Oplosmiddel‑ en smeermiddeldepositie

Bekijk alle producten

Bij het produceren van coatings, reinigingsmiddelen en smeermiddelen maakt uw keuze voor het oplosmiddel een groot verschil. Ongeacht of het gaat om een nieuwe formulering of een vervanger voor n-propylbromide (nPB), trichloorethyleen (TCEs), fluorkoolwaterstoffen (HFK's) en chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK's), de prestaties en kwaliteit van de vloeistof die u kiest kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van uw eindproduct.

Bij 3M begrijpen we dat het soms een uitdaging kan zijn een optimale oplossing te vinden voor uw formulaties. U denkt wellicht dat u voor hoge prestaties concessies moet doen aan de veiligheid, duurzaamheid, of beide. Maar met 3M™ Novec™ Technische vloeistoffen, een door ons ontwikkelde familie veilige en duurzame oplosmiddelen, is er geen compromis.

Artistieke transparant blauwe vloeistof met golven aam het oppervlak op een witte achtergrond

Alle prestaties. Geen compromis

Novec Technische vloeistoffen voor belangrijke toepassingen

 • Close-up van de spuitkop van een automatische spuitcoatingmachine waarmee Novec Coating voor de Elektronica wordt gespoten
  Formulering van coating en verdunning

  Lever de prestaties waar uw klanten om vragen, met inbegrip van het aanraakscherm dat hen verbindt met hun apparaten en de interne componenten die de apparaten laten werken. Onze technische vloeistoffen helpen u coatings voor schermen en elektronica te ontwikkelen die het gevoel en de prestaties realiseren waar uw specificaties om vragen.

  Overzicht vloeistoffen voor coatingtoepassingen

   

 • Werknemers in een magazijn met oplosmiddelen die de voorraad controleren op grote kunststof containers met chemicaliën
  Formulaties voor industrieel chemische reinigingsmiddelen

  Klanten van industriële reinigingsmiddelen stellen strenge eisen aan prestaties, veiligheid en het voldoen aan regelgeving. Door reinigingsmiddelen te ontwikkelen met innovatieve 3M Novec Technische vloeistoffen kunt u voldoen aan hun strikte specificaties voor materiaalcompatibiliteit, effectiviteit en de veiligheid van medewerkers.

  Bekijk vloeistoffen voor het formuleren van industriële reinigingsmiddelen

 • Close-up van ruimtevaartonderdelen en tandwielen uit titanium en staal die een goede smering vereisen om correct te functioneren
  Smeermiddeldepositie

  De hedendaagse complexe producten vereisen de precieze interactie van zorgvuldig ontwikkelde onderdelen - en dat betekent het effectief aanbrengen van smeermiddelen. We hebben de juiste mix ontwikkeld van oplosbaarheid, lage oppervlaktespanning en viscositeit om uw producten de complete dekking en uitstekende penetratie te bieden.

  Bekijk vloeistoffen voor het aanbrengen van smeermiddelen

 • Man in de farmaceutische industrie, het gelaat bedekt met een veiligheidsstofmasker, veiligheidsbril, haarnet en handschoenen, die medische chemicaliën in glazen flessen met deksel onderzoekt.
  Aanbrengen van siliconen

  Het productieproces voor medische producten, die zijn ontworpen om levens te redden en te verbeteren, moet aan strenge normen voldoen. Voor het aanbrengen van siliconen voor medische en andere toepassingen kunt u vertrouwen op de eigenschappen van 3M Novec Technische vloeistoffen.

  Bekijk vloeistoffen voor het aanbrengen van siliconen


Geen nadelen. Alleen resultaten.

Ontdek slim Veilig. Duurzaam. Bladzijde

Novec vloeistoffen bieden een uitstekende combinatie van prestaties, veiligheid en milieu-eigenschappen, waardoor u uw klanten kunt voorzien van unieke nieuwe oplossingen die de klus geklaard krijgen.

Slim
Novec vloeistoffen bieden een brede reeks kookpunten, zijn niet brandbaar en hebben een lage oppervlaktespanning en lage viscositeit voor een gelijkmatige toepassing en dekking. En met hun uitstekende materialencompatibiliteit en oplosbaarheid hebt u de formuleringsvrijheid die u nodig hebt om de perfecte mix te creëren.

Veilig
3M Novec Technisce vloeistoffen zijn een veiliger alternatief voor n-propylbromide (nPB) en trichloorethyleen (TCE). Naast hun lage toxiciteit en brede marge van medewerkersveiligheid zijn Novec vloeistoffen niet brandbaar en zijn onze vloeistofopties uitstekend om formulaties inert te maken.

Duurzaam
Novec vloeistoffen staan niet op de lijst voor wettelijke uitfasering, zoals conventionele oplosmiddelen als n-propylbromide (nPB), chloorfluorkoolwaterstoffen (zoals HCFK-225) en fluorkoolwaterstoffen (HFK's), die hetzij uitgefaseerd worden dan wel al uit de markt zijn genomen in Europa.


Waarom kiezen voor 3M Novec?

Eenvoudig gesteld hebben we de kennis, ervaring en oplossingen die u helpen uw doel te bereiken.

 • 3M Wetenschapper onderzoekt in het lab de schuurtest resultaten van 3M™ Novec™ Coating voor Elektronica

  Unieke chemische samenstelling
  3M Novec Technische vloeistoffen zijn gebaseerd op eigen 3M chemische technologie. Deze unieke materialen met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) beschikken over fysische eigenschappen die hen tot een ideale oplossing maken voor veel van de hedendaagse, veeleisende toepassingen van oplos‑ en smeermiddelen.

  Wereldwijde schaal en ervaring
  Met activiteiten en technische experts overal ter wereld kunnen wij u overal van dienst zijn.

  Toegang tot onze experts
  Onze mensen helpen u het optimale product te ontwikkelen met behulp van onze kennis en deskundigheid die u helpen de ontwikkeling van uw business te versnellen. We werken direct met u samen om uw unieke uitdaging op te lossen en uw visie te realiseren.

  Monsters
  Neem onze producten op de proef. Met onze materialen, ondersteund door uitgebreide gegevens, kunt u uw formulering en besluitvorming vereenvoudigen.

  • Productie-ervaring en kwaliteitsnormen
   We gebruiken onze lange historie en ervaring om te voldoen aan uw hoogste normen voor kwaliteit en consistentie.

Uw formulatie‑uitdagingen realiseren

 • Pictogram van drie witte druppels op een paarse achtergrond dat oplosbaarheid aanduidt
  Oplosbaarheid

  Vrijheid om te formuleren met een groot aantal verschillende materialen, waaronder koolwaterstoffen en fluorkoolwaterstoffen.

 • Pictogram van twee ronde paarse ballen die balanceren op elke zijde van een paarse wip op een witte achtergrond, dat stabiliteit aanduidt
  Stabiliteit

  Consistente prestaties en minder kans op verandering van eigenschappen tijdens opslag of transport.

 • Pictogram van twee witte gekruiste testbuizen in het midden van een paarse achtergrond dat compatibiliteit aanduidt
  Compatibiliteit

  Compatibel met metalen en de meeste kunststoffen en elastomeren.

 • Pictogram met drie gegolfde paarse lijnen boven elkaar op een witte achtergrond, dat lage oppervlaktespanning en viscositeit aanduidt
  Lage oppervlaktespanning en viscositeit

  Verbeterde bevochtiging en gemakkelijk spuiten voor een gelijkmatiger toepassing en dekking.

 • Pictogram van witte thermometer op een paarse achtergrond dat kookpunt aanduidt
  Ruime keuze aan kookpunten

  Betere controle over droogtijden en druppelen.

 • Pictogram van een doorgestreepte brand dat niet-brandbaarheid of inerte niet-brandbaarheid aanduidt.
  Inert maken

  Onze vloeistofopties kunnen helpen brandbare vloeistoffen inert te maken, wat de veiligheid voor medewerkers en klanten verbetert.

 • Wit pictogram van een punt met vier pijlen die naar boven, beneden, links en rechts wijzen op een paarse achtergrond, dat veelzijdigheid aanduidt
  Veelzijdigheid

  Uitstekend evenwicht van prestaties, materiaalcompatibiliteit, veiligheid en milieueigenschappen.


Speciale informatiebronnen en hulpmiddelen voor het formuleren van coatings, reinigings- en smeermiddelen

Informatiebronnen

Laat ons uw vragen over Novec vloeistoffen beantwoorden

3M Novec is veel meer dan alleen een reeks producten - er is een heel team van mensen die uw passie delen voor het oplossen van problemen het verbeteren van levens. Bent u geïnteresseerd om meer te leren over 3M Novec Technische vloeistoffen? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Wilt u voordat u beslist zien wat onze producten kunnen doen? We staan ook klaar om u te helpen met monsters en testen.