Close-up van orthopedische implantaten en onderdelen in een mandje voor dampontvetting boven Novec 73DE Vloeistof.
Reinigen zonder compromis.

Novec Solventreiniging en dampontvetting

Alle producten bekijken
 • Kopen wat u altijd al hebt gekocht is niet de beste aanpak als het gaat om het kiezen van het juiste middel voor precisiereiniging en dampontvetting. Vandaag de dag is het van belang dat u betere keuzes maakt die zijn afgestemd op de visie en de waarden van uw bedrijf. Daarbij gaat het vooral om kwaliteit, veiligheid van medewerkers en duurzaamheid, om de aarde voor de generaties na ons te behouden.

  Het begint allemaal met het doelbewust ontwikkelen van chemie om al deze waarden te optimaliseren. Voor fabrikanten die reinigingsmiddelen nodig hebben voor printplaten of voor het ontvetten van elektrische motoren of andere precisieonderdelen, zijn de prestaties essentieel, maar de veiligheid van uw medewerkers is ook belangrijk. Nieuwe voorschriften, strengere specificaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid zijn allemaal zaken waarmee u rekening moet houden als u een vervanging zoekt voor trichloorethyleen (TCE), voor n-propylbromide (nPB) of voor fluorkoolwaterstoffen (HFK's) en chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK's). Onze 3M™ Novec™ Technische Vloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan uw behoeften op het gebied van solventreiniging en dampontvetting en ondersteunen tegelijkertijd uw hogere doelen. We helpen u graag de ideale reinigingsoplossing te vinden.


Slimme, veilige en duurzame reinigingsmiddelen


Producten op compatibiliteit reinigingskracht

Bekijk hoe de verschillende eigenschappen en compatibiliteiten van 3M Novec Technische Vloeistoffen aansluiten bij uw specifieke behoeften. Met de verschillende opties op het gebied van kookpunt, reinigingskracht, droogtijd en dampdruk vindt u altijd de oplossing die u nodig hebt.


Maak kennis met 3M™ Novec™ 73DE Technische Vloeistof

 • Mandje voor dampontvetting met elektronicaonderdelen en -componenten boven Novec 73DE Vloeistof.

  3M Novec 73DE Vloeistof is ontwikkeld als een veiligere en doeltreffende vervanging voor giftige oplosmiddelen zoals nPB, TCE, methyleenchloride en perchloorethyleen. Het heeft een hoge veiligheidsmarge bij het gebruik voor dampontvetting en dompelreiniging. De vloeistof heeft een hoge oplosbaarheid, lage oppervlaktespanning, niet-ontvlambaarheid en vloeistofstabiliteit. Bespaar tijd en geld met snellere cycli, lager energieverbruik en betere prestaties, speciaal voor complexe onderdelen met fijne details. De nieuwste telg van de Novec familie, Novec 73DE Vloeistof, illustreert hoe wij door voortdurende innovatie inspelen op uw veranderende behoeften.


Manufacturing Engineer dropping basket of brass hydrolic line connector parts into a vapor degreaser

Klaar om Novec te proberen?

Vind de beste Novec oplossing voor uw behoefte uit een reeks 3M™ Novec™ Technische vloeistoffen door een productmonster of een reinigingstest te bestellen.

Regelen van een monster of reinigingstest

Kies 3M Novec voor veilige, duurzame reinigingsprestaties en samenwerking

Nooit eerder was er zo'n sterke vraag naar uitzonderlijke prestaties en het tegelijk verlagen van de kosten. Tel daar de toewijding aan het leveren van een veiligere werkomgeving en het verminderen van de milieu-invloed bij op en de uitdaging wordt nog eens extra versterkt. Dat is waar 3M™ Novec™ Technische vloeistoffen en ons team van experts u kunnen helpen.

 • Purple shield icon with heart in middle, representing safety
  Hoge veiligheidsmarge

  Novec vloeistoffen zijn een veiliger alternatief voor n-propylbromide (nPB) en trichloorethyleen (TCE) vanwege hun hoge veiligheidsmarge. De gebruikelijke blootstelling aan dampontvetters is 10 ppm. Om nPB en TCE veilig te kunnen gebruiken, moeten de luchtgedragen concentraties echter te allen tijde lager zijn dan 10 ppm. Novec vloeistoffen hebben daarentegen een gemiddelde blootstellingslimiet van 200 ppm, waardoor ze aan medewerkers een veel grotere veiligheidsmarge bieden om gebruikt te worden.

 • Purple icon of the earth being wrapped with a leaf and stem, representing environmentally friendly
  Lage impact op het milieu

  Novec producten zijn milieutechnisch duurzaam, tasten de ozonlaag niet aan en hebben een laag aardopwarmingsvermogen. In tegenstelling tot veel andere reinigings‑ en dampontvettingsmiddelen zijn Novec vloeistoffen niet gepland voor wettelijke terugdringing of uitfasering.

 • Purple icon of two sparkles, representing clean
  Krachtige reinigingsprestaties

  Door hun lage oppervlakte-spanning kunnen Novec vloeistoffen doordringen in nauwe ruimten en moeilijk te bereiken plekken grondig reinigen. Ze verdampen snel zonder resten achter te laten, wat betekent dat onderdelen sneller schoon zijn en er minder dure lekverliezen van oplosmiddelen optreden. Samen maken deze eigenschappen hen tot een slimme keuze voor allerlei reinigingsprocessen; van lichte tot zware en alles ertussenin.

 • Purple icon of beaker with Novec in the middle, representing Novec science and value
  Waar wetenschap en samenwerking hand in hand gaan

  Bij 3M ontwikkelen we baanbrekende technologieën die van toepassing zijn op uw daadwerkelijke reinigingsbehoeften – en onze waarde gaat veel verder dan alleen duurzame chemische formules. Onze 3M Novec experts kunnen u helpen zich een weg te banen door de nuances van het ontwerpen van een nieuw reinigingsproces of het invoeren van een vervangende reinigingsoplossing. We kunnen u helpen uw doelen te realiseren en tegelijk te voldoen aan complexe overheidsrichtlijnen, veiligheidsbehoeften, zakelijke doelen en de technische precisie.


Neem contact met ons op voor vragen over solventreiniging en dampontvetting en het aanvragen van monsters. U kunt ook vrijblijvend testen aanvragen in ons laboratorium.

Ons team van technici, wetenschappers en andere deskundigen staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u wereldwijd te ondersteunen met monsters, data en hulp bij trials. Neem vandaag nog contact met ons op.


Informatiebronnen en tools