Veiligheid

Koele, comfortabele adembescherming met het 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel

 • 3M™ Cool Flow™ Valve
   • Opent 37% gemakkelijker
   • 36%+ meer luchtstroom
   • Koeler ademen
   • Meer comfort
  • Het 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel is ontworpen om u snel te verlossen van warme, vochtige uitgeademde lucht, en dat helpt een onprettige opbouw van warmte in het stofmasker te voorkomen. Eén van de belangrijkste oorzaken van oncomfortabel gevoel bij gebruikers van stofmaskers.
  • Het Cool Flow™ Comfort uitademventiel opent 37% gemakkelijker dan het oorspronkelijke 3M Cool Flow™ uitademventiel. Dit resulteert in 36%, 56% of 185% meer uitgeademde lucht die door het ventiel bij de 9300+Gen3 Serie gaat in vergelijking met zijn voorganger, de Aura™ 9300+ (resultaten vergeleken voor respectievelijk de FFP3-, FFP2- en FFP1-producten).
  • Daardoor helpt het Cool Flow™ Comfort uitademventiel een koelere beleving van het ademen te leveren en een beter gebruikscomfort. Dit maakt de 9300+Gen3 Stofmaskers met ventiel ideaal voor langere gebruiksperioden, vooral als de omstandigheden warm, vochtig of fysiek veeleisend zijn.

Zichtbaar vanaf de buitenkant: Het verschil in comfort met het 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel

Door middel van thermografische beeldvorming kunnen we de stroom warme uitgeademde lucht zien en de impact van het ventiel op een stofmasker vergelijken.

 • Inhalation with both valved and unvalved respirators

  Inademen is het koelere deel van de cyclus; bij zowel stofmaskers met en zonder ventiel maakt 3M’s Geavanceerd Elektrostatisch (Filter) Materiaal (AEM) gemakkelijk inademen van de koelere buitenlucht via het stofmasker mogelijk.
  Als de gebruiker inademt, wordt lucht door het stofmasker getrokken en neemt de oppervlaktetemperatuur af. De kunststof kap van het ventiel houdt een beetje van de warmte vast door de samenstelling van het materiaal.

 • Exhalation with both valved and unvalved respirators

  Uitademen: Als de gebruiker uitademt, wordt het stofmasker gevuld met warme, vochtige lucht. De koelere tinten van de thermische beeldvorming in de rechter figuur geven aan hoe een stofmasker dat is voorzien van het Cool Flow™ Comfort uitademventiel de lucht in staat stelt sneller te ontsnappen, samen met zijn natuurlijke warmte. Terwijl de warme uitgeademde lucht via het ventiel ontsnapt, blijft de rest van het stofmasker koeler en comfortabeler.
  Dit voordeel is ideaal voor langere gebruiksperioden, vooral onder warme en vochtige omstandigheden, of als het werk fysiek veeleisend is en waarschijnlijk tot zwaar ademen leidt.


 • Breathing Resistance on different respirator models

  Blijf koeler met het 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel

  Hoe lager de ademhalingsweerstand des te gemakkelijker is het voor de gebruiker om in en uit te ademen, en dat draagt direct bij aan een groter comfort. 3M stofmaskers met het 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel hadden een lagere weerstand van de luchtstroom bij uitademen dan de 3M producten zonder ventiel*.

  In het linker diagram, waarin gelijkwaardige 9300+Gen3 producten met en zonder ventiel vergeleken worden, kunt u zien welke impact het Cool Flow™ Comfort uitademventiel heeft op de ademhalingsweerstand.


Er is minder filtermateriaal nodig om hetzelfde niveau van bescherming te bereiken

 • Filtervezel
  "Hoe beter de lading is verdeeld, des te groter is de oppervlakte om deeltjes op te vangen...

  Met behulp van een uniek fabricageproces heeft elke vezel in de 3M geavanceerde filterstructuur een zeer hoge en stabiele elektrostatische lading meegekregen. Deze hoge en stabiele lading zorgt ervoor dat elke vezel in uw 3M filter deeltjes uit een groter gebied aantrekt en dan ook vasthoudt.."

 • Vergelijking van filtermateriaal
  … dezelfde bescherming maar dan met minder filtervezels.

  Door de sterke lading van het 3M AEM filtermateriaal zijn er minder vezels nodig om efficiënt deeltjes op te vangen. Dit zorgt ervoor dat 3M een effectief filter kan produceren met een meer open vezelstructuur dan andere elektrostatische filters, wat resulteert in een betere doorstroming van lucht.


 • Filtertechnologie met lage ademhalingsweerstand

  3M™ Aura™ 9300+Gen3 Onderhoudsvrije stofmaskers zijn voorzien van 3M’s AEM-filtertechnologie: een innovatief filtermateriaal dat helpt de ademhalingsweerstand te minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker makkelijker kan ademhalen en constant beschermd is. In het diagram (locatie) kunt u de initiële ademhalingsweerstand zien van de 9300+Gen3 Serie ten opzichte van de grenswaarden volgens standaard EN 149.


Interview met de ontwikkelaar

 • developer

  Ontdek in ons exclusieve interview meer over de ontwikkelaar van de ventieltechnologie in het nieuwe 3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel.

  BEKIJK DE VIDEO

   


Download hier het launchpakket

Het launchpakket biedt u alle benodigde productinformatie, selectiegids, interessante video’s en opzetinstructies in 1 pakket aan, zodat u direct aan de gang kunt.

 • Tenzij is aangegeven dat een veld optioneel is, moeten alle velden worden ingevuld.

 • Ontvangt u al informatie van ons? Wij hebben altijd veel nieuwe informatie te melden, dus laat u alstublieft blijken dat u onze communicatie waardeert door het onderstaande vakje aan te vinken.
 •  
 • DOWNLOAD HIER HET LAUNCHPAKKET

3M™ Aura™ Stofmaskers


Volg ons
De bovenstaande merken zijn handelsmerken van 3M.
Wijzig land
België - Français | Nederlands