigend kan zijn. Vooral werknemers die ingrediënten malen, zeven of wegen, lopen bijzonder veel risico.

  Met meer dan 30 jaar ervaring in ademhalingsbescherming biedt 3M een scala aan hoogwaardige wegwerpstofmaskers die zorgen voor betrouwbare bescherming tegen het gevaar van stofdeeltjes.

  Bekijk ademhalingsbeschermingsproducten


 • beschermende kleding

  Beschermende kleding

  3M heeft een brede keuze aan onderhoudsvrije beschermende kleding in aanvulling op haar reeks producten voor de bescherming van luchtwegen, gehoor, hoofd en ogen en om aan haar klanten die werkzaam zijn in de voedingsmiddelindustrie uitgebreidere oplossingen te bieden.

  3M heeft een selecte keuze aan hoogwaardige beschermende kleding, laboratoriumjassen en accessoires die luchtdoorlatend en comfortabel zijn of waar u op kunt vertrouwen als bescherming tegen vloeistofspatten en -stralen. Gezien de hoge constructiekwaliteit van de producten zijn er geen zorgen over hun doeltreffendheid en beschermen ze de individuele werknemer tegen mogelijke gevaren en de omgeving tegen het risico van kruisbesmetting.

  Bekijk beschermende kleding