1. Nieuws en media
 2. Persberichten
 3. 3M Xtract: Excentrisch schuren opnieuw uitgevonden
Nieuws en media
 • 3M Xtract: Excentrisch schuren opnieuw uitgevonden

  april 04, 2022

  • 3M Xtract: Excentrisch schuren opnieuw uitgevonden

   Meer prestatie – minder stof

   Schuren is doorgaans een stoffige aangelegenheid. Dankzij hun speciale ontwerp kunnen de nieuwe 3M Xtract systeemoplossingen tijdens het schuren tot wel 99% van het geproduceerde schuurstof afzuigen. Naast de schuurschijven, behoren ook de passende excentrische schuurmachines, steunschijven, een mobiele afzuigunit en andere accessoires tot het systeem.

   Tijdens het schuren komt stof vrij. Stof dat zich kan hechten aan werkoppervlakken, gereedschappen en machines. Tegelijkertijd kan stof in de lucht een gevaar vormen voor de gezondheid van de werknemers, de gebruikte schuurmiddelen verstoppen en zo de levensduur ervan verkorten. In combinatie met de bijbehorende afzuigsystemen kunnen de 3M Xtract gaasschijven echter helpen, om de hoeveelheid stof die tijdens het schuren vrijkomt, drastisch te verminderen. Dankzij hun open netstructuur zorgen de nieuwe 3M Xtract schuurschijven voor een efficiënte stofafzuiging en verhinderen daardoor tijdrovende nabewerkking en reiniging. Bovendien zorgen ze voor meer hygiëne op de werkplek.

   Hoge prestaties gedurende lange tijd

   De 3M Xtract Cubitron II Gaas-schijf 710W combineert een innovatief design met de Precision-Shaped Grain-technologie om zo meer per schijf te bewerken met minder stof. De schuurschijven hebben een tot wel 2 maal langere levensduur dan traditionele schijven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroftes van 80+ tot en met 320+ en met een diameter van 75 mm, 125 mm, 150 mm en 203 mm.

   Speciale ondergrond

   De 3M Xtract Gaasschijf 310W heeft een speciale gaasrug, die nagenoeg stofvrij werken mogelijk maakt. De 3M Precision-Shaped Grain vermengd met een aluminiumoxide schuurmineraal zorgt voor een snelle afname en een lange levensduur. De schijven zijn eveneens verkrijgbaar in korrelgroftes van 80+ tot en met 320+ en met een diameter van 75 mm, 125 mm, 150 mm en 203 mm.
   De 3M Xtract gaasschuurschijven zijn geschikt voor het bewerken van plamuur, composiet, verf en coatings, alsmede voor hout. Zij worden onder meer gebruikt in de metaalverwerkende industrie, in de transportsector en in de houtbewerking.

   Tekens met spaties:2.164

   3M, Xtract en Cubitron II zijn merken van 3M Company.

   3M-contactpersoon voor de pers
   Dennis Breuer
   TEMA Technologie Marketing AG
   Tel.: +49 241 88970-600

   3M Deutschland GmbH
   Carl-Schurz-Str. 1
   41453 Neuss
   Tel.: +49 2131 14-0

   3M-contactpersoon voor klanten
   Stefanie Jugan
   Tel.: +49 2131 14-3049

  • Meer informatie op

   Xtract Productfoto

   De nieuwe gaasschuurschijven zijn slechts één onderdeel van de nieuwe 3M Xtract schuuroplossingen. Foto: 3M.

   Xtract toepassingsfoto 1

   Een perfecte pasvorm: Alle componenten van het 3M Xtract systeem, zoals schuurschijven, steunschijven en excentrische schuurmachines, zijn op elkaar afgestemd. Foto: 3M.

   Xtract toepassingsfoto 2

   Nagenoeg stofvrij: Bij het schuren met de componenten van het Xtract schuursysteem kan tot 99 procent van het schuurstof worden afgezogen. Foto: 3M.

   Xtract toepassingsfoto 3

   Veelzijdig: Xtract gaasschuurschijven zijn ook uitstekend geschikt voor de bewerking van hout. Foto: 3M.