Woestijnlandschap
Regelrecht wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen aangaan.

 

Download ons duurzaamheidsverslag (pdf, 18,3MB)

Wereldwijde uitdagingen

Bij 3M wordt duurzaamheid beschouwd als een gemeenschappelijke wereldwijde behoefte en de toekomst van ons bedrijf. Naarmate de bevolking groeit, met name in de opkomende economieën, moet wij uitdagingen zoals de beschikbaarheid en bescherming van energie, de grondstoffen schaarste, de gezondheid en veiligheid van de mens, onderwijs en ontwikkeling, het hoofd bieden om ervoor te zorgen dat mensen overal ter wereld een gezond en waardevol leven kunnen leiden.

3M innovatie is er op gericht om iedere dag weer sommige van de meest dringende problemen van de wereld oplossen:
- Grondstoffen
- Water
- Energie en Klimaat
- Gezondheid en Veiligheid
- Onderwijs en Ontwikkeling

Onze commitment en doelstellingen geven blijk van ons streven om deze wereldwijde uitdagingen te overwinnen. Lees meer over onze doelstellingen en resultaten.

 


Artikelen

 • Verminderen telt op.

  3M™ Void Fillers, 3M™ Scotch-Weld™ Paste Adhesives en Light-Weight Polysulfide Sealants reduceren het gewicht van vliegtuigen, optimaliseren de efficiëntie, minimaliseren de kosten en reduceren op die manier de milieu-impact.

  Verminderen telt op. Verminderen telt op.
 • Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware.

   Door 3M™ Novec™ Engineered Fluids wordt minder energie verbruikt om hardware koel te houden (95% minder om precies te zijn) zodat u de hardware componenten dichter op elkaar kunt zetten.

  Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware. Hoe minder meer maakt bij de koeling van hardware.
 • De magie van micropheres.

  Cubitron™ II schuurmiddelen blijven scherper, gaan langer mee en blijven koeler dan conventionele schuurmiddelen.

  De magie van micropheres. De magie van microbolletjes.
 • Dit is een helderder idee.

  Gebruik een met zilver gemetalliseerde en weerbestendige Solar Mirror film met een reflectiecoëfficiënt van 94% om licht te sturen. Het resultaat: fellere LED-lampen in Afrika.

  Dit is een helderder idee. Dit is een helderder idee.

Artikelen


 

 • Omhoog kijkend naar bomen in het bos

  Grondstoffen

  De wereldbevolking wordt steeds groter, leeft langer en verbruikt meer. Met de toenemende druk op de beperkte hoeveelheid natuurlijke grondstoffen en materialen, moeten we verder kijken dan recycleerbare materialen en overgaan op duurzame producten. Bedrijven die dit probleem aanpakken, helpen niet alleen de aarde maar krijgen tevens een voorsprong op de concurrentie.

  3M werkt al tientallen jaren aan deze uitdaging en blijft ook in de toekomst werken aan de ontwikkeling van duurzame vervangers voor de betreffende grondstoffen, het revolutioneren van recycleerbare materialen en aan het steeds duurzamer worden.

 • Kustlijn

  Water

  Mensen drinken het, boeren gebruiken het op het land en produceren er producten mee. Het reduceren van het waterverbruik en het bevorderen van de waterkwaliteit zijn belangrijke elementen van milieubeheer.

  Water is de meest waardevolle natuurlijke hulpbron. Ondanks de enorme hoeveelheid is slechts 2,5 procent van het water op onze aarde zoet water. Het merendeel daarvan wordt gebruikt voor irrigatie, maar bijna 30 procent ervan wordt privé en in de industrie gebruikt. Een verouderde infrastructuur en de toenemende vraag legt een beslag op schoon en toegankelijk water voor 3M en onze klanten heel belangrijk.

  Voor sommige van onze klanten is het moeilijk om schoon water te vinden of leveren. Wij kunnen hen helpen om dit probleem op te lossen door technologie te ontwikkelen die de efficiëntie en kwaliteit van water verbetert.

 • Turbine Power

  Energie en klimaat

  Toegang tot een betrouwbare bron van energie is cruciaal voor alle bedrijven en gemeenschappen. Problemen met het verbruik van energie en het klimaat vereisen een verandering in het systeem en wij doen er alles aan om die verandering teweeg te brengen.

  Van luchtemissies tot fossiele brandstoffen, 3M heeft een proactieve en coöperatieve benadering om de vraag naar energie en de klimaatverandering aan te pakken, in onze vestigingen en voor onze klanten. De problemen rond het doeltreffend gebruik van energiebronnen en met klimaatverandering zijn complex en onderling verbonden. Bij 3M zijn we er op gefocust om deze verbanden te begrijpen en we zoeken oplossingen die energiebesparing, een schone energie-infrastructuur en reducties van broeikasgassen in de atmosfeer bevorderen. We hebben al een groot aantal producten en technologieën die de impact van het energieverbruik verminderen, de efficiëntie bevorderen en broeikasgassen reduceren. Het is ons doel om wereldwijde concepten te blijven ontwikkelen en in te voeren voor de grootste lang-termijn impact.

 • Artsenpraktijk

  Gezondheid en veiligheid

  Problemen met de gezondheid en veiligheid op het werk komen over de hele wereld voor. Voedselvergiftiging en watergerelateerde ziekten leiden elk jaar tot de dood van 3 miljoen mensen wereldwijd. Tegelijkertijd krijgt één op elke 20 patiënten in het ziekenhuis in landen met lage tot middelmatige inkomens een infectie tijdens medische verzorging.

  Regeringen, bedrijven en consumenten vragen wereldwijd om oplossingen voor veiligheid, bescherming, gezondheidszorg en voedselveiligheid. Creatieve innovatie, technologie, onderwijs en samenwerking zijn allemaal kritisch als wij de problemen van menselijke gezondheid en veiligheid op het werk aan willen pakken.

  3M zet al tientallen jaren hele divisies in die gericht zijn op het maken van producten en diensten voor de menselijke gezondheid, bescherming, beveiliging en veiligheid. Tegelijkertijd heeft het bedrijf deze toewijding in zijn eigen activiteiten opgenomen.

 • Robotica

  Onderwijs en ontwikkeling

  Wereldwijd verwacht men dat de werkloosheid tot aan 2017 gelijk zal blijven, vooral onder de jeugd. De banenmarkt van vandaag biedt minder kansen en de meeste banen zijn te gespecialiseerd voor jongeren en pas afgestudeerden. Als technologiebedrijf realiseert 3M zich het belang van goed opgeleide afgestudeerden in de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) - wij hebben jongeren nodig die gespecialiseerde functies willen bekleden en ons bedrijf willen helpen om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.


Belangrijkste onderwerpen

 • Er zijn veel gebieden in verband met deze wereldwijde uitdagingen waarvoor wij strategieën, beleidslijnen of processen hebben verstevigd. Kijk hoe wij nauw samenwerken met leveranciers om het probleem van 'conflictmineralen' aan te pakken via ons leveringsketenbeleid. En lees over onze voortdurende toewijding aan duurzame bosbouw.