Zonnepanelen
Laten we samenwerken voor een betere wereld

 

Download onze executive summary over duurzaamheid bij 3M. (PDF, 15,8MB)

Industrie oplossingen

Voor 3M is duurzaamheid ook samenwerken om tot betere oplossingen te komen. Naarmate de wereldbevolking groeit, vooral in de opkomende economieën, moeten de wereldwijde uitdagingen gezamenlijk worden aangepakt om ervoor te zorgen dat we allemaal een gezond en waardevol leven kunnen leiden. Wij realiseren ons dat onze klanten voor dezelfde uitdagingen staan en en onze duurzaamheidsdoelstellingen delen. Daarom willen wij samenwerken met klanten om samen naar oplossingen te zoeken om hun doelstellingen te verwezenlijken. Wij voegen constant producten toe die voldoen aan die behoeften.

 


Life Cycle Management

 

 • Duurzaamheid moet geen vervaldatum hebben. Life cycle management  is een formeel onderdeel van ons productintroductie-proces. Wanneer wij een nieuw product ontwikkelen, stellen we bij de start belangrijke vragen: Hoe kunnen wij de invloed van het product op het milieu reduceren? Hoe gaan we het distribueren? En hoe zal het afval uiteindelijk worden verwerkt? Wij overwegen alle effecten op het milieu, de gezondheid en veiligheid wanneer we dat bepaalde product in de wereld brengen.

  In 2001 hebben wij een nieuwe Life Cycle Management Policy ingevoerd waarbij al onze bedrijfseenheden een beoordeling van de levenscyclus moeten doen voor alle nieuwe en bestaande producten. Met de honderden nieuwe producten die elk jaar worden ingevoerd, hebben wij zo continu de mogelijkheid om het effect op het milieu, de gezondheid en veiligheid te verbeteren.


Verpakkingsmateriaal

 

 • Wij denken 'outside the box'. En ook het karton, de wikkel en de zak. Een belangrijk aspect van het proces van Life Cycle Management is ons voortdurende streven om het verpakkingsmateriaal te verminderen ten behoeve van het milieu en kostenbesparing. Wij verminderen de invloed van onze verpakking op het milieu door herontwerp, hergebruik, toenemende recycleerbaarheid en het gebruik van kringloopmateriaal, en in toenemende mate het principe van 'cube utilization'. Het resultaat is minder energieverbruik in de verwerking van verpakkingsmaterialen, lagere kosten en emissies van transport en minder ruimte nodig voor opslag en afvalverwerking.


Casestudy's

 

 • Post-It ® Cabinet Pack

  Onze Post-it® Note Cabinet Pack vermindert afval op kantoor en de invloed op het milieu. De kubusdispenser met 16 of 24 Post-it® Note Pads is handig voor opslag en voorkomt aparte verpakking in plastic. Plus het pak is gemaakt van 100% kringlooppapier met beperkt gebruik van inkt.

 • 3M Scotch-Brite™ Tub and Tile Scrubber

  Wij hebben de verpakking van onze 3M Scotch-Brite™ Tub and Tile Scrubber aanzienlijk gereduceerd. Bij de nieuwe verpakking zijn de tussenstukken van golfkarton verwijderd en het kleinere formaat neemt maar de helft van de ruimte in beslag bij transport en weergave.

 • Cube Utilization

  Als u dacht dat u de geometrie van de middelbare school verder in het leven niet zou gebruiken, kijk dan eens naar de kubus. In magazijnbeheer en logistiek is 'cube utilization' een manier om de opslagruimte in een magazijn, aanhangwagen of container optimaal te gebruiken. De bezettingsgraad en capaciteit wordt over het algemeen berekend als een percentage van de totale ruimte of de totale 'bruikbare ruimte'. Wij gebruiken cube uitlization om de nodige ruimte in opslag en transport van onze producten te reduceren.


Product voorbeelden